În parcurile publice din Philadelphia (SUA), autorităţile folosesc arme sonice pentru a-i alunga pe tineri noaptea! Cică pentru a preveni vandalismul…


Oficialităţile din Philadelphia (un mare oraş din SUA) folosesc arme sonice împotriva propriilor cetățeni, mai precis împotriva tinerilor, pentru a-i ține departe de parcurile publice după anumite ore (22-6) şi asta în scopul de a preveni vandalismul (spun autorităţile). Totuşi această măsură este un lucru grav, fiind extrem de discriminatorie, întrucât pleacă de la ideea că toţi tinerii tulbură ordinea publică.

Dispozitivul pe care oficialităţile l-au instalat în cel puțin 30 de parcuri urbane din Philadelphia se numeşte “Mosquito”. Acesta emite un sunet pulsatoriu de înaltă frecvență care poate fi auzit de majoritatea persoanelor mai mici de 20 ani, dar de nicio persoană mai în vârstă de 30 de ani. Sunetul este conceput pentru a-i irita pe tineri, care, după câteva minute nu mai pot suporta și pleacă.

În timp ce frecvența este foarte deranjantă pentru tineri, persoanele mai mari de 30 de ani nu sunt capabile să perceapă sunetul, pe măsură ce auzul se deteriorează de-a lungul timpului la adulți. El are o rază de acţiune de circa 40 de metri.

Ştirea despre acest dispozitiv instalat în parcurile din Philadelphia o putem găsi pe abc.com.

Criticii susțin că utilizarea Mosquito-urile în parcuri și zone de recreere reprezintă o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului. Orice tânăr are dreptul să se plimbe pe un domeniu public, la orice oră (chiar şi noaptea). Dacă e tânăr, asta nu înseamnă că este infractor sau vandal.

La un moment dat, prin 2010, Consiliul Europei a cerut interzicerea Mosquito-ului, spunând despre acest dispozitiv că provoacă o durere acustică asupra tinerilor și îi tratează ca pe niște păsări sau dăunători nedoriţi. Mosquito nu este acceptabil şi compatibil cu protecția drepturilor fundamentale ale omului, trebuind luate măsuri legislative în întreaga Europă împotriva comercializării unor astfel de dispozitive, iar folosirea lor în locurile publice ar trebui interzisă. Utilizarea acestor arme este o încălcare directă a Convenției de la Geneva din 1977 și ar trebui eliminate imediat.

Dacă acceptăm armele sonice, ce urmează? Armele neurologice? Biologice?

https://www.lovendal.ro/

Acest articol a fost publicat în S.U.A., VIATA LIBERA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la În parcurile publice din Philadelphia (SUA), autorităţile folosesc arme sonice pentru a-i alunga pe tineri noaptea! Cică pentru a preveni vandalismul…

  1. Ene Constanta zice:

    Dureros…eu si viitorul meu sot ( sigur eram fff tineri ) ne plimbam in parc multe ore noaptea…nu aveam nici o problema…sigur erau multi militieni atunci…dar nu aveau nici o treaba cu perechile de tineri care se plimbau in parc…a fost o perioada fff frumoasa ,de care ne amintim cu mult drag !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.