Trump și evreii:”Este bine pentru America să fie conectată cu Israel”


Resultado de imagen de Trump Israel

Președintele Donald Trump este, probabil, unul dintre președinții Statelor Unite cel mai pro-Israel în mult timp; totuși o mare parte din comunitatea evreiască americană se opune lui Trump. De ce este asta?

Autorul David Rubin abordează această întrebare în noua sa carte,  Trump and the Jews.

Rubin este un evreu ortodox și american-israelian. Fostul primar al comunității israeliene Shiloh, Rubin și fiul său au fost, de asemenea, victime ale unui atac terorist cu ani în urmă.
„Trump este cel mai bun președinte al istoriei americane pentru Israel. Am avut câteva bune”, a declarat Rubin pentru CBN News.

descarga

„Înainte de restabilirea Statului Israel, George Washington, John Adams, Abraham Lincoln, Harry Truman, aceștia erau creștini care credeau că Israelul este important, că Israelul este țara lui Dumnezeu și că trebuie să stea cu Israelul – și că este bine ca America să stea cu Israelul. Trump i-a depășit pe toți”.

Printre realizările lui Trump, a spus Rubin, se întreprinde o abordare pragmatică a conflictului israeliano-palestinian prin anularea acordului cu Iranul; transferul Ambasadei SUA în Ierusalim și anunțul închiderii biroului Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) din Washington.

Potrivit unui raport recent, publicat de think-tank-ul israelian  The Jewish People Policy Institute, administrația Trump se simte frustrată de faptul că evreii americani nu se reunesc în jurul președintelui, având în vedere sprijinul lui considerabil pentru Israel, a raportat Ierusalim Post.

Rubin a spus că a scris cartea pentru a explica de ce un astfel de segment mare de evrei americani votează pentru democrați, cu excepția comunității evreiești ortodoxe americane, în timp ce atât de mulți israelieni sunt în favoarea președintelui Trump.

„Trebuie să te uiți la istoria evreimii americane„, a spus Rubin.

„Comunitatea evreiască americană a venit în America mai ales la începutul secolului 20. Ei erau foarte săraci, trăiau în cartiere mărginașe, mai ales în New York. A trecut mult timp pâna au putut abandona respectarea Sabatului iudaic ca să poată lucra”, a explicat el.

Rubin a spus că bunicul său era un imigrant din Rusia care abandonase respectul pentru Sabat pentru a-și susține familia.

Sunt mii de astfel de cazuri, a spus el.

Rubin a declarat că sunt conectați cu sindicatele și, prin urmare, se înclină mai mult spre Partidul Democrat.

„În acest sens, am avut secularizarea comunității evreiești”, a continuat el. „Astăzi, comunitatea evreiască este cea mai seculară dintre toate comunitățile evreiești din țară și din această cauză ei și-au pierdut rădăcinile biblice, nu mai sunt conectați biblic”.

Resultado de imagen de manifestaciones anti Trump judios americanos

Imagen relacionada

„Din păcate, ceea ce s-a întâmplat cu democrații în ultimii ani este că au adoptat extremismul stângii, care este anti-Israel”, a spus el. „Dacă Israelul nu se află pe lista priorităților, atunci veți merge împotriva Israelului. În plus, există problema imigrației”.

În contrast puternic, sondajele arată că evreii israelieni sunt foarte favorabili față de președinte. De ce această diferență?

Potrivit lui Rubin, este vorba despre identificarea evreilor.

„În Israel, avem sprijinul pentru președintele Trump din perete în perete și al unui amplu spectru politic.” Israelienii îl iubesc pe președintele Trump. Ei cred că face o treabă minunată, include și israeliții seculari: cei care se înclină puțin către stângaspectrului politic, de asemenea îl plac pe președintele Trump. Ei cred că face o treabă excelentă, și de ce este asta? Pentru că ei se identifică evrei”, a explicat el.

Evreii americani ortodocși au de asemenea această identificare și de aceea îl susțin pe președintele Trump, a adăugat el.

Resultado de imagen de manifestaciones  Trump judios ortodoxos americanos

„Președintele Trump este pe partea dreaptă a istoriei, iar partea dreaptă a istoriei este de partea poporului evreu”, a spus Rubin.

„Este bine ca America să fie conectată cu Israelul. Dacă acea conexiune americano-israeliană încetează să existe, și această legatură încetează să existe, atunci va fi rău pentru Statele Unite”, a spus el.

CBN News

https://karensmithdotblog.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în S.U.A.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.