Klaus Iohannis sef de colonie


klaus-iohannis_barack-obama

Cu ocazia zilei Unirii, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au participat la Iași la sărbătorirea acestui eveniment. Chiar dacă la finalul discursurilor cei doi s-au prins în horă alături de alte sute de români, aceștia nu au scăpat de unele huiduieli și fluierături.

Mai mult, în momentul în care președintele a mers printre oameni și a început să dea mâna cu aceștia, a fost criticat de unul dintre cei prezenți pentru faptul că ar fi ajuns ”sluga americanilor”.

Probabil fără să-și dea seama de ceea ce spune, Klaus Iohannis a avut o reacție instantă care a părut sinceră, recunoscând faptul că este aservit intereserelor americane în detrimentul celor românești.

Iată dialogul dintre cei doi:

Localnic: ”Iohannis, ai ajuns sluga americanilor!”

Klaus Iohannis: ”Decât a rușilor, tot e mai bine așa!”

Aceasta reacție a președintelui confirmă faptul că mullte dintre deciziile care se iau în privința prezentului și viitorului țării noastre sunt direcționate dinspre SUA, mai ales că ambasadorul american Hans Klemm este o prezență constantă atât la Palatul Cotroceni, cât și la Guvern.

Slugă pentru stăpânul mai „onorabil”

Băsescu: „Decat sa sug p… la mai multi licurici mai mici, mai bine sug p… la un licurici mai mare!”

Ieșean: „Iohannis, ai ajuns sluga americanilor!”
Klaus Iohannis: „Decât a rușilor, tot e mai bine așa…”

03031018-689764138

De 25 de ani, politica externă a României se află sub paradigma că țara noastră, prin șeful ei de trib, trebuie musai să fie slugă la ”cineva”. Lui Ion Iliescu i s-a spus că ”cine-a stat cinci ani la ruși, nu poate gândi ca Bush”, de parcă Bush ar fi fost vreo ”lumină”.

parteneriat.y6ng1r28ep

Când Emil Constantinescu a devenit președinte, s-a spus că, gata cu servitutea către Rusia, ne băgăm iobagi la americani, doar-doar vom intra în NATO. N-a fost să fie, decât din a doua, a treia încercare, când le-a convenit ”lor”. Ba, mai mult, Constantinescu a semnat și un dubios acord cu Ucraina, la Neptun!? În fine, Traian Băsescu și-a făcut un titlu de glorie din dorința de a o ”suge de la Marele Licurici, nu de la cel mic” și de a urî cu fervoare Rusia.

4253337-afp-mediafax-foto-jewel-samad

Adică, în fine, ajungem la zilele noastre. Președinte neamț, echilibrat, ne-a pus Dzeu mâna în cap, ne-am zis. Sigur, am acceptat tacit obediența față de Micul Licurici, că sângele apă nu se face. Dar, ne-am zis, poate e de bine. O relație bună cu Germania și, prin extensie, cu Europa, nu poate decât să ne bucure. Și cu Franța. Și cu Statele Unite, care-au primit un etaj în sediul DNA, pe post de a doua ambasadă. Și dacă e echilibrat, nu ca zăludul de dinaintea lui, o relație corectă, dacă nu cordială, cu Rusia. Or, ce zice dumnealui la Iași, interpelat de un cetățean că ”Ai devenit sluga americanilor, bă!” În loc să spună, măcar de ochii lumii, că NU E SLUGA NIMĂNUI, președintele unei țări care aproape că se învecinează cu Rusia, răspunde: ”Decât a rușilor, mai bine așa!”. Deci, în logica lui Klaus Iohannis, 1. trebuie musai să fi sluga cuiva, și 2. cel mai dezonorant e să fi sluga rușilor – a altora, mai merge.

us-embassy2_06459700

Nu ne-a trebuit un an să ne dăm seama, din ce în ce mai mulți, că omul e mic în gândire. Nici măcar nu s-a înconjurat de consilieri inteligenți și talentați, care să-i escamoteze contondențele. Discursurile lui – exclusiv citite, niciodată libere – sunt sterile și bolovănoase. Dar când scapă și câte-un porumbel ca cel de duminică, de la Iași, i se vede și lipsa de orizont și profunzime.
Romanul prost si neamtul si mai prost nu se gandesc decat cum sa fie slugi. Oamenii adevarati nu slugaresc nici pe americoi si nici pe europeni. Cea mai buna politica pentru Romania era neutralitatea.

iohannis_iasi_54718800-620x349

Iohannis recunoaste ca este aservit americanilor.

Declarația lui Klaus Iohannis nu mai lasă loc de interpretări. Reacția președintelui după ce a fost acuzat că e sclavul americanilor.
Mai era cineva care nu stia inca faptul ca deciziile cu privire la ce se intampla in statul Romania se iau in SUA si pe la Tel Aviv?

Intr-o tara in care aproape intreaga clasa politica a pus umarul la prabusirea statului, la cedarea suveranitatii, la anularea drepturilor si libertatilor cetatenesti ramase doar o forma de manipulare a maselor si inlocuirea lor cu un regim al fricii condus de servicii si procurori, intr-o tara in care saracia a anulat democratia, intr-o tara in care presedintele si guvernul sunt emanatia serviciilor si a puterilor straine avand pe foaia lor de parcurs instrainarea resurselor naturale si dezmembrea prin regionalizare a statului national roman, intr-o tara pusa la dispozitia marilor puteri care au un meci geopolitic de castigat cu Rusia si in al caror razboi care nu-i al nostru vom fi aruncati la sacrificiu, asistam la o mascarada de sarbatoare la care suntem chemati sa ne alaturam cu voiosie intr-o mare hora zisa… A UNIRII ?!

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Iohanis). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Klaus Iohannis sef de colonie

  1. xaeus zice:

    V-a pus pus D-zeu mîna în cap cînd l-ati votat pe Iohannis. Apoi v-a tinut de cap si v-a bagat-o în gura.

    Apreciază

  2. Ene Constanta zice:

    Aveti multa dreptate dle Xaeus…asa este…cel putin ma bucur ca nu l-am votat pe d-l Iohannis si stiti de ce…am sa va spun…i-am vazut zambetul acela din coltul gurii…si am stiut imediat ce fel de om este…dar ma doare sufletul pentru tara si poporul meu…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.