Pedofilul cardiac imobilizat vineri de jandarmi a murit după operație la Spitalul Județean Suceava. Tatăl victimei mulțumește Jandarmeriei, în timp ce activiștii civici protestează


Pedofilul cardiac imobilizat vineri de jandarmi a murit după operație la Spitalul Județean Suceava. Tatăl victimei mulțumește Jandarmeriei, în timp ce activiștii civici protestează

In permanenta se incearca culpabilizarea jandarmeriei de sorosisti. Este singura institutie care de fiecare data ii pune la punct, nu-i lasa sa faca si in Romania un „maidan” ca in Ukraina ( vezi 10 august). 

O minoră de 12 ani a fost molestată de un spectator de 55 de ani la un festival de folclor pentru copii desfășurat vineri la Vatra Dornei. Părinții fetei au solicitat intervenția echipajului Jandarmeriei, prezent la fața locului pentru asigurarea ordinii la manifestarea din spațiul public. După extragerea din mulțime a individului, acesta a fugit, jandarmii l-au prins și, încercând să-l imobilizeze, au folosit spray lacrimogen și cătușe. Din cauză că, în urma intervenției, bărbatul a rămas inert, a fost transportat cu Ambulanța la spital, unde s-a constatat că suferea de probleme cardiace și a fost operat de urgență, însă a murit la câteva ore după operație, sâmbătă dimineața. Deși medicul chirurg a declarat că decesul a survenit din cauza unor afecțiuni cronice preexistente, fără legătură cu metodele folosite de jandarmi la imobilizarea bărbatului, intervenția acestora este în prezent anchetată de Parchetul Militar Iași.
Tatăl minorei molestate la Vatra Dornei a relatat întâmplarea în exclusivitate pentru Adevărul și a mulțumit Jandarmeriei pentru intervenție, având în vedere gravitatea situației.
„Noi (părinții – n.r.) stăteam la masă, la terasă. Stăteam la o teresă care se afla la 20 de metri de scenă. A venit copilul plângând, fetița, și mi-a spus că este o persoană care se uită la ea, o atinge. A avut un comportament deplasat. M-am ridicat de la masă, am luat fetița. Între terasă și scenă era un echipaj al Jandarmeriei. M-am dus la jandarmi și le-am spus cele întâmplate. Am plecat cu domnii de la Jandarmerie pentru a identifica persoana. Fetița mi-a arătat persoana. Domnii l-au rugat să se legitimeze și să-i urmeze, la care individul a luat-o la fugă. Dacă ești nevinovat, nu fugi. Atunci jandarmii au fugit după individ. Au reușit să-l ajungă din urmă. I-au spus să se potolească, să stea pe loc. Nu a vrut să colaboreze. După care jandarmii au încercat să-l imobilizeze”, a declarat tatăl fetei, adăugând că aceasta este extrem de afectată de cele întâmplate și că nu a putut dormi în noaptea de vineri spre sâmbătă, ci „a stat cu ochii în tavan”.
„Nu pot decât să le mulțumesc jandarmilor. Nu trebuie să așteptăm să se întâmple ceva grav cu copiii noștri ca să acționăm. Oricum trebuie să-mi duc fata la psiholog”, le-a mărturisit tatăl copilei reporterilor Adevărul.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, lt.col. Bogdan Cornaci, a declarat că Parchetul Militar Iași anchetează modul în care a acționat echipajul de jandarmi de la Vatra Dornei, solicitat de tatăl victimei pentru a-l cerceta pe bărbatul de 55 de ani, care „a atins indecent” o minoră de 12 ani.
„Circumstanțele și modul în care au folosit mijloacele de intervenție din dotare vor face obiectul anchetei aflate în curs de desfășurare la Parchetul Militar Iași. Misiunea de la Vatra Dornei a fost o misiune de asigurare a ordinii la o manifestare în spațiul public, iar intervenția pentru scoaterea persoanei din mulțime a fost o decizie luată pe moment de jandarmi, în vederea rezolvării solicitării bărbatului în cauză (tatăl minorei molestate -n.r.). De asemenea, folosirea mijloacelor din dotare a fost decizia jandarmilor, luată pe moment ca urmare a atitudinii persoanei în cauză”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava pentru Adevărul.
După imobilizarea agresorului, jandarmii au observat că acesta nu se mai mișcă, i-au eliberat mâinile și au chemat o ambulanță care l-a transportat la Spitalul județean Suceava, în comă profundă, unde a fost operat de urgență de medicul Dorin Stănescu. Pacientul a murit sâmbătă, la câteva ore după operație, însă cauza decesului ar fi o afecțiune cardiacă preexistentă, nu spray-ul lacrimogen folosit la imobilizare.
„A avut infarct mezenteric total, pe care l-am operat la scurt timp după ce a ajuns la spital. Din acest motiv a avut encefalopatie și tulburări hidroelectrolitice și acido-bazice. Starea lui de sănătate poate explica agresivitatea și comportamentul lui. Nu are nicio legătură una cu alta, nici cu spray, nici cu altceva. Infarctul era probabil de câteva zile. La noi a venit în comă deja. Putem spune că starea lui de sănătate îl făcea să fie agresiv. El a venit în comă, cu tensiune scăzută, cu status hemodinamic compromis și cu burta foarte mare. Am zis de la început că are ceva în burtă. Nu avea lichid, dar burta plesnea. O coincidență cu evenimente”, a declarat medicul Dorin Stănescu de la Spitalul județean Suceava.
Acest articol a fost publicat în ROMANIA(cazuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.