Bucurestiul un vacarm din cauza Primarilor si Politiei Rutiere


A ajuns un oras asediat de masini, motociclete, biciclete, scutere, betivi, drogati, scandalagii, manelisti….zgomot infernal zi si noapte. Ziua pe strada faci slalom printre toti astia, ai telefonul dat la maxim pentru ca altfel nu-l auzi daca suna si dupa o zi infernala a zgomotului ajungi acasa sa te odihnesti dar constati ca tipetele copiilor din parculetele din jurul blocului sunt bomba de care nu mai aveai nevoie. Vine noaptea si apar motocilistii care fac liniuta, ambaleaza motoarele la maxim de iti vine sa le urezi „sa ajungi mai repede la cimitir”.

Primarii au construit spatii de joaca in apropierea blocurilor la nici 10 m de ele. Sunt ilegale dpdv al legii 61/ 1991 modificata  in 2018 in interesul cetateanului care are dreptul la o viata linistita si civilizata. Intereseaza pe primari ca avem dreptul la liniste in apartamentele noastre? Nu, doar voturi. In nici o tara europeana nu vezi spatii de joaca in apropierea locuintelor. Spatiul verde al blocului din imediata apropiere a parculetului este wc-ul copiilor. Credeti ca ajunge spatiul de joaca? Migreaza in alee cu biciclete, tortinete, mingii, tipete si chiar urlete. Tot se te odihnesti dupa o zi de munca. Primarii au fost mereu interpelati de multi cetateni nemultumiti dar dorm pentru ca ei probabil ca stau in vile departe de zgomotul cartierelor. Politia comunitara ridica din umeri si te indrepata spre Primarie fiind depasita de situatie. Din cauza acestor spatii au reclamatii cu nemiluita dar nu au ce face. 

Nivelul admis de zgomot este undeva la jumatate ori la sfert decit avem in realitate. Legea? E pe hartie, ce treaba avem noi cu ea? Stiti ca in Romania a disparut matura? Acum avem suflante care scoala si mortii de 2-3 ori pe saptamina cind se face curatenie pe strada. Oare cit a costat o suflanta? Matura era prea iaftina si firma angajata de primarie nu mai putea sa ceara nu stiu cite mil. doar pentru maturi. 

Politia rutiera doarme noaptea cind ar trebui sa-i prinda pe motociclisti. Ea poate sa doarma, mai putin locatarii din intreaga zona de pe bulevarde. 

Deci legea si apararea cetateanului in Romania e doar pe hartie, in realitate te descurci cum poti departe de cei pe care ii platesti pentru ca tu sa ai o viata linistita! 

Aveti aici un articol despre bucuria de a locui intr-un Bucuresti in care legea…doarme.

Bucureștiul și sinuciderea pietonului-omului în plină reformă rutieră: trotinetiști peste scuteriști, bicicliști peste automobiliști, trotinetiști peste bicicliști, scuteriști peste automobiliști

Este un încârlândî rutier comic, care devine tragic, nu? Este care pe care. Și au apărut și victime. Culmea, pe care poliția nu știe-nu poate să le clasifice. Băi, cine are dreptate? Al cui e trotuarul? Cine are dreptul pe trotuar? Trotinetiști peste scuteriști, bicicliști peste automobiliști, trotinetiști peste bicicliști, scuteriști peste automobiliști și combinațiile sunt infinite, astfel încât ajung toți claie peste grămadă. Într-o junglă rutieră ca asta omul-pietonul nu există. Sau se sinucide, dacă mai există, dacă are curajul să iasă din casă. Ce pistoale și arme atomice? În București, bucureștenii lui Firea și a zeci de primari incapabili ca ea, sunt înarmați ca pentru apocalipsă. Armele lor sunt vehiculele cu care asasinează omul-pietonul. 

Orele 9-11 în București. Este ora auto și trotinetistă. Te calcă, bre! Atenție vin automobiliștii-trotinetiștii-bicicliștii care merg la serviciu. Oameni odihniți, dar arși la minte de sarcinile pe care le au, comisioanele pe care le au de recuperat/de pierdut, dornici să practice un “mod sportiv” de transport mai ales pe trotuare. Fugi, bă, omule, că pilaf te fac!

Orele 11-14 în București. Ferește! Vin Uber Eats și Glovo. Bicicliști, trotinetiști, inșii cu ciorbele în spate se urcă și-n autobuze, tramvaie să ducă masa flămânzilor. Ferește! Ardeeee! Vai de capul tău de om. Ăștia nu văd, doar au simțul răspunderii, pardon, ciorbei fierbinți.

Orele 16-19 Ies turbați automobiliștii, trotinetiștii. bicicliștii. Se scutură blocurile de birouri de nervi, de plictiseală, de oftică. Ferește! Te omoară pe străzi laterale, pe trotuare, fereșteeee!

Orele 20-24 Fereșteeee iar! Pericol mare. Vine Glovo cu șaorma, prezervativele, băutura, distribuitorii de pizza, dealerii de droguri. Sunt momentele chefurilor.

Omule, fugiiiiii dracului că te calcă. Da, ca om, ca pieton n-ai nicio șansă.

Trotuarele sunt pline de mașini parcate. Colțurile de trotuar sunt pline de trotinete electrice abandonate sau distribuitorii de biciclete. Scuterul, bicicleta, trotineta, automobilul te urmăresc și te calcă pe trotuar.

– Dă-te, mă, la o parte! Ce ești tu?
– Omul sunt. Vino să te lovesc. Cioc-cioc.

Sunt Omul care vrea să meargă să-și ia o pâine pe jos. Fără Glovo. Omul care nu vrea să ia Uber până la Universitate (1 kilometru). Omul care n-are chef de mașină. Omul care ar vrea să meargă cu metroul, cu autobuzul, cu tramvaiul, dar care n-are cum să ajungă la mijlocul de transport altfel decât pe jos. Ori pe jos, pe trotuar, ca pieton este sinucidere curată.

Trotuarele au fost îngustate de primari. Și acolo sunt parcate/umblă în forfotă maximă vehicule de tot felul.
Pe trotuarele îngustate te calcă trotineta, automobilul, scuterul.

Toți au motive. Toți sunt bazați și motivați. Toți sunt automate. Toți. Este o armată întreagă cu arme bio, electrice, sofisticate, 4X4, poluante, hibride. Un arsenal apocaliptic. Automate. Omul-pietonul se sinucide pe trotuar dacă iese.

Mulțumim primăriei capitalei, primăriilor de sector, poliției rutiere, poliției locale, tuturor factorilor de decizie care au facilitat de atâta amar de ani această situație de fapt. Mulțumim pentru complicitate la „omorul deosebit de grav” al omului-pietonului.

Acest articol a fost publicat în Romania ( Lupul Dacic), ROMANIA(Bucuresti). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Bucurestiul un vacarm din cauza Primarilor si Politiei Rutiere

  1. gigirupicreta zice:

    „Trotuarele au fost îngustate de primari.” e peste tot ) pan si intr un targ de vreo 10.000 oameni e la fel pietonul dispare in vreo 10 ani …orii iti cumperi masina daca nu varianta e ceva aripi ca sa zbori peste strada.iar daca stai la tara langa un umil drum judetean e la fel….aproximativ….nu e drogatul da e patronul neamt peste 1000 hectare minim isi cara graul noapta ziua nu conteza…..mai sunt ai cu masini itali england plus muzica zi noapte …….mereu razui din fata portii de pe asfalt pisici caini arici si alte vietati…si nu e normal….hurruitul ala bolnav de masini de la oras e acum si in sate….nimeni nu mai coseste toti au baraitori cositore ,drujba……un amarat de petic de iarba e intai intoxicat de bezina apoi cosit….la fel c0pacii taiati de drujba….si toot asa

    Apreciază

  2. Ene Constanta zice:

    Era rau pe vremea lui Nicolae Ceausescu ? nu-i asa ….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.