Pentagonul planifică o desfășurare masivă de trupe în Europa


Soldat american

Pentagonul planifică o desfășurare de proporții a trupelor americane în statele europene.

 Departamentul Armatei din SUA caută activ contractanți pentru transferul și desfășurarea unor forțe armate pe teritoriile statelor europene. O solicitare în acest sens a fost publicată pe pagina achizițiilor de stat a SUA în iunie și continuă să reactualizeze regulat.

Potrivit documentului, unul din cele trei departamente ale Pentagonului, Departamentul Armatei, intenționează să încheie un contract pentru transportul comercial al persoanelor și încărcăturilor militare grele în interesul unității operative ale trupelor terestre ale SUA în Europa (United States Army Europe sau USAREUR).

Scopul contractului este asigurarea o redislocare rapidă și desfășurare a trupelor, precum și asigurarea transportului pentru exercițiile militare de bază. În solicitare se indică foarte clar rutele aproximative ale circulației, punctele de trecere a frontierei, ordinea trecerii punctelor vamale, direcțiile de bază și distanțele. Practic, este vizată toată aria geografică a Europei – de la Marea Britanie, până la regiunea Baltică.

Pentru încărcarea și descărcarea echipamentului militar și tehnicii blindate, Departamentul Armatei SUA intenționează să închirieze un șir de macarale, de la cele pentru construcții de 30 de tine, până la cele gigantice – cu capacitatea de 300 tone. Tehnica va fi transportată prin Europa de tractoare-remorci cu o capacitate de 2,4 la 80 tone fiecare.

Pentru transportarea personalului Departamentul are nevoie de autocare de la 8 la 70 de locuri. Pentru transport și șoferi sunt prevăzute condiții stricte. Astfel, autocarele de cursă lungă trebuie să fie dotate cu climatizoare, veceuri și să fie adaptate pentru trasee lungi, fără opriri.

Un capitol aparte în solicitare sunt indicate restricțiile de acces pentru persoane terțe la bazele militare SUA și NATO. Spre exemplu, transporturile militare prin teritoriul Marii Britanii, României și Poloniei vor fi efectuate doar de cetățeni ai statelor NATO. Transportarea tehnicii militare și a soldaților spre bazele din Spania vor putea fi efectuate doar de spanioli. Proprii restricții sunt valabile pentru Italia, Germania, Luxemburg și Belgia. Într-o listă separată sunt incluse statele șoferii cărora nu vor putea fi angajați.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în EUROPA (politica). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.