Salvini este categoric: ”Nu acceptăm ordine sau șantaje de la Germania”


Matteo Salvini

Ministrul de Interne al Italiei a acuzat Germania de șantaj în ultima dispută dintre cele două țări pe chestiunea migranților.

 Potrivit presei din Germania, Salvini a scris pe un grup de WhatsApp că Germania a afirmat că va prelua migranții salvați de o navă de coastă italiană numai dacă și Italia permite unui alt vas cu migranți, denumit Alan Kurdi, să acosteze într-un port italian.

Germania a informat Comisia Europeană despre solicitările sale, iar Bruxelles a transmis în consecință mesajul Italiei.

”Nu acceptăm ordine sau șantaje de la Germania”, a spus Salvini postului italian TG 24, acuzând Germania că dă ”semnale mizerabile”.

Salvini a anunțat în cursul săptămânii că Italia le va permite celor 131 de migranți aflați la bordul navei de pază Bruno Gregoretii să debarce, după ce a făcut un acord cu alte țări europene prin care Germania, Franța, Portugalia, Luxemburg și Irlanda au transmis că vor prelua ele migranții de pe acest vas.

Un alt vas german cu imigranți, Alan Kurdi, nu a fost lăsat să intre în apele italiene după ce Salvini i-a interzis în mod oficial să acosteze.

Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Salvini este categoric: ”Nu acceptăm ordine sau șantaje de la Germania”

  1. traian21 zice:

    Cu astfel de „colaborări”, Europa devine pradă sigură pentru CSI condusă de Putin. Adică Germania va prelua migranții „acostați” cu vasul italian, dar italienii nu permit acostarea vasului german cu migranți ? Pare discriminare pe criterii de apartenență a salvatorului, nu șantaj. Deunăzi un vânzător „m-a șantajat că nu-mi dă marfa dacă nu o plătesc” Independent cum mă știu, am luat marfa și am plecat ??? Ar fi de râs dacă n-am trăi într-o Europă Unită formată din state independente care au dreptul să ceară, dar nu permit să li se ceară!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.