Franța, forțată să-l compenseze pe teroristul Salah Abdeslam cu 500 de euro


Franța, prin ordinul Justiției, l-a compensat pe Salah Abdeslam cu 500 de euro, unul dintre teroriștii care au participat la atacurile de la Paris din noiembrie 2015, în care au murit 131 de persoane și peste 300 au fost răniți. O instanță a condamnat statul francez să plătească această sumă pentru că a considerat ilegale condițiile de supraveghere la care a fost supus teroristul. Știrea a sărit în mass-media franceză cu publicarea „Le Journal de Frank Berton” (Flammarion), o carte a jurnalistei Elsa Vigoureux.

jean-jacques-urvoas-955697-0@1x

După arestarea teroristului în 2016, ministrul justiției de atunci al Franței, Jean-Jacques Urvoas, a dispus ca Abdeslam să fie supus supravegherii video 24 de ore pe zi, cu scopul de a preveni evadarea sau sinuciderea sa.

 

Imagen relacionada

Avocatul teroristului, Frank Berton, a denunțat această măsură, afirmând că a încălcat „libertatea individuală”, după cum a amintit presa franceză. În martie 2017, o instanță din Versailles a dat avocatului motivul, încălcând decizia ministrului și obligând statul să plătească cei 500 de euro.

7330079

Acum doi ani, Abdeslam a spus că a fost implicat în complotul terorist de fratele său, Brahim Abdeslam, care a murit în timpul atacurilor de la Paris. Se pare că Brahim i-a comandat să închirieze niște vehicule, cerere căreia a dat curs. „De fiecare dată când trebuiau plătite lucruri pentru a pregăti aceste atacuri, banii veneau de la Brahim”, a explicat autorităților belgiene în timpul interogatoriului său.

Imagen relacionada

Resultado de imagen de Abdelhamid Abaaoud

Cu toate acestea, Abdeslam a indicat că principala responsabilitate pentru masacrul din 13 noiembrie a fost Abdelhamid Abaaoud, teroristul ucis în timpul atentatului Poliției franceze de la etajul Saint-Denis, pe care „l-a văzut în Charleroi în noaptea de 11. 12 noiembrie 2015. Este singura dată când l-am văzut pe Abaaoud în viața mea”.

Sursa www.alertadigital.com

https://karensmithdotblog.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în EUROPA(imigranti-cazuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.