Organizator protest, probleme cu #REZIST: ”Au zis ”Mă p*ș pe revendicările Diasporei!””


Tommy Tomescu

Dr. Tommy Tomescu: ”Am spus să se implice toți, au spus toți ”Da, da, da, da!” – dar când a fost vorba tehnic, cum se implică. nimeni nu venea să contribuie!”

 La această oră a început mitingul din Piața Victoriei – manifestație aprobată în urma cererii depuse încă de anul trecut de Tommy Tomescu Joul, un medic stomatolog stabilit la Londra.

Tommy Tomescu a înregistrat cererea pentru organizarea manifestației de sâmbăta aceasta  imediat după protestul din 10 octombrie 2018, el explicând că vrea să facă totul legal.

În acest sens, doctorul Tomescu a încercat să aibă un dialog cu organizațiile de tip #REZIST, să le facă să aibă o exprimare coerentă, în sensul exprimării clare a revendicărilor. Chiar dacă până la urmă a reușit, în mare măsură, la început a avut probleme mari.

Tomescu s-a lovit de orgoliile, pretențiile și, probabil, interesele diverselor organizații. S-a ajuns chiar la acuzații la adresa medicului, la tot felul de teorii ale conspirației – și chiar la o declarație contra sa – un demers comun al mai multor organizații!

Într-un interviu acordat jurnalistului-activist Mălin Bot, Tommy Tomescu a răspuns multor asemenea acuzații ale celor din #REZIST, povestind și un episod în care apare o replică… halucinantă din partea unor reprezentanți ai unor asemenea organizații:

”Unii îmi ziceau ”Mă piș pe revendicările diasporei””, a povestit dr. Tommy Tomescu în interviu acordat lui Mălin Bot.

Iată câteva dintre probleme și acuzațiile de care a avut parte Tommy Tomescu, după ce a depus la primărie cererea de organizate a manifestației de azi.

Tomescu a fost acuzat de organizații că ”vrea să confiște” manifestarea din 10 august. Tomescu răspunde clar:

”A crescut nivelul implicării civice, dar ce nu îmi place că oamenii nu înțeleg că trebuie trecut la nivelul următor, să fie implicați și legal și civic”.

Doctorul stabilit în Marea Britanie răspunde și acuzației că nu a informat organizațiile protestatarilor de inițiativa sa.

”Am creat o pagină, am scris pe grupurile organizațiilor, pe 1 aprilie am trimis către cele mai importante ONG pe care le-am găsit – nu-i știu pe toți, nu e obligație mea să-i știu pe toți”, declară Tomescu.

În privința implicării – reacțiile au fost cât se poate de… românești, reiese din spusele lui Tomescu.

”Pe 4 mai (2019) am fost la Bruxelles, la manifestație, am spus să se implice toți, au spus toți ”DA, da, da, da!” – dar când a fost vorba tehnic, cum se implică. nimeni nu venea să contribuie!”.

În privința revendicărilor, aici Tommy Tomescu s-a lovit de ceea ce s-a constat și în România – de fapt, nu există ceva clar!

”I-am întrebat pe mulți (reprezentanți ai organizațiilor), care sunt revendicările voastre – că uite aste sunt ale noastre (ale Diasporei) – și știi ce-mi ziceau unii din ei? ”Mă pi… pe revendicările Diasporei, pe mine  nu mă interesează!” De ce nu ai cerut aprobare de la noi?”.

În interviul acordat lui Mălin Bo în iulie 2019, Tomescu reproșa organizațiilor #REZIST că au început să fie interesate de problemele organizării manifestației de foarte puțin timp și să intre în dialog cu el.

”Abia de o lună au început… De șase-șapte luni de când e publică asta, de ce nu au răspuns?”, spune Tomescu.

Și, evident, nu putea să lipsească acuzația legată de bani! Tomescu a fost acuzat că a cerut bani pentru manifestație.

”Majoritatea oamenilor care au trimis acea scrisoare (comunicatul contra lui) au solicitat la un moment dat bani pentru așa ceva”, dezvăluie Tomescu. ”Eu din 2013 sunt activ – am investit banii mei tot timpul”, spune Tomescu, arătând că e prima dată când a deschis cont pe Patreon dar are ”toate cheltuielile evidențiate, justificate” – deplasări Londra – București, avocat etc.

ONG-urile care au semnat contra lui Tomescu au conturi pe Patreon, a subliniat și Mălin Bot, ”Mi se pare o bătaie de joc, e o chestiune de orgoliu”, a punctat Tomescu.

Puteți urmări aici interviul integral.

Reamintim că Tommy Tomescu Joul este reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora și se prezintă ca apolitic, nu a făcut parte din nici un partid din România, dar a creat în Regatul Unit un partid care apără drepturile românilor – Partidul Europenilor UK (Europeans Party UK) cu care l-a combătut pe Nigel Farage.

 Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(miscarea rezist). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.