Activiștii pro-homosexualitate au defilat prin orașul polonez Plock, păziți de polițiști împotriva contra-manifestanților


Activiștii pro-homosexualitate au defilat prin orașul polonez Plock, păziți de polițiști împotriva contra-manifestanților

Prima paradă a homosexualilor s-a desfășurat pașnic sâmbătă în orașul polonez Plock, situat la circa 100 de kilometri vest de Varșovia, reunind peste 2000 de participanți cu steaguri colorate și pancarte, înconjurați de efective sporite ale forțelor de ordine.
Poliția poloneză era pregătită să intervină, după ce un eveniment similar din orașul estic Bialystok a sfârșit violent pe 20 iulie, când activiștii minorității sexuale au fost alungați de cetățeni cu pietre, petarde și recipiente din sticlă, informează publicația New York Times.
Marșului homosexualilor i s-au alăturat și unii oameni politici, precum Robert Biedron, unul dintre primii politicieni polonezi autodeclarat homosexual, fondatorul partidului de stânga Wiosna (Primăvara), lansat la începutul anului, informează Reuters.
Un grup de 950 de contra-manifestanți, dintre care doi au fost reținuți de Poliție, s-au adunat să scandeze mesaje împotriva paradei homosexualilor de la Plock, dar au fost împiedicați de efectivele polițienești să interacționeze cu aceasta. Nu au avut loc incidente grave, în afara unor altercații dintre contra-manifestanți și polițiști.
Partidul Lege și Justiție, aflat la guvernare în Polonia, nu încurajează propaganda homosexualilor, pe care o consideră o ideologie străină și periculoasă, menită să submineze valorile tradiționale într-o țară majoritar catolică.
Acest articol a fost publicat în EUROPA DE EST, HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: