În timp ce milioane de români nu au un loc de muncă, Creşte numărul de migranți asiatici angajaţi în România.


România a adus 11.000 de străini din state non-UE în prima jumătate a lui 2019, mai mulţi decât în tot anul 2018

Foto: Migranți Vietnamezi aduși la lucru în România

Creşte numărul de angajaţi asiatici: România a atras 11.000 de străini din state non-UE în prima jumătate a lui 2019, mai mulţi decât în tot anul 2018. Cei mai mulţi muncitori străini care au venit în 2019 în România provin din Vietnam, Republica Moldova şi Sri Lanka

România a atras în prima jumă­tate a acestui an peste 11.000 de cetăţeni din afara spa­ţiului european, care au venit în România să lu­creze. Cei mai mulţi au venit din Vietnam (peste 2.000), dar şi din Republica Mol­dova, Sri Lanka, Nepal şi India, potrivit Inspec­toratului Ge­ne­ral pentru Imigrări (IGI). În anul 2018 numărul de avize de muncă eliberate de IGI a fost de puţin sub 11.000.

„În aceeaşi perioadă (primele 6 luni ale anului – n.red.), au fost eliberate 11.678 avize de angajare/detaşare, pentru lucrători per­manenţi, de­taşaţi, înalt calificaţi, ICT, sezonieri şi trans­fron­talieri, fiind înre­gistrată o creştere evidentă faţă de primul semestru al anului 2018, când au fost eliberate 4.409 de avize (…)

Cu privire la ţara de origine a străinilor care accesează piaţa forţei de muncă din România, pe primul loc se situează Vietnam (2.812), urmat de Moldova (1.360), Sri Lanka (1.201), Nepal (1.194), Turcia (1.181) şi India (1.040) etc.“, potrivit datelor raportate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Sursa ZF.ro

 

(FLUIERUL)

 

Acest articol a fost publicat în LOCURI DE MUNCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la În timp ce milioane de români nu au un loc de muncă, Creşte numărul de migranți asiatici angajaţi în România.

 1. Ene Constanta zice:

  De ce ticalosilor ati permis asta….sa ne plece copiii din tara ,locul unde ei au invatat carte si o meserie si ati acceptat aducerea strainilor….dar…din nefericire stiu…nu va mai saturati…nu va ajunge cat ati furat ??? nu va este teama ca va veni clipa cand veti plati ???

  Apreciază

  • citadela zice:

   Nu exista Constanto plata pentru fapte. Alea sunt doar coincidente sau basme din filme holiud pentru saraci ca sa-i faca sa se simta bine si a doua zi sa munceasca pe plantatie mai cu rivna, ca cica binele va triumfa.
   Povesti de adormit populatia

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.