Jarosław Kaczynski, peședintele partidului polonez de guvernământ cere măsuri împotriva marșurilor homosexualilor:


„Acest teatru ambulant” al marşurilor homosexualilor de pe străzile noastre trebuie „demascat şi înlăturat”

Polonia trebuie să reziste în fața ofensivei ”teatrului ambulant” al marșurilor gay, a declarat duminică liderul partidului polonez de guvernământ Lege și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczynski, care a cerut să fie susținute familia tradițională și valorile catolice poloneze în fața acestei ofensive.

”Această ofensivă puternică, acest teatru ambulant care apare în diferite orașe pentru a provoca (…), noi suntem cei cărora acest lucru le face rău, el trebuie demascat și înlăturat”, iar legea trebuie aplicată deplin, a spus Kaczynski, citat de agenția Reuters, la un eveniment de campanie electorală în orașul Stalowa Wola.

Liderul formațiunii conservatoare PiS l-a lăudat în intervenția sa pe Arhiepiscopul catolic al Cracoviei, care la începutul acestei luni a denunțat „ciuma curcubeului” ce amenință „sufletele, inimile și mințile” polonezilor.

”Noi trebuie să trăim în libertate și să nu acceptăm tot ce se întâmplă la vest de frontierele noastre (…), unde libertatea este în curs de eliminare”, a mai spus Kaczynski.

În contextul înmulțirii campaniilor pro-LGBT și a reacțiilor Bisericii catolice poloneze împotriva ideologiei LGBT, tema minorităților sexuale, cea a familiei tradiționale, precum și tema ideologiei de gen au devenit subiecte centrale ale campaniei electorale de dinaintea legislativelor din 13 octombrie.

Un marș ”gay pride” desfășurat în iulie în orașul Bialystok a fost marcat de violențe după ce participanții au fost atacați de contra-manifestanți. Prin urmare, un alt marș de același fel care a avut loc luna aceasta în orașul Plock s-a desfășurat sub protecția poliției.

Invocând declarații ale unor analiști politici locali, agenția Reuters scrie că criticile partidului PiS față de ”drepturile LGBT” ar fi o strategie a acestui partid de a-și mobiliza electoratul ”conservator rural”.

 

(AGERPRES)

Acest articol a fost publicat în EUROPA DE EST, HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Jarosław Kaczynski, peședintele partidului polonez de guvernământ cere măsuri împotriva marșurilor homosexualilor:

 1. traian21 zice:

  Cred că polonezii au dreptate ! Admitem drepturile tuturor, dacă nu afectează drepturile noastre! „Paradele gay” se pot desfășura la domiciliu în intimitate. A admite prozelitismul și etalarea unor valori negative (care afectează „Natura”) e prea mult

  Apreciază

 2. citadela zice:

  Ca si Victoras-ungurul, polonezul isi acumuleaza credit politic.
  Nu ar fi fost administrator al regiunii poloneze daca nu ar fi de acord cu gheii

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.