Ambulanțierii, acuzați că nu fac resuscitare, ca să vândă morții


Reprezentanții Asociației Funerare Române acuză personalul medical de pe ambulanțe că nu încearcă să salveze victimele prin resuscitare, ca să poată vinde corpurile către firmele de pompe funebre. Comisioanele pentru un decedat variază de la 150 de lei până la 1000 de lei, susțin aceștia.

funerar Ambulanțierii, acuzați că nu fac resuscitare, ca să vândă morții

În București doar 11 firme de pompe funebre din 400 sunt autorizate, susține AFR

Conducerea Asociației Funerare Române aduce acuzații extrem de grave sistemului medical de urgență, care lasă în mod deliberat pacienții să moară pentru a putea recomanda firme de pompe funebre de la care primesc comisioane. Afirmațiile vin în plin război declanșat de firmele de pompe funebre autorizate împotriva firmelor pirat, care sunt lăsate de autorități să funcționeze în afara cadrului legal. ”Vând corpurile unor firme pirat pentru o anumită sumă de bani, prețurile încep de la 150 de lei și ajung în unele orașe la 1.000 de lei. Vânzarea se produce atunci când personalul de pe ambulanță, asistentele de pe secțiile spitalelor sau autopsierii recomandă aparținătorilor o anumită firmă despre care spun că îi vor ajuta. Clientul nu simte că este manipulat, el simte că este ajutat, dar nici calitatea nu este în regulă, iar prețurile sunt foarte mari. Pentru că individul trebuie să scoată bani pentru a plăti acea recomandare și bineînțeles că o scoate din buzunarul clientului. Intrați în orice spital din România la anatomie-patologică și veți vedea acolo ce se întâmplă. Autopsierii au firme de pompe funebre pe numele lor, dacă nici ăsta nu e conflict de interese nu știu care mai este, iar medicii legiști spun că nu este o problemă dacă se încalcă legea”, ne-a declarat Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare Române.

”Urmele de resuscitare nu există”

Personalul medical de pe ambulanță nu face resuscitare ca să încaseze banii de pe recomandarea firmelor de pompe funebre, susține prețedintele Asociației Funerare Române. ”Sunt solicitați la anumite cazuri de gen posibil deces și dacă au ajuns acolo spun că nu mai au ce să-i facă, decesul a survenit, îi dau o electrocardiogramă fără să pună aparatul pe individ, nu încearcă resuscitarea și nu fac altceva decât să recomande o firmă funerară. Au fost cazuri unde firma funerară a ajuns înaintea ambulanței trimisă prin Serviciul 112.

ambu Ambulanțierii, acuzați că nu fac resuscitare, ca să vândă morții

Medicii, acuzați că eliberează certificatele de deces fără să verifice persoana

Am absolvit cursurile Institutului Francez de Tanatopraxie și, pentru a stăpâni știința conservării corpurilor, a trebuit să învăț foarte multe noțiuni despre medicină, în special medicină legală. Sunt cazuri care se văd de la o poștă că oamenii aveau viață, dar nu a mai fost posibilă pentru că nu a avut cine să îi resusciteze. Urmele de resuscitare se văd, dar cu cine să mă lupt, cu medicina legală? Ei vor spune că nu este adevărat. Am văzut multe astfel de cazuri. M-au chemat colegi cărora li s-a părut ciudat și am văzut și chestii pe care nu trebuia să le văd. Pe lângă faptul că nu existau urme de resuscitare, am pus și un aparat, un pulsometru pe care i-l pun pe deget și am detectat puls, într-adevăr foarte slab, dar persoana nu era moartă. La Ploiești au fost deconectați oamenii de pe aparate și vorbeau asistentele între ele și spuneau să o deconecteze că și așa e bătrână,<<o dăm la Fănică să luăm și noi bănuții>>. Familia omului a surprins aceste lucruri și, din câte știu, a fost și bătută una dintre asistente de către fiul celei conectate la aparate. Cred că se va întâmpla și la noi ce s-a întîmplat în Ungaria acum 12 ani, când au fost decoperiți că nu fac resuscitare și că lasă corpurile să moară în drum spre spital ca să le vândă firmelor și acolo în 24 de ore Guvernul a luat măsuri de au rămas 15% din firmele funerare”, ne-a mai precizat Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare Române (AFR).

Acest articol a fost publicat în SANATATE(sistem).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.