Nebunia zilei: Sarmizegetusa a fost cetate EVREIASCĂ (greco-ebraică)!!! – ne spune BEN AHARON COHEN


😂😂😂😂😂😂

Multe mi-a fost dat să aud la viața mea dar ceea ce veți citi mai jos întrece orice altceva. Potrivit lui Obedeya Dorin David Aurel Ben Aharon Cohen (“israelian și grec nativ – din naștere – și rezident român” – după cum se descrie pe propriul blog): 1. Hiperboreenii erau de fapt evrei; 2. Între 101 și 105 nu dacii au luptat cu romanii, ci triburile evreo-grecești de la Dunăre; 3. Sarmizegetusa era o cetate greco-ebraică…

Citiți și vă minunați:

“Pe teritoriul Daciei antice primii evrei au ajuns aici in vremea regelui Solomon, la Drobeta. In timpul campaniilor militare contra dacilor foarte multi iudei au venit in Dacia ca aliati sau refugiati din calea regelui Darius. In timpul regelui Decebal evreii aveau colonii la Dunare si traiau amestecati cu grecii si cu arameii si se numeau HYPERBOREOS […] si au fost primul trib dacic nu yazig sau traco-dalmat, dacic prin adoptie care a intrat in lupta cu trupele lui Traian Nerva. Din anul 100-101 era noastra pana in 105 trupele hiperboreenilor evrei-greci naturalizati la Dunare au aparat Dacia singuri, fara implicarea directa a trupelor dacice. Cetatile greco-ebraice de pe Dunare se numeau Svarim (Severin), Torah (Tereea), Dibreta (Drobeta), Yahwiata (Yahovita), si chiar Sarmisegetuza.”

La prima vedere, aceste afirmații par doar rezultatul unei minți înferbântate. Dacă însă luăm în calcul cartea România Iudaică a scriitorului Teșu Solomovici, un autor cu mare vizibilitate în România, carte în care se dorește a se da credit teoriei potrivit căreia o mare parte dintre soldații romani veniți în Dacia erau evrei și că, în consecință, evreii sunt parte din etnogeneza poporului român, lucrurile tind să capete o altă anvergură…

Pentru că pornind de la aceste teorii, cine știe, mâine-poimâine o să se dorească să schimbăm numele României în Israel…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Articol din 2015

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR(diverse). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Nebunia zilei: Sarmizegetusa a fost cetate EVREIASCĂ (greco-ebraică)!!! – ne spune BEN AHARON COHEN

 1. Ene Constanta zice:

  Nu va mai faceti vise…. Romania – Dacia a fost a romanilor , a dacilor dintotdeuana….mantuitorul nostru IISus Cristos ( pe care nu l-a chemat asa ) era fiul Daciei ,iar pe mama lui a chemat-o Floare de Mar …evreii care nu aveau religie ai prluat-o de la daci si au adevat-o nevoilor lor… deci…dragiii mei , mai cititi…mai cititi..si nu credeti tot ce se spune …Doamne ajuta si lumineaza mintea romanilor…Noi daci- romanii suntem veniti din constelatia Pleiadelor ….

  Apreciază

 2. traian21 zice:

  E comică încercarea de a defini etnic teritorii și popoare. După amplasarea geografică a zonelor de proveniență, grecii (aheii, ionienii) au venit din Dacia și și-au însușit civilizația cretană. Despre romani și civilizația lor originară de pe gârla Tibru, n-ar avea rost să mai discutăm. Francezii nu sunt etnici gali, italienii sunt urmași ai longobarzilor; spaniolii sunt urmași ai avarilor și arabilor; etc. Ungurii sunt fii ploii; au venit și s-au așezat după care au cucerit teritorii pe care le pretind a fi fost Ungaria Mare. Haideți să gândim practic ! Teritoriile aparțin actualilor lor locuitori. Nu ar conta faptul că vecinul meu e ungur, evreu sau rom; creștin, musulman sau hindus; alb, negru sau galben; etc. Limba vorbită e un mijloc de comunicare. Ajută să ne înțelegem mai ușor, dar nu ne definește caracterul, geneza, educația. Ardeleanul, munteanul, moldoveanul, olteanul, vorbesc aceiași limbă dar nu reacționează la fel. Că teritoriu se numește România, Serbia sau Bulgaria e un amănunt, dacă admitem că plătim impozite unui stat pentru a ne fi asigurate niște drepturi (măcar cele fundamentale). Dacă statul nu le asigură nu merită să existe ! Evreii, romii, dacii, galii, vizigoții, hunii, au fost în fapt asociații (de interese comune), nu etnii (în sensul genetic).

  Apreciază

 3. Emillus zice:

  Nu se poate accepta punerea sub semnul intrebarii a elementelor forte de identitate nationala! Cand vorbesti de geto-daci, de ceea ce arata radacina si defineste caracterul unei natii, trebuie sa stai in picioare. Asemenea despre samurai, vikingi sau grecii antici. Suntem egalii lor. Noua, urmasilor dacilor, doar asta ne-a cam ramas, o tzara frumoasa, limba plina de sensuri si istoria apararii pamantului strabun.
  Prevad ca – la extrem – se va ajunge la solicitarea democratica a instaurarii unei dictaturi, pentru a salva tara de rapitori.

  Apreciază

 4. traian21 zice:

  Nu pare relevantă originea noastră etnică. Hitleriștii au încercat și au eșuat lamentabil în definirea unei „rase pure”. Ne place sau nu, urmașii aceluiași neam degenerează. Nici nu știu câți locuitori ai Daciei erau gețo-daci și câți erau ionieni, ahei, vikingi, persani sau „caucazieni de un soi sau altul” . De altfel nici nu m-ar deranja să constat că, într-adevăr Sarmisegetuza era proprietatea unui evreu, care …. Desigur ar fi povești, dar cu ce ar schimba asta mândria națională? Cercetătorii par a fi dovedit că majoritatea rușilor nu sunt slavi și oricum limba rusă se scrie cu litere kirilice (bizantine inspirate după alfabetul grec). Cu ce le schimbă asta caracterul de „hrăpăreți” (cu pretenții de mare putere) ?

  Apreciază

 5. Citadela zice:

  Rusii nu mai au pretentii de mare putere. S a terminat la fel si cu occidentul
  Totul e vrajeala, se vor regionaliza la fel ca si noi. Vin schimbari uriase demografice sociale ecologice si climaterice,…si evident politice legislative la singe
  Nu mai visati timpenii…S A terminat TRECUTUL!

  Apreciază

 6. traian21 zice:

  N-aș crede că rușii nu mai au pretenții de mare putere. Cel puțin nu încă, acum. Chiar asta e una din marile probleme pentru stabilitatea mondială. Ca orice problemă are și avantajul că nu lasă omenirea să „doarmă”. Schimbări au fost și vor mai fi. Eu am convingerea că migrația grupurilor etnice a fost o realitate permanentă. Orice diferență de nivel de trai, de climă, de organizare social-economică provoacă războaie, revolte, revoluții și migrații în masă. Libera circulație a bunurilor și persoanelor nu e de obicei luată în seamă ca pericol, dar când se schimbă brusc echilibrul, reacția de autoapărare e de așteptat. Încercările unora de a bloca sau dirija exodul unor mase de oameni sunt sortite eșecului. Cred că, săraci sau bogați, trebuie să ne obișnuim cu ideea că reducerea migrațiilor în masă s-ar obține doar prin reducerea decalajelor. Asta e destul de greu de realizat, dacă nu imposibil. Referitor la pretenția unora că evreii au construit Sarmisegetuza, marile piramide, sau marile imperii financiare, pot exista argumente pro sau contra. Cert ar fi faptul că, oriunde și oricând au fost oameni cu inițiative, oameni care au muncit și oameni care au investit. Poate și printre daci au existat evrei, ca și printre românii de azi, care au investit sau chiar au proiectat diverse construcții pe teritoriul Daciei. Mai recent sunt cunoscuți și etnici români care au construit în Franța, în Ungaria, în Germania, în Brazilia, în SUA. Nu e cazul să pretindem că românii au construit … Monaco de exemplu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.