Celebru general din Servicii trage în plin: Iohannis și Maior, ”2 trădători la Washington”


Vizita lui Klaus Iohannis la Washington 20 august 2019

”Nu realizez cum a permis Guvernul României să semneze un document de asemenea importanță un individ demonstrat că acționează contrar intereselor statului nostru și a cărui revocare a propus-o”.

Una dintre cel mai puternice voci din rândul militarilor în rezervă, generalul Dumitru Iliescu, fostul director al Serviciului de Protecție și Pază, expune în mediul online o variantă acuzatoare a vizitei lui Iohannis – cu accentul pe implicarea fostului șef al SRI, ambasadorul George Maior.

”Nu mai este de mult un secret faptul că George Maior nu mai acționează în slujba Statului român, ci a celui american, de fapt el este ambasadorul americanilor din partea României la Washington, total fidelizat, de către CIA, în folosul SUA, dar în același timp are și vădite „sensibilități” cu vecinii noștri de la vest, adică ungurii, cu care își armonizează interesele și acțiunile”.

Astfel îl descrie fostul șef al SPP pe fostul său omolog de la SRI, actual ambasador în SUA.

Conform generalului Iliescu, Iohannis nu a fost invitat la Washington, ca președintele Poloniei, Andrzej Duda, ”ci a fost convocat, chemat de către Trump, pentru că americanii nu invită la întâlniri slugile, agenții lor sau ai altor state, doar le cheamă la ordin”.

În acest context, generalul propune întrebarea logică: ”Atunci de ce și-a întrerupt concediul Președintele american ca să se întâlnească cu el?”

Din mai multe motive, arată generalul, enumerând:

-prin intermediul lui Maior, ”Iohannis a făcut demersuri disperate să fie primit pentru a i se reconfirma sprijinul american în viitoarele alegeri prezidențiale, dar rolul determinant l-au avut CIA, Pentagonul, Departamentul Energiei, lobby-ul maghiar foarte puternic în ultima perioadă și, nu în ultimul rând, câteva multinaționale”.

-lui Trump i s-a prezentat, de către importantele structuri statale menționate anterior și care au acționat coordonat, oportunitatea de a rezolva câteva chestiuni majore pentru SUA și prietenii ei.

Dintre acestea, generalul Iliescu se referă la interesele americanilor ”în ceea ce privește ascensiunea Chinei în diverse domenii, dar mai ales în cel al înaltelor tehnologii și cel al armamentelor strategice de ultima generație”.

”De fapt, Trump nu se poate împăca cu gândul de a pierde poziția de lider mondial în zona economica, si este pe punctul de a o pierde si pe cea militar-strategică, și ca atare face eforturi disperate pentru a bloca acest proces”.

Concret, generalul consideră că tendința Rusiei si Chinei de a-si spori influența în diverse zone, dar mai ales în Europa, este atât de pregnantă încât i-a pus pe jar pe americani, ”și ei caută soluții disperate să-si păstreze zonele de influență”.

”Disperarea SUA este cu atât mai mare, cu cât (…) dacă mai-marii Europei ezită să colaboreze, atunci Unchiul Sam și-a îndreptat atenția spre actorii mai mici dar care au o poziție geostrategică semnificativă, pe care să-i atragă în confruntarea cu China și Rusia, și oricine se alătură efortului este binevenit”.

Mai ales că, arată generalul, față de Romania sunt și alte interese, în special resursele sale din Marea Neagră pe care le vor multinaționalele, dar pe care americanii, la solicitările ungurilor, vor sa le repartizeze și la ei”.

”Atragerea României și Poloniei și a altor țări din Centrul și Estul Europei le asigură americanilor premisele realizării blocadei pe care doresc să o creeze în calea expansiunii Rusiei și Chinei pe bătrânul Continent”, scrie generalul Iliescu.

În plus, generalul ne sfătuiește să adăugăm și ”noi vânzări către țara noastră de armament și tehnică de luptă de miliarde de dolari, dar și miliarde importante pentru finanțarea trupelor americane staționate pe teritoriul țării noastre”.

În acest fel, consideră generalul, vom realiza ușor de ce ”Trump s-a lăsat convins să-și întrerupă concediul și să îl cheme la ordin pe Iohannis, mai ales că interesul personal al acestuia din urmă se suprapunea perfect peste interesul americanilor”.

”Trădătorul Iohannis s-a conformat imediat, îndreptându-se spre Washington, fără să consulte Parlamentul și Guvernul, și angajând România într-o acțiune deosebit de periculoasă împotriva Chinei, față de care interesele noastre sunt total diferite de cele promovate de Președinte”, scrie generalul Iliescu.

Iar fostul șef al SPP punctează foarte interesant: ”China a dat semnale clare că dorește să-și consolideze relațiile și cooperarea cu țările europene, acordând României un loc aparte, chiar dorind să construiască la noi capul de pod, centrul prin intermediul căruia să-și deruleze afacerile în aceasta zonă, dar demersurile începute de Premierul Ponta au fost stopate imediat de americani și de fidelizații lor din România: Maior, Coldea, Kovesi”.

”Punerea de acord asupra subiectelor abordate în cadrul întâlnirii s-a făcut prin intermediul lui Maior, nu de alta, dar Iohannis să nu se ducă acolo cu temele nefăcute”, scrie generalul. ”Ce si-a zis el trădătorul de Maior: decât sa ne spioneze chinezii prin intermediul tehnologiei Huawei 5G, mai bine ne spionează americanii cu o tehnologie similară, și uite așa mai și încasează câteva miliarde de dolari”.

În final, generalul Dumitru Iliescu pune o problemă – semnarea Memorandumului de către George Maior ”fără să-i pese de interesele noastre, fără să aibă un accept scris al Parlamentului, așa cum era și firesc, iar Iohannis probabil nici nu a avut timp să-l citească, darămite să-l înțeleagă”.

”Nu realizez cum a permis Guvernul României să semneze un document de asemenea importanță un individ demonstrat că acționează contrar intereselor statului nostru și a cărui revocare a propus-o deja Președintelui României”, subliniază în final, generalul Iliescu.

Articolul integral îl puteți citi pe pagina de Facebook a generalului Dumitru Iliescu – cel care promite că ”elementele delicate din cadrul discuțiilor” la va publica ”într-o postare viitoare…”.

 Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în politica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Celebru general din Servicii trage în plin: Iohannis și Maior, ”2 trădători la Washington”

 1. documentele astea dintre state nu se ratifica in parlament?

  Apreciază

 2. Ene Constanta zice:

  D-le Iohannis..nu mai spera …nu o sa fie…gata….iti ajunge cat ai furat si cat rau ai facur Romaniei si romanilor…cara-te mai repede si scuteste-ne…iti ajunge !

  Apreciază

 3. Ion Galit zice:

  Din câte observ, cu părere de rău, un general al Armatei Române, fie el și în rezervă, a intrat pe orbita unui serviciu de dezinformare-manipulare moscovit și de acolo ne bombardează periodic cu muniția pusă la dispoziție de muscali. Dacă o făcea vreun caporal, mai puteam trece cu vederea, căci la atâta l-a dus mintea, dar de la ditamai generalul, fost și șef de serviciu special, era legitim să te aștepți la ceva mai mult… Doamneeee, oare ce s-ar face tăietorii de lemne, fără cozile de topor?

  Apreciază

 4. ingengigi zice:

  De ce mai galit mai?Tu crezi ca jegul de iohanis nu e tradator sau ce?Sau tu vrei sa acreditezi ideea ca ne ataca rusii si ne salveaza teroristii de americani?Daca crezi asta ori,esti un dezinformat,ori esti un tadator de neam care manipulezi opinia publica.Dar mai degraba cred ca stai slab cu neuronii 🙂

  Apreciază

  • Ion Galit zice:

   Si ce crezi ca vei castiga daca ma insulti? Te-ai obisnuit sa judeci totul prin cheie politica., ori la noi politica este o mizerie, dar atunci cand, in aceasta mizerie mai interfereaza si serviciile secrete rusesti, sa stii ca pute rau de tot. Ma mir ca, asenenea generalului, nu ti-ai dat seama pana acum. Bine, dumneata ai o scuza deoarece esti un nimeni, dar abia generalul poate fi considerat drept un tradator.

   Apreciază

   • Ion Galit zice:

    Pardon, Guvernul Romaniei nu a propus nici o revocare a Presedintelui. Au existat in PSD unele capete infierbantate care vanturau aceasta idee, dar PSD nu a mers pe ideea acestora, intrucat si-au dat seama ca demersul lor va fi unul inutil, intrucat, la referendum, romanii l-ar fi instalat din nou pe Iohannis in functie. In momentele sale de luciditate, chiar Dragnea s-a opus ideii de suspendare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.