Orientul Mijlociu fierbe: Israelul a atacat teritorii ale Irakului


Organizația paramilitară irakiană Hashd al-Shaabi a acuzat Israelul de implicare într-un atac cu drone care în care a fost ucis duminică unul dintre luptătorii săi în vestul Irakului, în apropierea graniţei cu Siria.

israelul atac drone irak organizatie paramilitara irakiana a ucis luptator soldat statele unite avioane americane 1 720x413 Orientul Mijlociu fierbe: Israelul a atacat teritorii ale Irakului

„Drone israeliene au vizat Hashd al-Shaabi pe teritoriul irakian”, a indicat într-un comunicat această alianţă formată din mai multe grupări armate pro-iraniene. Hashd al-Shaabi a indicat că unul dintre luptătorii săi a fost ucis în atac şi un altul rănit grav, rectificând bilanţul anterior care anunţa doi morţi.
„Acest atac neruşinat a survenit cu o acoperire aeriană a unor avioane americane deasupra zonei, plus o aeronavă mare pentru a monitoriza zona din apropierea locului incidentulu”, a adăugat Hashd. Gruparea afirmase anterior că atacul a avut loc în provincia Al-Anbar, la 15 km de graniţa cu Siria.

Atacul a venit la o lună după o serie de explozii la baze ale Hashd, atribuite SUA de către unul dintre oficialii grupării, dar care au fost ulterior dezminţite de liderul său. Hashd al-Shaabi a ajutat forţele guvernamentale irakiene să învingă gruparea jihadistă Stat Islamic (SI / ISIS) în 2017.

Această alianţă se opune prezenţei forţelor americane, desfăşurate în Irak în cadrul coaliţiei internaţionale conduse de SUA care a sprijinit Irakul în lupta sa împotriva SI. Pentagonul a negat orice implicare în exploziile care au avut loc în luna iulie la baze ale grupării Hachd al-Shaabi.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL(razboi). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.