Nucleara: ”Nota de plată agreată de Iohannis cu Trump” – un adevărat WikiLeaks românesc!


Клаус Йоханнис и Дональд Трамп

O dezvăluire de senzație – care într-o oarecare măsură se confirmă prin similitudinea cele ce se petrec în țări aflate tot sub ”parteneriat strategic”

Una dintre cele mai apreciate și misterioase figuri ale internetului, economistul Dan Diaconu – ”Trenduri economice” – face o dezvăluire demnă de Julian Assange: ”nota de plată” agreată de Iohannis cu Trump, la recenta și intempestiva vizită în SUA.

Sau, cum spune Diaconu, ”Cică asta ar fi o parte din nota de plată agreată de Plăvan în SUA”.

Iată lista lui Diaconu, publicată pe pagina sa de Facebook – și veți înțelege de ce cred că e o adevărată dezvăluire tip ”WikiLeaks” românească:

– ”2.5 mld $ coplată pentru o nouă mega-bază militară americană în România”;

– ”cheltuielile de staţionare ale armatei americane vor fi suportate de România în proporţie de 50% în prima fază, urmând să fie crescute până la 80%”;

Paranteză: acestea seamănă cu înțelegerea făcută de SUA cu Polonia, Varșovia angajându-se să investească 2 miliarde euro în noua bază militară, pe care președintele Duda a numit-o, oarecum în glumă, ”Fort Trump”. De asemenea, Duda a declarat că e normal ca țara ”apărată” să participe la cheltuielile militarilor americani.

Să continuă lista lui Dan Diaconu:

– ”România va avea un buget de înarmare separat de Bugetul Ministerului Apărării Naţionale. În prima fază va fi de 0.8% din PIB urmând să ajungă în doi ani la aproape 2%!”;

Paranteză: cifra de 4% (2% actuali + 2% noi) din PIB a fost vehiculată ”pe surse”; de asemenea, președintele a declarat ca Washington că 2% actual ”este prea puțin”.

Continuă lista lui Dan Diaconu:

– ”companiile americane vor beneficia de facilităţi speciale. S-a discutat inclusiv ca, dpdv penal, legea americană să primeze pentru orice societate cu acţionariat american (chiar nu înţeleg cum se poate face asta, dar n-ar trebui să ne mai mire nimic);

Paranteză: facilitățile se subînțeleg chiar din Declarația comună; în privința faptului că legea americană primează, aceasta practică a fost dezvăluită de mai mulți critici francezi ai practicilor SUA.

Continuă, lista:

– ”România ar urma să spargă solidaritatea UE în ceea ce priveşte Brexitul, prin semnarea separată a unui tratat cu UK – tratat prin care vor fi introduse vizele pentru cetăţenii care intră prima dată în Anglia”.

Și aceasta este o posibilitate pe care Marea Britanie a încercat-o imediat după declanșarea Brexit.

Dan Diaconu a revenit cu alte puncte de pe ”nota de plată agreată de Plăvan în SUA” – și de referă din nou la aspecte militare:

– ”reducerea cu 80% a posturilor de conducere din armată şi suplimentarea soldaţilor(adică a cărnii de tun)”;

– ”creşterea prezenţei româneşti în teatrele de război alături de SUA”;

– ”dezvoltarea unui corp de armată compus din mercenari străini”;

În plus, iată și trei prevederi economico-fiscale, care te îngrozesc, pur și simplu, mai ales că primele două par extrem de posibile. A treia… nici nu-mi permit să o comentez (încă):

– ”întreruperea treptată a raporturilor comerciale cu Turcia, introducerea de taxe vamale abuzive şi înrăutăţirea condiţiilor de obţinere a vizei româneşti pentru cetăţenii turci”;

– ”sancţionarea automată a tuturor companiilor sancţionate de SUA”;

– ”crearea unei Zone Libere a Gurilor Dunării cu statut autonom”;

Finalul acestei dezvăluiri tip ”Wikileaks” este simplu și înspăimântător: ”Şi încă nu am terminat!”

BUCUREȘTI, 29 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu.


Dan Diaconu

Cică asta ar fi o parte din nota de plată agreată de Plăvan în SUA:
– 2.5 mld $ coplată pentru o nouă mega-bază militară americană în România;
– cheltuielile de staţionare ale armatei americane vor fi suportate de România în proporţie de 50% în prima fază urmând să fie crescute până la 80%;
– România va avea un buget de înarmare separat de Bugetul Ministerului Apărării Naţionale. În prima fază va fi de 0.8% din PIB urmând să ajungă în doi ani la aproape 2%!
– companiile americane vor beneficia de facilităţi speciale. S-a discutat inclusiv ca, dpdv penal, legea americană să primeze pentru orice societate cu acţionariat american(chiar nu înţeleg cum se poate face asta, dar n-ar trebui să ne mai mire nimic);
– România ar urma să spargă solidaritatea UE în ceea ce priveşte Brexitul, prin semnarea separată a unui tratat cu UK. Tratat prin care vor fi introduse vizele pentru cetăţenii care intră prima dată în Anglia.
Vă mai spun pe măsură ce mai aflu. Până una-alta nu întrebaţi ce obţinem noi! Că doar nu credeţi că noi vrem să obţinem ceva…

 

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE ROMANEASCA, POLITICA(Dan Diaconu), POLITICA(straini). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.