Cum va arăta lumea „Revoluției Digitale” în anul „senzualității” 2069


Șosele subacvatice, jocuri științifico-fantastice precum quidditch practicate de la înălțimea scuterelor zburătoare hoverboard și locuințe cu sisteme pentru auto-curățare – vor face toate parte din viața normală a anului 2069, făgăduiesc „experții” viitorului, conform consemnărilor celor de la Daily Mail. 

„Zgârie norii” sau mai degrabă Scurmă pământul subterani din timpurile ce urmează vor avea dimensiunile Palatului Parlamentului din București 526x500 Cum va arăta lumea „Revoluției Digitale” în anul „senzualității” 2069Raportul celor preocupați cu studiul viitorului prezice, de asemenea, producerea la scară industrială a organelor printate cu imprimante 3D, și implanturi care ne vor monitoriza starea de sănătate. Prorociile au fost strânse laolaltă de un grup de personaje din lumea academică și de futurologi. „Frăția” îi include pe Jacqueline de Rojas, președintele asociației comerciale de industrie tehnologică TechUK  (care este simultan și Grup de Securitate Cibernetică) și copreședintele Institutului de codificare, pe Dr. Rhys Morgan, director de inginerie și educație la Academia Regală de Inginerie și pe futurologul culinar Dr. Morgaine Gaye. Raportul a fost comandat de Samsung pentru inaugurarea Samsung King’s Cross („Samsung Crucea Regelui), o platformă gigantică pentru educație și agrement tehnologic. Noul loc pentru „experimentarea spațiului” al companiei Samsung și magazinul anex cu produse tehnologice va fi plasat în Londra și va găzdui tutoriale tehnologice, ședințe pentru recreere și săntate.

Transporturi cu viteza luminii

Traficul spațial lejer în zona London Bridge 720x392 Cum va arăta lumea „Revoluției Digitale” în anul „senzualității” 2069Însuși numele platformei „Samsung KX50: The Future in Focus” (Ațintiți asupra viitorului) sugerează că până în 2069, transporturile vor fi revoluționate, cu sisteme de tuburi subterane folosite pentru deplasarea între Marea Britanie, Europa continentală și alte regiuni. Prin aceste tuburi vor „tura” capsule de mare viteză cu capacitatea de a parcurge drumul dintre câteva țări în mai puțin de o oră.

Taxi zburător uitând să stea la semafor 522x500 Cum va arăta lumea „Revoluției Digitale” în anul „senzualității” 2069Taxiuri și autobuze zburătoare vor fi, de asemenea, folosite în spațiile urbane pentru a tăia aglomerările și traficul, în timp ce călătoriile la distanțe mai mari vor implica rachete reutilizabile ce vor zbura la viteze uriașe în partea superioară a atmosferei, scurtând timpul de călătorie între Londra și New York la sub 30 de minute, mai sugerează raportul.

Sănătatea edenică a viitorului va sta în imprimantele 3D

Capsulele subacvatice care vor revoluționa călătoriile dintre Marea Britanie și restul lumii 720x393 Cum va arăta lumea „Revoluției Digitale” în anul „senzualității” 2069Progresele înregistrate în domeniul întreținerii sănătății vor aduce cu ele tovarăși de companie virtuali, iar îngrijitorii vor deveni ceva obișnuit, urmărind starea de sănătate de-a lungul vieții și fiind capabili să interpreteze și să „traducă” simptome și stări în orice limbă. Iar organe vitale produse de imprimante medicale 3D vor face posibilă înlocuirea promptă a organelor persoanelor bolnave.

Delicatesele posterității vor fi lăcustele

Aeronavele de mare viteză din straturile superioare ale atmosferei care vor face drumul Londra New York în jumătate de oră 720x390 Cum va arăta lumea „Revoluției Digitale” în anul „senzualității” 2069Insectele vor fi devenit, în 2069, o sursă cheie de proteine, mai afirmă raportul, gătite în bucătăriile viitorului echipate cu blaturi de mobilă unde vor crește plante comestibile și ustensile pentru recoltarea insectelor produse. După conturarea celor proiectate de „savanții” viitorului, ne putem întreba, pe bună dreptate, cum va arăta bucătăria presei în timpurile ce vor urma. Ne vom mai întâlni cu tiparul, cu șapourile și cu titluri ingenioase, sau totul va consta în imagini?

Domnul de Rojas, co-autor al raportului, a spus că „următorii 50 de ani vor aduce cele mai impresionante schimbări tehnologice și inovații pe care le-am văzut vreodată în timpul muncii și al relaxării. „Revoluția Digitală, la fel ca Revoluția Industrială de acum 250 de ani, provoacă toate ipotezele legate de cum ne vom trăi viețile în viitor”, a continuat futuristul.

Acest articol a fost publicat în VIITOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.