Ai grijă ce mănânci! Dovleceii din supermarket – sursa de îmbolnăvire cu cancer


Imagini pentru Dovleceii din supermarket

În plin sezon al legumelor proaspete, acestea s-au dovedit a fi o sursă reală de intoxicaţie, hipertensiune, cefalee, tulburări grave ale metabolismului și chiar cancer.

Legumele din supermarketurile  conțin un nivel ridicat de nitrați. Aceasta este concluzia Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, care a efectuat o expertiză de laborator a legumelor expuse în mai multe rețele de supermarketuri .

Potrivit rezultatelor expertizei, dovleceii, varza nouă, cartofii și ceapa sunt produsele cu cel mai mare nivel de nitrați. Într-un comunicat de presă este menționat că în toate probele de dovlecei, în patru probe de varză nouă şi în câte o probă de cartofi noi şi ceapă s-a depistat o concentrație de nitraţi care depășește limitele maxime admisibile. Astfel, potrivit analizei, produsul cu cel mai mare conţinut de nitrați s-a dovedit a fi dovleacul, depășind concentrația maximă admisibilă cu 122%.

Mai puțin dăunătoare sunt roșiile și castraveții, cu o valoarea admisibilă a nitraților care nu sunt periculoși organismului. Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, limita admisibilă a nitraţilor pe zi este de 3,7 mg la 1 kg al masei corporale, iar de nitriţi – 0,2 mg.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(legume). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.