Roboţii pe tocuri care dansează la bară


Un club de streaptease din Franţa a găsit un mod inedit de a celebra cei cinci ani de existenţă: roboţi care dansează la bară în locul feteleor. Creaţia artistului britanic Giles Walker, maşinăriile au camere de supraveghere în loc de capete şi sunt dotate cu pantofi cu toc.

roboti creator 720x480 Roboţii pe tocuri care dansează la barăDeşi conceptul nu este unul nou, roboţii care dansează la bară sunt noua atracţie a unui club din Franţa, numărul inedit marcând aniversarea a cinci ani de la deschiderea SC-Club din Nantes. Doi roboţi cu camere de supraveghere în loc de capete vor urca pe scenă la Nantes şi vor dansa pentru clienţii unui club care aniversează astfel cinci ani de existenţă. Maşinăriile dotate cu pantofi cu toc înalt sunt creaţia artistului britanic Giles Walker. Artistul a explicat faptul că plasarea camerelor de supraveghere deasupra corpurilor care combină zone metalice şi porţiuni de plastic împrumutate de la manechine “se joacă pe marginea noţiunii de voyerism” şi pune întrebarea “cine deţine puterea între voyeur şi persoana care ştie că e observată”. Britanicul a dezvoltat acest concept în ultimul deceniu şi a prezentat roboţii la mai multe expoziţii în această perioadă. Proprietarul clubului, Laurent Roue, a ţinut să precizeze că roboţii nu vor înlocui serviciile oferite de cele 10 persoane care oferă acelaşi gen de prestaţie în club, fiind mai degrabă un mod de a onora tehnologia. O dansatoare angajată de clubul din Nantes a comentat că “Nu vor schimba domeniul. Nu ne vor înlocui. Nu facem o muncă vulgară. E o muncă artistică. E ceva ce e frumos şi roboţii nu vor schimba acest lucru”. Spuneam mai sus că roboţii care dansează la bară nu este un concept chiar nou, maşinăriile putând fi văzute şi anul trecut într-un club din Las Vegas.

robot 720x495 Roboţii pe tocuri care dansează la barăroboti2 720x405 Roboţii pe tocuri care dansează la barărobot strippers at ces 720x478 Roboţii pe tocuri care dansează la bară

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.