Berea din magazine, ”criminală” pentru sănătate. Ce conține


Supermakert

Reprezentanții Asociației Pro-Consumatori au realizat un studiu care face parte din campania ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”, analizând mai multe tipuri de bere din comerț.

 Potrivit studiului realizat de experții Asociației Pro-Consumatori, care informează că berea trebuie să conțină apă, malț din orz, hamei, iar fermentarea să fie făcută de drojdii sălbatice, nu de drojdii adăugate, berea din magazine este departe de teorie.

Și aceasta pentru că analizele au scos la iveală faptul că pe rafturile magazinelor găsim bere cu agent de spumare, bere cu azot, cu amidon de porumb, cu adaos de vitamina C sau bere colorată cu caramel amoniacal.

Un român consumă, în medie, 85 litri de bere pe an.

Președintele Asociației Pro-Consumatori, Costel Stanciu, spune că berea trebuie să rămână un produs 100% natural, realizat din cele 3 ingrediente – apă, malț din orz și hamei – care, de-a lungul timpului, au subliniat într-un mod unic culoarea, aroma și gustul specific acestui produs.

Din păcate, a precizat sursa citată, o parte a industriei, în special cea din afara ţării, a denaturat acest produs, folosind la fabricarea acestuia ingrediente nespecifice, cum ar fi zahăr, sirop de grâu, sirop de glucoză-fructoză, grâu încolţit, porumb, mălai, extract de mere, extract de coriandru, fulgi de ovăz, enzime, dar şi aditivi alimentari – acid ascorbic, caramel amoniacal şi alginat propilen glicol.

”Recomand consumatorilor să acorde atenţia cuvenită ingredientelor folosite la fabricarea berii, condiţiilor de depozitare şi termenului de valabilitate.” a punctat conferențiar universitar doctor Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.

 Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(pericol). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.