Polonia ne arată calea: judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!


De unde atâta teamă de magistrați? Judecătorii și procurorii dispun în România de putere nelimitată, de parcă ar fi niște dumnezei coborâți pe Pământ pentru a împărți discreționar dreptatea printre păcătoșii prea speriați ca să ridice privirile aplecate. Trăim în teroare fiindcă noi alegem să ne închinăm la sfinții magistrați, dar sunt convins că nu mai e mult până când normalitatea o să bată și la ușa noastră. Alții i-au deschis larg, înțelegând că toți oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi. Dar au și obligații, mai ales obligații, iar greșeala la locul de muncă se plătește. Și se pedepsește. Polonia ne arată calea: judecătorii și procurorii rămân fără imunitate și vor putea fi trași la răspundere (condamnați, dacă e cazul) pentru toate abaterile profesionale!

polonia magistrati Polonia ne arată calea: judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!În proiectul anunțat weekend-ul acesta, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, propune ca, pe viitor, toți magistrații să poată fi inculpaţi în proceduri penale. Decizia va necesita modificarea Constituţiei, dar asta nu reprezintă un impediment pentru PiS, care dispune de o majoritate confortabilă în Parlament și de o largă susținere în rândul populației poloneze.

Portavocile soroșiste, pe „on”

Imediat, s-au activat portavocile soroșiste, acești neomarxiști antrenați în cantonament la Bruxelles care mestecă dimineața, la prânz și seara o ciorbă cu aceleași ingrediente – statul de drept, independența justiției și lupta anticorupție.

„Abolirea imunităţii într-o situaţie în care procuratura este subordonată politic ar slăbi garanţiile independenţei sistemului judiciar. Politicienii ar decide de facto ce judecător poate fi eliminat dintr-un caz anume”, grohăie purtătorul de cuvânt al Asociației Iustitia, un ONG hrănit cu pipeta din fonduri soroșiste. De fapt, această asociație din care fac parte dumnezeii justiției poloneze s-a poziționat de partea cealaltă a străzii încă de la venirea la putere a Partidului Lege şi Justiţie, criticând constant și vehement orice inițiativă legislativă.

Fiindcă nu mai acceptă cazuri în care justiția imparțială și așa-zis dreaptă eliberează pe bandă rulantă violatori, pedofili, hoți, interlopi și criminali, guvernul de la Varșovia a decis să ia taurul de coarne. Taie în carne vie și anunță: orice magistrat poate fi condamnat și va plăti pentru greșeala sa! Inamovibilitatea judecătorilor se duce dracului, cu noua lege promovată de PiS.

Să recunoaștem că situația din Polonia se aseamănă foarte mult cu cea din România, țară transformată în ultimii ani, cu voia liderilor statului, în prima Republică a Procurorilor din UE! Diferența constă în acțiune – dacă Varșovia nu a acceptat ingerința Bruxellesului în treburile interne, chiar cu riscul activării articolului 7 (care nouă ne-a fost fluturat pe sub nas, ca o sperietoare), Bucureștiul a epuizat caietul de la atâtea notițe luate, ba a ajuns să mai ceară maculatură, că s-au cam înghesuit la ușă „profesorii” Occidentului care vor să dea lecții României.

A, și mai e o diferență. La calitatea oamenilor. Polonezii rămân încrezători în aleșii lor – PiS este marele favorit al alegerilor programate luna viitoare! Leșii nu-și vând votul pe vorbe goale, hule și promisiuni cu cătușe fluturate-n vânt.

https://www.national.ro

Acest articol a fost publicat în EUROPA DE EST, ROMANIA-JUSTITIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Polonia ne arată calea: judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!

 1. traian21 zice:

  Nu știu ce spune acum Constituția Poloniei. Constituția României nu spune însă că judecătorii ar avea imunitate la fapte penale. Niște indivizi pretinși judecători au impus însă părerea că independența ar însemna mai presus de lege, ceea ce reprezintă o încălcare a art 16. De altfel Inspecția Judiciară din România calcă în picioare codul penal și bunul-simț pentru că noi suntem încă o masă de adormiți care acceptă minciuna ca autoritate.

  Apreciază

 2. Ene Constanta zice:

  Bravo polonezilor ! ar trebui ca si romanii sa ia exemplu dela voi !

  Apreciază

 3. traian21 zice:

  Aș zice mai degrabă că românii ar trebui să respecte Constituția României ! „Nimeni nu e mai presus de lege !” Dacă în codul penal sunt încriminate fapte precum: falsul intelectual, uzul de fals, omisiunea sesizării și altele asemenea săvârșite de persoane care „exercită atribuții și responsabilități, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative,
  executive sau judecătorești”; nu rămâne decât ca CSM, CCR, ICCJ sau mai știu ce alt reprezentant al „justiției” independente și iresponsabile, să admită că „Legea e lege!” până și în România !

  Apreciază

 4. traian21 zice:

  Ar trebui precizate alte câteva lucruri privind situația din România. Serviciul de informații căruia legea îi permite activități secrete poate folosi mita, șantajul, traficul de influență, pe scară largă pentru că lucrează în „secret”. Nu mai e un secret implicarea „serviciilor” în promovarea și îndrumarea (dirijarea) judecătorilor. Despre taxele de protecție s-a scris și se va mai scrie pentru că, în secret mai obligăm un parlamentar sau 300, să voteze o lege, mai protejăm o firmă care face ce se face de 30 de ani în România. Prin lege ar trebui să i se limiteze „activitățile secrete” doar la culegerea de informații. Poate să facă alte activități dacă ar fi necesar, doar public, transparent, în temeiul legii cunoscute și respectate de totă lumea.
  Cât de tâmpiți să fim să nu observăm că prin muncă și investiții cinstite se putea îmbogăți un inventator, un manager de top, dar în România s-au supra-îmbogățit salariați ai statului, manageri de doi lei, politicieni sau funcționari care au manevrat aprobări? Fără o justiție de doi lei nu era posibil conform Constituției și legilor țării ? Repet: Vreau o justiție ca cea descrisă în Constituția României la art.124 populată cu judecători independenți dar supuși legii (cum naiba nu observă nici un politician că supusul legii nu poate fi independent, ci reprezintă legea și răspunde în fața ei mai abitir decât orice sărăntoc mancurt ? De aceea avem ca imn: ”Deșteaptă-te române !”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.