Antițigănismul te aruncă după gratii


Deputații minorităților, UDMR, PSD și USR vor să ne impună, sub amenințarea cu închisoarea, dragostea pentru țigani. Astfel, potrivit unui proiect de lege, orice manifestare antițigănistă va fi considerată infracțiune și va fi pedepsită ca atare.

tigani Antițigănismul te aruncă după gratii

Aderarea la o organizație antițigănistă, pedepsită cu 10 ani de închisoare

Proverbele de genul ”Ai văzut cuc să clocească și țigan să muncească” sau ”Țiganul când s-a văzut împărat, întâi pe ta-su l-a spânzurat” vor fi interzise cu desăvârșire în spațiul public și nu numai. Potrivit unui proiect de lege care condamnă antițigănismul, orice manifestare de respingere sau ură împotriva țiganilor va fi pedepsită cu închisoarea. ”Antițigănismul este definit ca formă specifică de rasism împotriva romilor și reprezintă ostilitatea, prejudecata sau rasismul direcționate către romi. Antițigănismul este adesea folosit într-un sens restrâns pentru a indica atitudinea anti-romă sau exprimarea stereotipurilor negative în sfera publică sau discursul de ură. Antițigănismul nu se referă numai la ceea ce se spune, ci și la ceea ce se face și la ce nu se face. Antițigănismul este și percepția referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora și manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor, ori a proprietăților acestora, împotriva instituțiilor/ONG-urilor, comunităților rome sau lăcașurilor de cult și a tradițiilor acestora, inclusiv al limbii romani”, se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Cinci ani de închisoare

Una din întrebările care se nasc din acest proiect de lege controversat este cum și cine va decide dacă un român a avut o atitudine ostilă față de un țigan. Vor putea face țiganii plângeri penale pe bandă rulantă împotriva românilor care nu le zâmbesc atunci când îi văd sau cum? Sau ideea a fost doar să se interzică ura sau repulsia față de niște oameni care nu fac decât să sfideze și să se așeze, în mod deliberat în afara normelor și regulilor societății? Căci potrivit proiectului de lege, antițigănism înseamnă cam orice legat de acest subiect, de la ”promovarea unei acuzații mincinoase, dezumanizante, ce demonizează romii, a unor afirmații stereotipe despre romi, sau despre așa-zisa putere exercitată colectiv de romi, acuzarea romilor, prin generalizare, că ar fi responsabili pentru fapte reale sau imaginare comise de un singur rom sau de un grup, aplicarea de standarde duble asupra romilor, până la solicitarea ca acesta să aibă o conduită ce nu este așteptată sau solicitată a se manifesta din partea oricărei alte națiuni democratice”. Astfel, fapta persoanei de a promova în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antițigănioste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi, iar distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de știri și informații, materiale antițigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani.

https://www.national.ro

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (alogeni). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Antițigănismul te aruncă după gratii

  1. traian21 zice:

    Că tot o avem pe Codruța la UE, ar trebui arestați toți nemții, belgienii sau danezii care îi consideră și pe români, țigani … nediscriminatoriu. Dacă aveam un dram de logică, îi pedepseam pe rromii care se comportă precum „țiganii” și își fac de râs etnia. Ne batem joc de cuvinte nevinovate precum camarad, tovarăș, zvastică, socialism, securitate; dar îi scăpăm din vedere pe cei care le-au făcut de râs

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.