Mai mergem la vot?


  Se confirmă – a câta oară ? – că făcătura CNSAS a fost una odioasă. O unitate a fostei […]

Se confirmă – a câta oară ? – că făcătura CNSAS a fost una odioasă. O unitate a fostei şi actualei Securităţi care i-a folosit numai ei, Securităţii, vechi şi noi, aceeaşi. Mizeriile acumulate aproape 50 de ani în arhivele ei, compuse în cea mai mare parte de agramaţi, de arivişti şi infractori transformaţi în miliţieni-securişti, au fost reciclate tot în beneficiul membrilor instituţiei, al membrilor mafiei. Acum, în ventilatorul cu rahat a ajuns chiar un şef, oricum temporar, al lor, al securiştilor, Traian Băsescu, nume de cod Petrov. Câte ţidule de necolaborare a primit de la perversul CNSAS Băsescu Traian ? Parcă vreo şase.

Am pierdut şi eu prin tribunale vreo doi ani şi bani pentru a-mi „dovedi necolaborarea” cu Securitatea. Atât Curtea de Apel Bucureşti, cât şi Înalta Curte au statuat limpede că nu am colaborat cu sinistra instituţie, cea născută din NKVD-ul sovietic. Am fost împins prin CNSAS în faţa opiniei publice în chip mârşav, ca un vinovat ce nu eram, în timpul lui Traian Băsescu, preşedinte, şi Andrei Pleşu, Mircea Dinescu şi H.-R. Patapievici, membri ai Colegiului CNSAS cu rang şi beneficii de secretari de stat. Pentru că-i deranjasem personal. Pe fiecare, individual, şi pe toţi deodată probabil. Prin editarea cărţilor altora şi prin intervenţiile mele publice personale. În afară de a-i detesta pe toţi împreună şi pe fiecare în parte, desigur, cu nuanţe, ce-aş putea să le mai fac acestor contemporani ai mei nealeşi de mine ? Cum aş putea să-mi recuperez timpul pierdut cu procesele, banii, stresul suferit de familie şi calomnierea care, oricum, lucrează ?

În alte ţări foste comuniste, în RDG, în Ungaria vecină, trecutul comunist a fost soldat cu maturitate politică şi în interesul naţional printr-o reconciliere paşnică, deşi nu fără incidente, a întregii societăţi. Dar la noi, pentru că agresiunea mersese prea departe şi prea mult timp, reconcilierea putea veni numai după judecarea şi pedepsirea bestiilor, criminalilor sau doar a colaboraţioniştilor nemernici. În ţara noastră Securitatea a continuat însă să stăpânească şi, de altfel, continuă în bună măsură şi astăzi. Au fost pedepsiţi încă o dată tot deţinuţii politici şi urmaşii lor. Au fost furaţi de moştenirile lor (vezi ANRP din vremea aceluiaşi Băsescu preşedinte) tot vechii proprietari. Pedepsiţi şi furaţi tot de securişti, de comunişti şi de urmaşii lor. Şi e principalul motiv, cu toate implicaţiile sale, pentru care au plecat din ţară, în ultimii 30 de ani, aproape 5 milioane de oameni. Iar tratatele, înţelegerile cu occidentalii le-au negociat tot reprezentanţii fostului regim şi urmaşii lor. Numai în interesul lor, cedând ţara şi activele ei pe mai nimic. Dar s-au îmbogăţit şi s-au pus definitiv la adăpost.

Cine l-a abandonat deodată pe fostul preşedinte Traian Băsescu ? „Marele licurici”, ultimul său protector (au mai fost şi alţii), sau Securitatea, a doua sa mamă aproape dintotdeauna ? Să nu uităm că şi tatăl său (fost coleg de şcoală militară cu viitorii generali Victor Stănculescu şi Vasile Milea) a fost un brav stâlp al statului comunist, protector şi prieten al faimosului Ion Dincă, protector la rândul său al lui Băsescu Traian, zis Petrov. Documentele noi furnizate de CNSAS ar fi venit nu demult de la SRI. E greu de spus câtă marjă de manevră mai are azi SRI faţă de „marele licurici”, partenerul zis strategic. Pentru deciziile majore, iar hotărârea de a-l abandona pe Băsescu oprobriului public este o asemenea hotărâre, probabil că SRI este doar un executant disciplinat. Şi este puţin plauzibil ca ordinul să fi venit de la preşedintele României, Klaus Iohannis, deşi acesta trebuie să fi fost informat întocmai şi la timp. Nimeni nu ar mai trebui să fie atât de naiv încât să creadă că evenimentele la un asemenea nivel se produc în mod natural, „democratic”.

Cristian Tudor Popescu a recidivat. În direct pe Digi 24, l-a calificat pe Călin Popescu Tăriceanu, fost prim-ministru, fost preşedinte al Senatului până acum o lună, drept „porc mistreţ solemn al politicii româneşti”. Tăriceanu se exprimase despre recenta reuşită a Laurei Codruţa Kövesi : „Dacă sunt mândru că un român a ajuns în această funcţie ? Sunt mândru. Sunt, dacă vreţi, la fel de mândru pe cât am fost de Ceauşescu atunci când l-a plimbat Regina Angliei cu trăsura.” C.T. Popescu a recidivat după ce, în 19 ianuarie 2018, o etichetase pe Viorica Dăncilă, prim-ministru, „pavian cu mantie”, adică o maimuţă. După câte se poate vedea, „Crucişătorul presei româneşti” e un om foarte curajos. La fel de curajos ca fostul marinar Traian Băsescu atunci când, în calitate de preşedinte (postură totuşi greu de imaginat !), i-a tras o palmă avocatului Dan Chitic în faţa restaurantului Cireşica din Neptun, cu gărzile de corp în spatele său. Sau C.T. Popescu a fost la fel de curajos ca acelaşi marinar dubios (azi Petrov „pentru eternitate”, vorba fripturistului-beton Tismăneanu) când i-a tras o altă palmă unui copil în campania electorală.

Poate că trebuie totuşi în sfârşit spus că atât C.T. Popescu, cât şi Traian Băsescu sunt atât de curajoşi pentru că au în spate de ani buni nu numai Securitatea băştinaşă, ci şi, foarte probabil, bunăvoinţa extinsă a partenerului strategic, cu toate anexele sale. „Crucişătorul”, ca şi Traian Băsescu, are o lungă carieră de om curajos cu spate asigurat. Ba chiar a crezut că are şi talent literar, că e expert în tenis şi în film. S-a crezut chiar un fel de Adrian Păunescu de tranziţie. Dosarul lui Adrian Păunescu e încă la secret (secretul lui Polichinelle !). Nici el nu a fost ce a părut a fi.

Posibilitatea ca Laura Codruţa Kövesi, „Slujirea” (Gabriel Liiceanu dixit !), „Papa Ioan Paul al II-lea” (Vladimir Tismăneanu a comparat-o), să devină procuror-şef european a produs o mare emoţie în ţara ei de la marginea Europei şi de la marginea NATO. Evident că Laura Codruţa Kövesi va ajunge acolo nu cu sprijinul României sau ca s-o reprezinte. După experimentul foarte reuşit al „luptei cu corupţia” din sărmana noastră ţară-laborator, patronii distinsei, aceiaşi cu patronii lui Traian Băsescu şi C.T. Popescu, s-au hotărât s-o transfere în Europa, la clubul UE. Pentru unii, nu chiar aşa de mulţi, Kövesi ar fi un fel de Neymar sau de Mbappe al luptei împotriva corupţiei. Contribuţia preşedintelui francez, Emmanuel Macron, la continuarea carierei mediocrei procuroare din România la scară internaţională pare să fi fost decisivă, chiar împotriva unui procuror francez respectabil. Dacă, într-adevăr, Kövesi va deveni procuror-şef european, se va ocupa de miniştri, parlamentari, oameni de afaceri din întreaga UE, iar România aproape va scăpa de vastele ei competenţe.

Surpriza amară cu L.C. Kövesi nu va fi singura de anul acesta. Ne vom potcovi şi cu un nou preşedinte. Care poate fi tot cel vechi. Încă vreo cinci ani cu excesiv de simplistul sibian ne pot fi fatali. Dar nici cu ceilalţi propuşi – Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu… – nu avem cum să fim prea fericiţi. Avem deja totuşi un mare avantaj faţă de alegerile precedente. După fraudele la europarlamentare, foarte comentate în media şi pe reţelele sociale, ştim cu certitudine că, oricum, preşedintele nu-l vom alege noi. Cu 2-3 milioane de voturi la dispoziţie, îl va alege softul STS. Care nici măcar nu e controlat de STS. (Vezi şi Aurel I. Rogojan – Factorul intern, Editura Compania, Bucureşti, 2016, „Miza controlului STS în războiul dintre Palate”, text datat 6 februarie 2014 : „[…] Poate că a venit momentul să ne amintim de o declaraţie de presă (şi să o reevaluăm), pe care liderul Grupului ASESOFT a făcut-o în anii din urmă, în contextul unor suspiciuni de fraudare electronică a alegerilor prezidenţiale : el spunea că grupul a renunţat să mai frunizeze suportul IT şi nu ar mai avea nici o legătură cu compania străină de la care s-a achiziţionat pachetul serviciilor informatice pentru Biroul Electoral Central. Luând cunoştinţă, ca simpli cetăţeni, de asemenea declaraţii ale actorilor de pe scena politică, nu putem să nu ne gândim la tot ce e mai rău. Votăm noi sau alege un soft pus la dispoziţie „nu ştim de unde” prin intermediul unei companii IT agreate să-i acopere pe cei ce controlează informatic procesele electorale din România ?) Să ne mai întrebăm de ce se duc cu atâta nerăbdare la Washington Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă şi Dan Barna ?

Putem dormi deci liniştiţi, softul va alege pentru noi. Măcar azi avem o vedere clară asupra felului în care am fost vârâţi în această fundătură.

                                                                                                                      Petru ROMOȘAN

http://www.justitiarul.ro

Acest articol a fost publicat în politica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Mai mergem la vot?

 1. Ene Constanta zice:

  Voi merge la vot si voi anula toate formularele de vot. De ce ? Nu vreu ca pe sufletul meu sa apese pacatul ca eu am contribuit la distrugerea tarii si a poporului meu.

  Apreciază

 2. traian21 zice:

  Ca de obicei, căutăm vinovatul dar nu știm care ar fi vina. Îl putem regreta pe Ceaușescu și pentru că reușise să țină sub control „serviciile”. Noi am revenit la perioada anilor 50 când securitatea dădea sau lua după bunul plac, când autoritățile statului erau selectate dintre „moluște” sau „pleavă”. Ne mirăm că apar informații reverificate după 30 de ani fără ca cei care le-au furnizat sub forma falsă să răspundă. Ca să fie clar, colaboratorii „serviciilor” au fost toți cei care aveau minime răspunderi și mari drepturi. Dacă nu erai folositor puteai primi răspunderi, dar niciodată drepturile aferente unei funcții. Acum toți agramații, impostorii, infractorii au primit drepturile substanțiale ale unor funcții de autoritate publică dar, când cauți, nu găsești vreun responsabil. Toate au explicații simple, dar nu căutăm unde trebuie ! Nu serviciile, nu aleșii, nu îmbogățiții, nu străinii din est sau din vest, nici măcar noi cei care votăm fără să ne intereseze pe cine și de ce! Reforma Iliescu a creeat un sistem de relații, … de promovare a slugarnicilor, a infractorilor, imoralilor, impotenților care pot fi ținuți sub ascultare, sunt pedepsiți când nu mai ascultă sau sunt înlăturați când nu mai sunt utili

  Apreciază

  • Citadela zice:

   Domne ce chestie!
   Cind o fi avut timp Iliescu sa creeze un asemenea sistem sofisticat de coruptie si mai ales coruPERE. Banuiesc ca pe tren cind pleca in delegatie la proiectele hidrothnice socialiste.
   Ce geniu sinistru!

   Apreciază

   • traian21 zice:

    Pare ciudat dar diavolul se ascunde în detalii ! Iliescu n-o fi avut atâta timp, dar n-a fost singur !

    Apreciază

   • Citadela zice:

    Ah, deci nu este el cel diabolic, zici ca sunt altii care l au invatat cum sa demonteze totul si sa vinda la fiare vechi via clanurile rromiste.
    Si tu Traiane dupa 30 de ani de cercetare si reflectii, cine crezi sunt cei care l au ales pe el drept administrator sef pe .ro al planului de lichidare a tot si toate ?

    Apreciază

 3. traian21 zice:

  Putem discuta cu argumente pertinente despre cauzele situației actuale din România. Eu nu sunt adeptul eficienței conspirațiilor deși ele există și au contribuții. „Noua Românie” care e un fel de stat abia acum experimentat pe planetă, încearcă să aplice planul Valev (care nu gândea chiar rău în urmă cu 40 de ani). Despre proiectele hidrotehnice la care a lucrat Ion Iliescu, pot să mă refer doar la distrugerea unor șantiere de amenajare a albiilor și hidroameliorări pe care Ion Iliescu le-a întrerupt în faze avansate. Deși e discutabilă utilitatea Dâmboviței navigabile, lucrările deja executate și distruse de prostia lui ar costa acum sume importante. Nu mai zic de protecțiile la inundații nefinalizate în Bărăgan, Buzău, Oltenia, Siret, etc.Erau bani cheltuiți pentru organizări de șantiere, pereți mulați, canale în faze avansate etc. a căror finalizare era deplin justificată tehnic și economic. Doar nu-și imaginează cineva că economia României preluată de comuniști, investițiile făcute de Ceaușescu prin împrumuturile externe din anii 70 erau mormane de fier vechi ? Putem discuta despre contribuția personală a lui Ionică Iliescu la reforma statului, dar situația actuală a autorităților statului (corupție, incompetență, indolență, etc.) au cauze reale în mediul politic creat. Dacă solul e fertil crește orice, dacă e și prost lucrat cresc mai degrabă buruieni !

  Apreciază

  • citadela zice:

   Hm, si oare care i motivul concret in mod expres solicitat acestor administratori cu functii pompoase, solicitari clare de demontare venite pachet pentru tot estul Europei inclusiv Rusia? …ca tot te plimbi in jurul cozii :)( scuza-mi expresia:)
   ” proiecte hidro..pe care Ion Iliescu le-a întrerupt în faze avansate. ”
   care-i justificarea sa opresti cind e aproape realizata?? ca doar nu pe motivul CLASIC de acaparare a pietelor de desfacere, adica nu asteptau alte corporatii care salivau sa termine/preia ei aceste proiecte hidro, siderurgice, de ingrasaminte, etc, adica tot ce a fost ras de pe pamint.
   De Ce, care-i planul de viitor?

   Apreciază

 4. traian21 zice:

  Indiscutabil, ca să construiești ceva nou trebuie să demolezi ce e vechi. În România ne-am oprit la faza de demolare. Despre proiectele hidro pe care Iliescu le-a întrerupt putem afla din cele care se aflau încă după 90 pe masa Institutului de Cercetări și Proiectări în Gospodărirea Apelor. De exemplu, puțini știu că portul Glina de la capătul navigabil al Dâmboviței, stații de betoane, căi ferate și organizări de șantier pentru albia navigabilă, ca și stația de epurare a apelor menajere din București erau aproape gata la „revoluție”. S-a ales praful, pentru că Iliescu nu era de acord cu ele; nu din cauza corporațiilor acaparatoare de piețe. Chestia cu corporațiile care au contribuit prin politicieni imbecili sau corupți la demolarea, vânzarea pe nimic sau concesionări nejustificate putem discuta împreună cu ineficiența sau inexistența justiției adevărate. Sub acest nume, noi avem un grup organizat independent, care pretinde respect dar nu-l merită. E o discuție mai lungă și nu e cazul să intru în amănunte. Faptele ne sunt clare, dar nimeni nu se gândește la faptul că distrugerile nejustificate, retrocedările discutabile sau ilegale, contractele pe bani grei, vânzările și concesionările pe nimic, puteau fi și trebuiau pedepsite dacă aveam justiția descrisă în Constituția României

  Apreciază

  • Citadela zice:

   Mda, vad ca esti pregatit cu raspunsuri pe loc, instantanee, hehe
   Cum putea un biet inginer de la hidrotehnica( carismatic, este adevarat), sa nu fie de acord cu CEVA care tine direct de meseria lui, un mare avantaj si o victorie profesionala inegalabila?
   Ce era el faraon sa anuleze, sa dea din miini?
   Hai, te rog, incearca sa ne apui adevarul, sa l scoti la iveala, nu ti fie teama ca au trecut 30 d ani si nu mai este secret, cine era de fapt in spatele acestor demolari, si distrugeri?
   Sigur stii, dar ai niscaiva retineri!

   Apreciază

 5. traian21 zice:

  Faptele sunt fapte ! Au fost și cetățeni care i s-au adresat direct, fie pentru a-i cere ceva personal, fie pentru a-i propune vre o soluție. Unii au fost atacați de „terorișți”, alții s-au îmbogățit. Am reținut însă precizarea tătucului, biet inginer de la hidrotehnică, precum că el nu are nici o putere („jocurile sunt făcute”). E de discutat: dacă avea pregătire în hidrotehnică sau în informații, la ce se referea și câtă putere avea de fapt. Cert este că a făcut destul rău prin prezența sa la „conducerea statului”. Despre cine era în spatele acestor evoluții, s-a scris și s-a vorbit foarte mult. Destule fabulații și destule adevăruri. Părerea mea e că oculta mondială, conspirațiile, înțelegerile secrete între est și vest sunt o realitate, dar nu aveau succes decât cu ajutorul unor indivizi, adepți voluntari sau cu soldă, ai unui curent sau altul, mai mult sau mai puțin onești sau patrioți. Despre Iliescu părerea mea e că a greșit încercând să obțină comunismul cu față umană prin metode capitaliste. El explica minerilor cum să elibereze piața și să o ocupe ei în vederea „plantării de flori”, iar în economie și-a plantat oamenii „de încredere” în averea statului. Oamenii de calitatea celor pe care îi avea la îndemână au creat statul mafiot, „de cumetrie” pentru că oportuniștii se adaptează „oportunităților” !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.