Companiile de asigurari occidentale cumpara doctorii si clinicile lor, ceea ce inseamna ca subordomneaza decizia medicala in interesul profitului.


Imagini pentru Companiile de asigurari occidentale cumpara doctorii si clinicile lor

Companiile de asigurari occidentale cumpara doctorii si clinicile lor, ceea ce inseamna ca subordomneaza decizia medicala in interesul profitului.

Cu aproape zece ani in urma, companiile de asigurari au realizat ca ei ar putea controla actul medical si deveni mult mai eficienti, indifferent de numarul de pacienti morti, pentru ca in fond profitul conteaza in societatea capitalista. Ei au creat mecanisme de control ale cheltuielilor medicale si au impus doctorilor o conduita subordonata profitului. Au creat chiar o organizatie  ce se dorea a fi pentru intretinerea sanatatii pacientilor (sic!), dar a fost respinsa in unanimitate de doctori, care au considerat la acea data ca ar putea pierde total controlul asupra diagnosticelor si a actului medical in sine, pacientii simtindu-se frustrati si vazind o afacere in acest sistem.

Companiile de asigurari au cheltuit numai in 2010, suma de 5 miliarde de dolari in SUA, pentru cumpararea doctorilor si clinicilor pe care in continuare le-au abilitat sa lucreze pentru ei si sub directa lor indrumare. Aceste companii de asigurari, au creat retele de clinici medicale in fiecare stat din SUA, iar daca vrei sa lucrezi pentru asigurari, trebuie sa respecti regulile lor, altfel risti sa nu ai un cabinet medical, doctor fiind.

Cumparind doctorii, cu tot cu clinicii si abilitindu-i sa lucreze pentru companiile de asigurari, acestea au cumparat decizia medicala finala care ii este oferita pacientului la iesirea din cabinet.

Datorita acestor perverse cheltuieli, companiile de asigurari au crescut semnificativ ratele de asigurari de sanatate percepute individual, dar in cele mai multe cazuri, companiilor afiliate la ei. Regulatorii federali au anuntat ca nu vor aproba o majorare mai mare de 10% a ratei asigurarilor, dar nu au spus pe ce perioada, asa ca aceste companii si-au facut si isi fac de cap si pun rate ale asigurarilor dupa bunul lor plac si eficienta afacerii lor.

La sfirsitul lui Decembrie 2010, compania de asigurari Humana, a platit 790 milioane de dolari, pentru achizitionarea lui Concentra, o companie din statul Texas care are angajati peste 800 de doctori intr-un sistem de servicii medicale de urgenta si mai are diferite clinic in 42 de state americane.

In Iunie 2011, marele concern de asigurari Well Point a cheltuit 800 de milioane de dolari pentru cumpararea lui CareMore Health Group, un operator a 26 de clinci specializate pe tratamente pentru batrini, in California, Arizona si Nevada. O alta mare companie de asigurari, UnitedHealth Group a achizitionat la sfirsitul lui 2008, compania medicala Sierra Health Services, la un pret de 2,6 miliarde de dolari. Pe 31 August 2011, compania a mai facut o achizitie uriasa, la o suma inca necunoscuta, cumparind Monarch HealthCare care include 2300 doctori in California.

Companiile de asigurari de dimensiuni uriase, s-au concentrat pe achizitionarea clinicilor care au ca pacineti batrinii, pentru ca acolo sint consumuri mari de medicamente, dar justificate. Deci, dupa cum vedeti, asistam la doctori comandati de companiile de asigurari, doctori care trebuie sa asculte sfatul liderilor din asigurari, pentru ca in final este compania lor, cea care asigura serviciile medicale.

Dintr-o data, doctorii au fost transformati in oameni de afaceri, participanti la realizarea profitului capitalist.

Achizitionarea acestor clinici medicale de proportii sau a intregi retele de clinci medicale, au atras proteste uriase in SUA, motivul fiind foarte clar si pe intelesul tuturor si anume ca asiguratori sacrifica calitatea actului medical, atita timp cit ei vor sa controleze cheltuielile medicale in favoarea profitului propriu.

Omul, este doar un producator de profit si pe acest fond ar dori utopic,Obama,  sa realizeze reforma sectorului de sanatate in SUA. Este posibil,mai are vreo pirghie la indemina? Imposibil de realizat,  iar caderea acestui sistem medical capitalist, face parte din colapsul general al capitalismului.

Doctorii cu state vechi in meserie, considera ca, colegii lor in clinicile cumparate de companiile de asigurari, au ajuns sa  isi dea cu parerea si sa fie in situatia de a lua a doua decizie in diferite boli, prima fiind luata functie de interesele financiare ale companiei de asigurari e patroneaza cabinetele medicale.

Arthur Caplan, un specialist in biologie de la University of Pennsylvania arata de curind ca, cea mai mare problema a achizitionarii de catre companiile de asigurari a marilor centre medicale, este ca ,”va exista potential de a pune economiile de cost inaintea a ceea ce inseamna interesul fata de om si sanatatea lui, de a pune profitul inaintea oricarei interventii medicale.Din pacate piata actuala ofera cistiguri celor care creaza premisele profitului si nu rezultatul medical este important”.

Atentie Romania, va veni in curind vremea, cind aceste mecanisme vor fi la scara nationala in tara noastra si pacientii vor fi legati de miini si de picioare, in sensul ca nu vor mai avea de ales si vor urma tratamentele mortii pe care companiile de asigurari i le vor administra.

Sanatatea noastra va fi controlata de ceea ce trebuie sa intre in buzunarul lor, iar juramintul medical va fi unul cu mina pe dolar si cu gindul la profit. Cine va avea de pierdut? Contribuabilul, cel care a platit ani de zile pentru ca sistemul capitalist sa isi bata joc de el, cind are nevoie de o ingrijire medicala.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

 

Acest articol a fost publicat în SANATATE( afacere).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.