USR-ista Ciceală taie mii de arbori și intermediază vânzarea a zeci de mii de hectare de păduri pentru exploatare forestieră


GIP: USR-ista Ciceală taie mii de arbori și intermediază vânzarea a zeci de mii de hectare de păduri pentru exploatare forestieră

O firmă condusă de USR-ista Ciceală a tăiat, din 2009 încoace, 58 de hectare de hectare de pădure. Adică aproximativ 9.000 de arbori.

Ana Maria Ciceală, membru în Biroul Permanent USR și consilier general la Primăria București e administratorul firmei Forestiera Buzău SRL. Firma, deținută în totalitate de o companie daneză, are în proprietate 1.018 hectare de pădure în comuna Siriu, județul Buzău.

Firma a  fost înființată în iunie 2007 și e administrată de Ana Maria Ciceală din aprilie 2008. Potrivit Direcției Control Silvic și Cinegetic din Ministerul Apelor și Pădurilor, în perioada 2009-2019, din pădurea administrată de Ciceală a fost recoltat un volum de masă lemnoasă de 29.223 metri cubi. Această înseamnă că s-au tăiat circa 9.000 de arbori, echivalentul a aproximativ 58 de hectare de pădure. Într-un singur an, 2013, din pădurea Forestierei Buzău SRL s-au tăiat echivalentul a 10 hectare de pădure (5.492 metri cubi masă lemnoasă).

Forestiera Buzău SRL nu e atestată pentru exploatare forestieră, așa că Ana Maria Ciceală a angajat alte societăți comerciale pentru a tăia arborii din pădurea pe care o administrează.

În iunie 2019, GIP dezvăluia faptul că Ana Maria Ciceală e administratorul unei alte firme cu capital integral danez, Juel Nielsen Forest & Agriculture Investments SRL, care a intermediat vânzarea a 11.000 de hecatare de păduri din România pentru exploatare forestieră.

Cu asta se ocupă liderul USR Ciceală: conduce firme care taie zeci de hectare de păduri din România și vinde alte mii de hectare.

N-ar fi o chiar așa de mare problemă, sunt destui oameni în România care se îmbogățesc din tăierile de păduri. Numai că Ana Maria Ciceală e politician și lider USR. Mai mult, într-o culme a ipocriziei tipic useristă, Ciceală pozează într-o vajnică apărătoare a arborilor din București și a pădurilor României.

Politiciana Ciceală cere „măsuri urgente pentru arborii din București” și „oprirea distrugerii arborilor din parcuri”, anunță că vrea să construiască „păduri urbane care vor deveni plămâni verzi ai orașului”, spune că „este dureros că în loc să plantăm arbori pentru viața noastră, cei sănătoși sunt tăiați”.

Documente:

Mugur Ciuvică

http://www.grupul.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA ( USR, PLUS,PDL,PNL), ROMANIA-RESURSE NAT.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la USR-ista Ciceală taie mii de arbori și intermediază vânzarea a zeci de mii de hectare de păduri pentru exploatare forestieră

 1. Ene Constanta zice:

  De ce ticaloaso… de ce ne tai padurile ??? nu te mai saturi de bani …cat vei trai ??? de ce ne distrugi ???ai grija ticaloaso Dumnezeu nu doarme…vei plati si tu si urmasii tai…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Conteanu Ligia zice:

  Dacă e adevărat,e un lucru extrem de grav !
  Așteptăm o replică de la d-na in cauză…
  URGENT!!

  Apreciază

 3. X zice:

  Prin metodele făcute cunoscute deja?!? Nici nu am dubii. Întrebarea era retorica..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: