O sută de mii de profesori, dați afară? Olguța Vasilescu:”Vin vremuri grele peste România


Lia Olguța Vasilescu

Declarațiile lui Dragoș Anastasiu, care a spus că un Guvern cu un premier tehnocrat va ajunge la putere în 2020 și va disponibiliza sute de mii de bugetare au stârnit reacții dure, cea mai puternică venind din partea Liei Olguța Vasilescu.

Potrivit lui Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, în 2020 va fi luată măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar, ulterior, va fi luată decizia renunțării la cota unică de impozitare.

Alianța SedLex spune că sunt declarații ale unor oameni nepregătiți și că toți cei care se referă la sistemul bugetar habar nu au despre ce vorbesc și fac declarații numai pentru că ”dau bine la public”.

”Abia așteptăm să vedem cum o să reușească domnul Dragoș Anastasiu să dea afară 100.000 de profesori, 150.000 de angajați din sistemul sănătății, 70.000 din sistemul de ordine publică și siguranță națională și 80.000 de funcționari”, susțin reprezentanții SedLex.

Sursa citată precizează că acest gen de declarații fac din țara noastră un partener necredibil fiindcă în toate țările din Europa acestea sunt de neacceptat.

Vasilescu, avertisment dur

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, este de părere că renunțarea la cota unică de impozitare – subiect susținut de Anastasiu – înseamnă tăieri de pensii și salarii.

”Pe lângă poezia că nu mai sunt bani de pensii și salarii pe care o auzim de trei ani (și uite că au fost), domnia sa spune că va trebui să se renunțe la cota unică de impozitare și trebuie ”să fie dați afară” (am citat corect) 400.000 de bugetari. (…) Renunțarea la cota unică de impozitare înseamnă tăieri de salarii, ca să ne înțelegem !”, a scris Vasilescu.

Fostul ministru a amintit că, în 2010, când CCR nu a acceptat tăierea pensiilor, acestea au fost reduse prin impozitare și că PSD a eliminat aceste impozite.

”Toți salariații din România vor fi afectați de impozitul progresiv, nu doar bugetarii, dacă nu înțelegeți ce vine anul următor cu o nouă guvernare de dreapta !”, a completat Olguța Vasilescu.

În ceea ce îi privește pe cei 400.000 de bugetari care dispar, Vasilescu s-a întrebat dacă nu cumva valul de concedieri nu ne va aduce din nou în situația din 2010 când au plecat acasă 200.000 și a precizat că motivul pentru care e doar un post de poliție la trei comune îl reprezintă faptul că atunci au dispărut din schemă 10.000 de polițiști.

”Vin vremuri grele peste România !”, a încheiat Vasilescu.

Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md/

 

Acest articol a fost publicat în LOCURI DE MUNCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O sută de mii de profesori, dați afară? Olguța Vasilescu:”Vin vremuri grele peste România

  1. Saftoiu Ilie zice:

    Liniste ! Se faulteaza luminile inalte din nucile de cocos. Hai certati-va ca poate mai aflam ceva noutati ca sa vedem mai bine prin fumul dezinformarii si deformarii realitatii financiare in care traim !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.