Biserica Suediei a proclamat-o pe eco-activista isterică GretaThunberg „succesoarea” lui Iisus Hristos


Biserica Suediei a proclamat-o pe eco-activista isterică GretaThunberg „succesoarea” lui Iisus Hristos

Greta Thunberg, adolescenta suedeză care într-un discurs furibund cu accente de isterie, i-a acuzat, la ONU, pe liderii mondiali  că au trădat așteptările popoarelor, a fost numită de Biserica Suedeză „succesoarea lui Iisus Hristos”.
Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta drept succesoarea desemnată a lui Isus Hristos într-un mesaj pe Twitter din 2018, care a reapărut în urma discursului ei din fața Națiunilor Unite, scrie Washingtonexaminer.com.
„Anunț! Iisus din Nazaret și-a desemnat acum una dintre succesoare, Greta Thunberg”, a fost mesajul de pe contul Bisericii Limhamns, la 1 decembrie 2018, unde au fost postate mai multe reacții de „activism climatic”.
Biserica Suediei are o mai lungă istorie de răspândire a „apocalipsei climatice” și a mesajelor activistei Greta Thunberg în mod special, recent pe site-ul lor oficial fiind postat mesajul „Când Amazonul arde, ne adunăm pentru a lupta împreună pentru Mama Pământ”.
În timp ce unii utilizatori de Twitter s-au amuzat de tweet-ul care o proclama pe Thunberg  drept „succesoarea lui Hristos”, alții au considerat acest mesaj o ofensă.
„De fiecare dată mă întreb: când a fost confiscată biserica suedeză de extremiștii de stânga?”, a scris un internaut.
Au existat însă și comentarii mai sarcastice: ”Acum o să renunțați la  sărbătorirea nașterii lui Iisus și o să începeți să sărbătoriți ziua de naștere Gretei Thunberg?” a întrebat cineva. „La urma urmei, trebuie să știm și noi cine este Mântuitorul, căruia trebuie să ne închinăm”, a comentat, ironic, un alt internaut.
Ulterior, Biserica Suediei, cea mai mare biserică creștină din această țară, și-a cerut scuze dacă a ofensat pe cineva prin aceste mesaje. Pe care însă nu le-a șters.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(socanta). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.