Interlopii – o realitate a lumii capitaliste si nu numai a Romaniei.


Se face ceva in plan mondial pentru impiedicarea aparitiei lor in strada?

Imagini pentru interlopi

Interlopii, coruptia generalizata, crimele, avocatii mituti, in slujba faradelegii si nu a legii, teroarea strazii, acceptul tacit al politicienilor, sint numai citeva aspecte cu care se confrunta un sistem scapat din mina si la discretia unor oameni fara valoare dar cu un caracter josnic, folosit de clasa de la conducere pentru a se imbogatii si a arata cit de cinstiti sint cu cetateanul de rind.

Interlopii sint parte din planul de schimbare a surselor de finantare a clasei de la conducere. Daca s-a trecut de la spaga in produse sau in plic pentru servicii oferite, la aceea in case si barci cu motor sau excursii costisitoare in strainatate, trebuie spus ca acest lucru nu putea fi realizat cu acelasi surse din trecut.

Nu putea omul de rind sa isi permita spagi si atentii de acest fel in perioada actuala, nu avea cum sa le acopere, iar acum o fac numai unii. Ce s-a intimplat? Omul de rind a ramas in lumea capitalista, convins ca s-au indreptat lucrurile si nu se mai ia spaga, pentru ca el a fost refuzat si chiar arestat pentru tentativa de mituire.

Ceea ce pare flagrant intr-o analiza a situatiei acestor interlopi, este faptul ca ei au ajuns sa reprezinte nu numai Romania, dar si clasa politica si interesele economice si modul de viata si limbajul folosit de romani si ideea de familie si ideea de a muncii sau nu si de a cistiga in urma unei activitati. Ei au reusit sa reprezinte legea, o lege minuita de oameni subordonati acestor non valori.

Deci, de aici trebuie sa plecam, efectul aparitiei si intretinerii lor nu este numai in strada ci pretutindeni, iar cei din politie, justitie si alt organisme oficiale ale puterii, trebuie sa inteleaga faptul ca, ei accepta o umilire fara marigini, o umilire care nu trebuie sa fie comuna unor oameni care au invatat si ar trebui sa aiba o personalitate.

Ce vor spune acesti avocati si procurori copiilor lor:”Am fost in blat cu interlopii si de acolo ti-am platit facultatea!”, iar copiii lor ce vor crede despre acesti “zei” ai economiei Romaniei?

Vor crede ca fara ei, poate acesti copii nu ar fi avut o masina luxoasa, o casa frumoasa, o facultate platita si bani de buzunar. Caci interlopii se transforma in elemente de decizie a modului de viata a legiuitorilor. Ca urmare fireasca a acestei aberante situatii, omului de pe strada vede, aude si i se cere o opinie, i se cere sa participe la stirpirea acestor fapte antisociale, sa ia pozitie. Pai, daca legea este facuta de interlopi,ce pozitie sa ia omul de rind? Singura lui pozitie este cea de platitor de taxe, de sustinator a celor care beau la masa cu interlopii si chiar a interlopilor.

Vad in Parlamentul Romaniei, reprezentanti ai Partidei Romilor sau alte minoritati entice.Pentru ce? Basescu se foloseste de ei si la fel intreaga clasa politica.

Reprezentarea acestor minoritati etnice nu face decit sa responsabilizeze clasa politica romanesca in fata lor nu si invers. Acesti reprezentanti parlamentari ai minoritatilor entice, vin in parlament si solicita drepturi, isi vaita minoritatile, dar niciodata nu am auzit ca ei sa vina si sa spuna ce au gresit, sa spuna ca grupul lor etnic a facut un numar de ore de voluntariat pentru a ajuta pe alti romani.

Nu am auzit sa vina cu o statistica referitoare la citi tingani merg la scoala si de ce nu merg. Nu am auzit ca tiganii sa curete cartierele unde locuiesc si sa incrce ca fondurile, chiar din furat din alte tari, sa le aloce zugravirii blocurilor in care locuiesc si multe alte activitati pe care nu le voi mai enumera.

“Americanul” Basescu ia de la prietenii lui tot ce este mai rau, dar in avantajul lui. El nu incerca sa vada faptul ca in SUA nu exista asa ceva, nu exista in Congresul American reprezentanti ai etniei chineze, care ar depasii cu mult ceea ce inseamna tiganii la noi, nu exista reprezentanti ai unor tari africane,chiar daca sint multi cetetani de origine africana in SUA sau de alte etnii.

De ce? Pentru ca nimeni nu are nevoie sa aiba reprrezentanti care sa ceara si sa nu fie responsabilizati. Acesti reprrezentanti trebuiesc sa fie alesi in anumite circumscriptii electorale, ei trebuiesc sa raspunda de comunitati din care vin, ei trebuie sa elimine infractionalitatea in districtele unde sint alesi, daca sint alesi. Ei trebuie sa dezvolte zona si mai ales sa aiba o imagine clara a ceea ce trebuie facu,t daca doresc o Romanie dezvoltata si in care sa traiasca in siguranta.

Ce poztie poate lua cetateanul de pe strada, in momentul cind vede in media ca tiganii banditi stau la masa cu Antonescu, Iliescu,danseaza cu Basescu si nevasta lui, sint cumetriti de fratele lui Basescu si asa mai departe. Ba , mai mult, ei vad autoritatile statului, pe seful politiei, brat la brat cu infractorii, scotind din arest infractori periculosi, multi dintre ei abuzind de nume ale politicienilor in momentul cind sint fata in fata cu legea, spunind ca acestia sint relatiile lor, fara nici o rusine.

Am mers in tara si am incercat sa intilnesc cit mai multi tineri in diferite ipostaze. Este mai mult decit ingrijorator, faptul ca multi dintre acesti tineri vorbesc intr-un jargon tiganesc si chiar cu accent tiganesc, ei fiind romani fara nici o discutie. De ce nu i-a copiat tiganii pe ei? De ce s-a intimplat ca o minoritate slab pregatita, sa se impuna prin demonstrarea prostiei ca fiind o virtute?

Deci, acesti tigani si infractori au decis pina si limba pe care copiii nostri o vorbesc, chiar daca ei nu se duc la scoala si sint adeptii obtinerii fondurilor de existenta in mod fraudulos, ceea ce tinerii romani stiu.

Ce spun familiile de romani? Vor accepta in Parlamentul pe care il platesc, sa aiba reprezentanti ai tiganilor si infractorilor sau parlamentari minjiti de acesti golani, sau vor vota intr-un eventual referendum pentru ca ei sa reprezinte o zona geografica cu acordul cetatenilor de acolo?

Romanii nu pot fi orbi la ceea ce se intimpla, la tavalugul minciunii unui sistem si la generarea de catre el a unor elemente pe care trebuie direct sau indirect sa le plateasca.

Solutia pe care eu o vad, este in continuare lipsa de la vot. Romanii nu au de ce sa mearga la vot din moment ce isi voteaza aparteneenta la grupuri infractionale in mod direct sau indirect. Nu au de ce sa mearga la vot din moment ce voteaza sa fie din ce in ce mai datori, iar reprezentantii lor sa fie din ce in ce mai bogati si sa terorizeze prin gastile tiganesti sub obladuirea lor, o populatie care isi pune problema zilei de miine.

Romanii nu trebuie sa faca prin vot, jocul acestor infractori si acolitilor lor. Romanii l-au votat pe Iliescu si el a creat personajul care a condus Politia Capitalei, pe “tata Nitu” cum ii spuneau tiganii in Bucuresti pentru tratamentul “dulce” pe care il aplica lor. A venit Constantinescu, un intelectual care a fost de acord chiar IGP-ul sa fie condus de un tigan, Voicu, si fiul presedintelui sa faca afaceri cu interlopii si sa depoziteze tigari de contrabanda la Scrovistea. A venit Basescu, care nu numai ca a inteles ca ei,acesti tigani, sint cei mai importanti si ca trebuie sa danseze cu ei la Cosetsti, sa accepte fala masinilor de lux furate din vest de tiganii infractori interlopi, dar a acceptat ca sotia lui sa se imbrace in tiganca, sa isi puna mamudele la git si sa danseze cu tiganii.

Basescu a facut mult mai mult decit au facut cei doi presedinti incapabili si fara rusine, a legalizat comportarile meschine si a creat din ei o clasa privilegiata.

Mai are rost sa mergem la vot? Ce drepturi le-ar mai lipsi acestor tigani infractori convertiti in interlopi, pentru ca sa mergem la vot si sa alegem un politician care sa le faca jocul? O rusine de proportii pentru romani si nu vad nici o ratiune sa se mearga la vot. Poate tiganii o vor face, mai ales ca Basescu doreste sa se mearga la vot de la 16 ani, iar ei au suficienti analfabeti care sa inteleaga ca nu trebuie sa invete ci trebuie sa voteze pentru ca viitorul lor este asigurat.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.