Veste URIAȘĂ pentru Dragnea, trecută sub tăcere:


”E primul pas spre ANULAREA condamnării”

Liviu Dragnea

În caz de reușită, sentința finală ar fi anulată, Liviu Dragnea ar fi liber, iar procesul s-ar relua din faza de apel – dacă nu cumva acum poate interveni și decizia CCR privind completurile de 3!

 Cu excepția câtorva agenții de presă, opinia publică nu a fost atentă la un aspect extrem de important – deciziei de ieri a Curții de Apel București în procesul Camelia Bogdan contra CSM poate fi un pas esențial pentru anularea condamnării lui Liviu Dragnea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea Hotărârii Colegiului de conducere a Curții Supreme, nr. 2 din 3 ianuarie 2019 – privind aprobarea compunerii completelor de 5 judecători pentru anul 2019 – decizia fiind luată într-un proces deschis de fosta judecătoare Camelia Bogdan împotriva CSM.

Deși decizia CAB nu este executorie şi definitivă, în cazul în care, la apel, Curtea Supremă menţine decizia CAB, TOATE deciziile completurilor (nelegal compuse) de 5 judecători din 2019, deci inclusiv condamnările definitive, ar putea fi anulate!

Ei bine, printre deciziile aflate în această situație se află şi controversata condamnare (definitivă) a lui Liviu Dragnea, care a fost dispusă de un complet de 5 judecători de la ÎCCJ, pe 27 mai 2019, chiar a doua zi după alegerile europarlamentare.

Conform art. 426 din Codul de procedură penală, nelegala compunere a completului de judecată este una dintre situaţiile care justifică depunerea contestaţiei în anulare împotriva unei sentinţe definitive – rezultatul acțiunii putând fi nulitatea absolută a hotărârii judecătoreşti.

Dar cum poate contesta Dragnea, a cărui sentinţă a fost dată acum 4 luni? Contestaţia poate fi depusă în termen de 30 de zile de la comunicarea motivării hotărârii, ”lucru care în cazul lui Dragnea nu s-a întâmplat încă”, remarcă foarte corect jurnalistul Florin Pușcaș de la ”Știri pe surse”.

”Astfel, fostul lider PSD s-ar putea afla încă în termenul legal la momentul viitoarei hotărâri definitive a ÎCCJ în procesul Camelia Bogdan vs. CSM”, scrie Pușcaș.

Dar, atenție, atrage atenția jurnalistul, s-ar putea încerca o manevră:

”Nu este exclusă însă nici acordarea unor termene îndepărtate la ÎCCJ, astfel încât hotărârea definitivă, chiar dacă ar menţine anularea completurilor de 5, să nu-l mai găsească pe Liviu Dragnea în termenul legal de depunere a contestaţiei în anulare”.

Dar în caz de reușită, sentința finală ar fi anulată, Liviu Dragnea ar fi liber, iar procesul s-ar relua din faza de apel – dacă nu cumva acum poate interveni și decizia CCR privind completurile de 3!

Oricum, o veste excelentă pentru Liviu Dragnea, de data asta bazată pe o decizie clară a instanței.

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în POLITICA(LiviuDragnea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.