Folosește Facebook microfonul telefonului pentru a asculta pe ascuns tot ce vorbești? Da!!


Facebook a declarat de multe ori că NU se folosește de microfonul telefonului pentru a spiona tot ceea ce fac utilizatorii, pentru a oferi apoi informațiile obţinute celor care plătesc mai bine. Mark Zuckerberg a negat în Congresul SUA aceste acuzații, adăugând că este vorba doar de o teorie a conspirației.

Cu toate acestea, subiectul nu este închis: un analist de tehnologie din California a prezentat un exemplu care i-a stimulat și pe alții să-și expună experiențele similare. Brian Solis, analist tech din California, discuta cu un prieten în timp ce mergeau cu mașina prin Texas și amicul îi povestea lui Solis că vrea să cumpere o fermă, însă are probleme cu finanțarea fiindcă era considerată un „barndominium” (o combinație între hambar și condominiu). Ceea ce l-a uluit pe Solis este că, deși nu mai auzise acest cuvânt vreodată și nu l-a căutat vreodată pe Google, când a coborât din mașină, pe Facebook i-au apărut reclame la barndomenii de vânzare în Texas. Subiectul a fost relatat de cotidianul american USA Today.

Solis a rămas uluit, a scris despre aceasta pe Facebook și s-a întrebat: „Cum este posibil așa ceva?”. Prietenii lui au venit și cu alte exemple și au povestit cum Facebook le-a arătat reclame la o anumită marcă de mașină, numai după o scurtă discuție cu voce tare despre acea mașină, sau cum a postat reclame la produse similare cu cele despre care aveau discuții private, față în față.

http://www.yogaesoteric.ne

Acest articol a fost publicat în VIATA (Big Brother), VIATA (mediul online). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.