Forumul de la Chișinău: Cineastul Paul Ghițiu expune negustorii globaliști


iurie

Chișinău, capitala Moldovei (a se vedea harta), este locația relativ nouă a Forumului Chișinău. Iată despre ce este vorba în Forum:

„... Permiteți-mi să spun doar câteva cuvinte despre originile inițiativei noastre, care se numește Chișinău Forum. Această idee a fost discutată încă din 2017 de un grup de prieteni din diferite țări care împărtășesc aceleași valori conservatoare,tradiționale, antisistem și antiglobaliste. Filozoful rus Aleksandr Dugin, scriitorul și jurnalistul francez Constantin Parvulesco, preotul ortodox italian Nicola Madaro, eu (ER: Iurie Roșca) și alte câteva persoane am decis să inițiem acest proiect ca o întâlnire internațională obișnuită, care va reuni intelectuali care se opun puternic hegemoniei americane, precum și supremației occidentale, care contestă agenda globalistă și pledează pentru păstrarea diversității culturale, religioase, etnice și naționale, pentru valori spirituale și morale și pentru o altă societate, cu adevărat umană, mai corectă și mai justă. Convingerea noastră este că tocmai acest tip de cooperare între intelectuali din diferite țări poate ajuta vocile disidente să devină mai puternice în confruntarea noastră cu discursul dominant, care este modelat de elitele globaliste împotriva intereselor națiunilor noastre.

Și acum, de ce am ales Chișinăul pentru locul întâlnirilor noastre? Pentru că este situată între Est și Vest și pentru că acest pământ nu trebuie niciodată privit din nou ca parte a liniei divizante a continentului nostru și nici ca parte a luptelor geopolitice dintre marile puteri internaționale. În opinia noastră, după sfârșitul momentului unipolar al hegemoniei americane, Moldova ca parte a marii noastre patrii, continentul eurasiatic, trebuie să devină țara cooperării, a confluențelor, a complementarității între diferite popoare, culturi și tradiții care aparțin, în cele din urmă la aceeași civilizație continentală”.

******

paul-chisinau

Paul Ghițiu, scriitor, jurnalist, realizator de film și politician român, examinează modul în care mafia globalistă nu poate dispărea odată cu apariția multipolarității.
Dincolo de multipolaritate. Lumea aceasta este condamnată; suntem pregătiți pentru ziua de după?

Voi începe prin a vă cere să vă amintiți două episoade biblice. Primul este Ispita lui Adam și Eva în Grădina Paradisului. Al doilea, expulzarea negustorilor din Templu.

În minunata carte a lui Michael Ende „The Never Ending Story”, Țara Fantaziei este sub amenințarea nimicului. Aceasta este cu adevărat propria noastră poveste și lumea noastră.

 

Multipolaritatea este autentică?

Ne-am adunat aici pentru a vorbi despre multipolaritate. Cei mai mulți dintre noi, poate toți suntem susținuți și chiar încântați de această perspectivă. Este un lucru bun? Cu siguranță arată așa. În cele din urmă, Imperiul American este provocat și pe calea degradării. Dar este autentică multipolaritatea? Nu avem un răspuns clar la acest lucru. Personal, de când a fost anunțată multipolaritatea de către Macron, care a arătat către SUA, adică Imperiul American ca fiind vinovat de degradarea occidentală, cred că nu e așa. Mai degrabă un pas al planului lor, sau o evoluție mai puțin favorabilă, dar luată în considerare. (Nu-mi spuneți că Rothschild i-a dat câteva milioane pentru câteva zile de muncă în banca sa și l-a lăsat să fie un liber-gânditor.)

Declarația lui Macron nu este o confesiune, este o prostie: oameni buni, ați câștigat, noi ne predăm bla-bla-bla! Să ne adoarmă conștiința, să ne facă să credem că se predau.

Apoi, există Trump, sau mai degrabă forțele din spatele lui, o parte a acelei mafii globaliste care sunt personaje active în acest episod de schimbare a lumii. Și, în sfârșit, dar cel mai important, nu uitați că centrul de guvernare mondial este mai activ și mai puternic ca niciodată: ONU cu toate organele, instituțiile și organizațiile sale (FMI, WB, HWO, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, cunoscut inițial ca Fondul internațional de urgență pentru copii pentru Organizația Națiunilor Unite, OMC și așa mai departe) promovând și impunând politicile cele mai maligne din zilele noastre: dominarea capitalului, sărăcirea săracilor și îmbogățirea bogaților, migrație, vaccinare, LGBTIzare și agenda de gen și multe altele.

Am senzația că încă o dată încearcă să ne joace. Plecând de la acea scenă a Paradisului și mai perceptibilă pentru civilizația noastră, de la Revoluția Franceză. Tot timpul au pregătit niște mișcări în avans, steaguri false, fundături, direcții false și tot timpul a trebuit să reacționăm. Și, privind în jurul nostru, putem spune că până acum au avut aproape succes complet. Nu l-au pierdut niciodată. O să-i simtă lipsa acum?

Vom avea o lume multipolară. Vor funcționa acești noi poli diferit? Acești poli resping baza economică asupritoare a societăților noastre și trăiește pentru o nouă viziune? Mâine va fi banul mai puțin important decât sufletele? Decât prietenia, decât respectul, decât iubirea?

Nu cred asta și voi explica de ce. Dar, desigur, autentic sau nu îl susținem atâta timp cât înseamnă decăderea Imperiului.

O lume inumană. Imperiul capitalului.

Relaționați „ispita paradisului” cu respingerea lui Dumnezeu în zilele noastre de când ne-am declarat zei. Relaționați „expulzarea negustorilor” din sinagogă cu cine este acum la putere în lumea noastră. Negustorii. Ce au facut ei? Ne-au oferit rodul liberalismului, partea superioară, partea aparent decentă și benefică a Ideologiei capitalului. Și o mușcăm adânc.

Nu mai trăim într-o lume umană. Până de curând, etichetele societăților și statelor umane erau legate de ceva uman: activitate, instrumente, relații, ierarhie sau statut social ș.a.

Am trăit în epoca pietrei, epoca bronzului, epoca fierului, sclavie, feudalism; stat sclav, monarhie, regalitate, republică, democrație, aristocrație (una dintre cele trei forme de stat ale lui Aristotel). Dar lumea în care trăim este capitalistă (sau, socialistă sau comunistă, nivelurile inferioare ale stivei ideologice a capitalului). Astăzi suntem liberali, socialiști, comuniști – toate identitățile ideologice, toate provenind de la aceeași sursă: capitalismul emergent al epocii umaniste și iluminatoare, în căutarea unei modalități de a prinde puterea globală: și anume, de a se legitima ca noua religie a lumii.

Astăzi, banii sunt principalul determinant al „adevărului”. „Adevărul” este ceea ce spun banii, iar banii au puterea de a impune „adevărul”. Adevărul real, cum încerc eu să spun, nu este binevenit astăzi de niciun guvern sau interes de guvernare oriunde în lumea occidentală sau în acele țări care au fost corupte de lumea occidentală. Într-adevăr, inamicul adevărului de astăzi nu mai este la Moscova sau China. Inamicul se află la Washington, New York și Hollywood, în CNN, MSNBC, NPR, New York Times, Washington Post și în universitățile și oamenii de știință care mint pentru bani și în super-bogații care controlează aceste entități, inclusiv Congresul, Puterea Executivă și Biroul Oval, și Sistemul Judiciar. (Paul Craig Roberts: Adevărul este o specie pe cale de dispariție)

O lume în metastază

Mafia financiar-bancară globalistă nu dispare dacă apare o lume multipolară. Vor continua aici: sub șervețelul de masă, sub perna noastră, în casele și mașinile noastre, în toate dispozitivele noastre, care „au umplut golul vieții noastre”; sub noua fundație culturală; peste tot în cadrul sistemului educațional; sub rețelele de socializare; sub 99% din existența noastră zilnică. Cu sume imense de bani, cu o mare parte a Pământului în proprietatea lor, cu sute de milioane de subiecți în companiile lor transnaționale și naționale, rețelele structurale de stat, societatea civilă, mass-media și așa mai departe.

Trăim într-o lume care aproape s-a predat complet banilor. Iar banii nu au altă „religie”, nici o altă regulă de bază decât înmulțirea lor. Ei nu au sentimente (ura provine de la stăpânul lor), nu au dureri, nu pot să plângă, să râdă sau să viseze. Sunt întotdeauna flămânzi. Sunt ucigași cu sânge rece. Și sunt profund 100% despotici. Fără simpatie, fără chimică, fără milă, fără bunăvoință. Nimic mai mult decât bani, mai mult gol, mai mult nimic. De aceea, orice alte valori, orice alte principii care li se opun trebuie să fie pervertite, anihilate fără milă. Despre toate acestea nu putem avea iluzii; totul este clar precum cristalul.

Avem de-a face, lumea noastră luptă cu un cancer; o tumoare imensă care nu este atât de ușor de detectat, deoarece se ascunde în spatele instituțiilor și organismelor naționale și internaționale. Dar adevărata problemă mortală este că a infectat fiecare celulă a corpului omenirii, a societăților umane; celulele canceroase sunt peste tot și aproape toate, se pare, în celule sănătoase virusul este prezent în stare latentă. Vorbim în felul lor, gândim la felul lor, mâncăm, dormim, iubim / urăm, pierdem timpul în felul lor. Suntem clone ale sclavului mereu perfect pe care l-au dezvoltat în laboratoarele lor sociale. Deci, dacă vrem să avem o lume mai bună, trebuie să respingem tot ceea ce este al lor.

Acești oameni, acești slujitori ale Răului nu se vor opri; algoritmul implantat în interiorul lor îi împinge continuu pe calea înrobirii omului, a demolării creației lui Dumnezeu. Sunt ajustați pentru a merge până la final: distrugerea întregii planete. Și, cred, că va fi în curând distrugere, durere, moarte … Dacă vreodată ceva va reuși să li se opună atât de tare încât să le contracareze și să învingă proiectele lor, sunt gata să explodeze totul. Trei sunt motivele pentru care nu o vor face: în primul rând, Dumnezeu o va face. În al doilea rând, pentru că până acum nu exista o astfel de forță care să li se opună. În al treilea rând, pervertirea oamenilor înainte de a-i ucide este victoria cea mai dulce pentru Diavol, decât să-i omoare direct. O lungă agonie a unui ritual tentant înainte de moarte.

Ne confruntăm cu trei alternative principale:

Multipolaritatea este falsă. Ei reușesc să înrobească întreaga lume dar nu să nu cumpere toți oamenii și nu pe vecie (Voința lui Dumnezeu). Mai târziu încep să lupte între ei până la o mare distrugere a lumii.

Multipolaritatea este genuină, opusă nu numai falsului Imperiu American, ci și Imperiului real al Capitalului, în principal nucleului anglo-sionist al acestuia. Imperialiștii vor începe războiul, o mare parte a lumii va fi distrusă. (Acesta este adevăratul scop al bazelor de rachete din Rusia și China.)

Multipolaritatea este de fapt genuină, dar societățile și statele incluse în noile politici sunt infectate și generațiile următoare vor îngenunchia în fața aceluiași stăpân tenebros.

Singura soluție: revenirea la adevăr

În oricare dintre variantele de mai sus, viitorul nu este deloc senin. Dimpotrivă, pare destul de întunecat.

Prieteni? Ajutor? Din păcate, din moment ce ni se impune credința că suntem zei, tehnologia nu este chiar prietenul nostru. Nici demografia (natalitatea), nici distribuția populației între orașe și sate. La fel și cu cultura, educația, structurile de stat.

Ritmul transformării mondiale este din ce în ce mai mare. Vorbim despre o lume multipolară care apare, dar mâine dimineață deja a dispărut. Multipolaritatea va fi doar ceva ce lăsam în urmă și trebuie să ne gândim deja la viitor, să încercăm, o dată în istoria noastră, să gândim înaintea lor. Care este următoarea formulă? Ce trebuie să facem pentru a depăși?

Soluția radicală și unică este să abandonăm tot ceea ce ne leagă de această lume falsă: concepte, ideologie, dogmatism, cuvinte, referințe, obiceiuri, obiecte. Ar trebui să abandonăm tot ceea ce criticăm la dușmanii noștri: caracteristici externe, dar în principal cele interne.

Dacă doar căutăm o nouă formă, o nouă soluție pentru a schimba lumea în mai bine, fără să ne schimbăm mai întâi pe noi înșine, vom continua să lucrăm sub voința lor. Adevărata și singura soluție este cea veche de a ne schimba, adică de a ne reseta interiorul, după modelul lui Isus Hristos, la acel tip de gândire, vorbire și acțiune. Pentru a reveni la adevăr.

SURSA www.europereloaded.com

https://karensmithdotblog.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în GLOBALIZARE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Forumul de la Chișinău: Cineastul Paul Ghițiu expune negustorii globaliști

 1. traian21 zice:

  Mi-aș permite părerea că lucrurile sunt prezentate superficial și că nu stau chiar așa, deși par. Pentru că e vorba de un forum cu intenții bune, cred că e nevoie de dezbateri cu argumente pro și contra. Evident că și comunismul spre care tindeau cândva mulți naivi ca și mulți escroci, se putea baza pe argumente pro, dovedite la finalul secolului trecut, simple teorii care neglijau esența umană, orgoliul, dorințele cele mai firești pe care comunismul le voia controlate pretinzând că o societate strict controlată ar fi eficientă și morală.
  În opinia mea conflictul între independența individului și controlul statului, partidului, poporului, oligarhiei, despoților luminați sau întunecați,etc. asupra a tot ce face și cum gândește individul; se poate rezolva amiabil admițând limite bine cântărite până la care individul este liber și de la care începând e obligat să se supună sau e pedepsit. În termeni teoretici asta ar fi domnia legii sau statul de drept, care practic e un ideal spre care am putea tinde cu toții din convingere.
  Povestea cu estul sau vestul, Europa, Asia sau Eur-asia versus America, Australia, sau Indonezia sunt manipulări. Dacă prezintă cineva suficiente argumente contra liberei circulații a bunurilor și persoanelor; împotriva unirii în raport cu divizarea; împotriva eficienței liberei inițiative, concurenței și muncii în raport cu activități impuse colective; etc. aș admite că oportunismul e o infracțiune; că omul e legat de glia strămoșească, iar cei din jur îi sunt dușmani.
  Poate că oligarhia mondială financiară, multinaționalele, suprapopularea, populismul exagerat, încălzirea globală, imperialismul american, chinez sau rusesc sunt un pericol pentru prezent și viitor. Poate că omul n-ar trebui să mănânce animale, plante sau alte forme de viață; să protejeze infractorii mai mult decât pe copii; poate n-ar trebui să-și facă nevoile poluante în natură; poate …
  Eu însă mi-aș dori să știu precis cum e bine, nu să fiu atacat de urși în fața blocului, să-mi dispară copii atacați de recidiviști protejați de autorități. Poate soluția ar fi să trăim fiecare în apartamentul său și să ieșim din casă cu aprobarea autorităților când putem câștiga sau cerși mâncare ! Poate … dar e bine să știm precis de la început ce e bine și ce e rău !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.