Israel admite că sterilizează imigranții evrei etiopieni fară ca ei să știe


După ani de zile în care a negat, Israel admite în cele din urmă că sterilizează imigranții negri evrei etiopieni, fară ca ei să știe.

washingtonews-26

După mai mulți ani în care a negat acuzația, Israel a recunoscut în sfârșit în 2013 că a injectat în secret imigranților etiopieni evrei medicamente pentru controlul natalitații sterilizând femeile fară ca ele să știe.

israelethiopiaheadline

Guvernul [israelian] a negat anterior această practică, dar directorul general al Ministerului Sănătății israelian a ordonat acum ginecologilor să înceteze administrarea medicamentelor.

Potrivit unui raport publicat în Haaretz, suspiciunile au fost prezentate pentru prima dată de o jurnalistă de investigație, Gal Gabbay, care a intervievat peste 30 de femei din Etiopia, în încercarea de a descoperi de ce natalitatea a scăzut dramatic în comunitatea lor. Una dintre femeile etiopiene intervievate este citată: „Ei [personalul medical] ne-au spus că sunt vaccinuri. Am luat vaccinul la fiecare trei luni. Am spus că nu vrem.”

Se presupune că unele dintre femei au fost forțate sau coacționate să ia drogul în timp ce se aflau în lagărele de tranzit din Etiopia.

Medicamentul în cauză este considerat a fi Depo-Provera, care este injectat la fiecare trei luni și este considerat a fi un anticoncepțional de înaltă eficiență, de lungă durată.

Imagen relacionada

Aproape 100.000 de evrei etiopieni s-au mutat în Israel în baza Legii Întoarcerii din anii 1980, dar unii rabini au pus la îndoială iudaismul lor. Anul trecut, prim-ministrul, Benjamin Netanyahu, care deține și portofoliul de sănătate, a avertizat că imigranții ilegali din Africa „ne amenință existența ca stat evreiesc și democratic”.

Haaretz a publicat un extras dintr-o scrisoare trimisă de Ministerul Sănătății unităților care administrează medicamentul. Medicilor li s-a spus „să nu reînnoiască rețetele pentru Depo Provera pentru femeile de origine etiopiană, dacă din orice motiv există îngrijorarea că ar putea să nu înțeleagă ramificațiile tratamentului”.

Sharona Eliahu Chai, avocată a Asociației Drepturilor Civile din Israel (ACRI) a declarat: „Rezultatele investigațiilor privind utilizarea Depo Provera sunt extrem de îngrijorătoare, ridicând preocupări ale politicilor de sănătate dăunătoare cu implicații rasiste în încălcarea eticii medicale. Directorul general al Ministerului Sănătății a avut dreptate să acționeze rapid și să prezinte noi orientări”.

Israel-birth-control-vaccine-ethiopians-678x381

Motivația pentru a steriliza aceste femei etiopiene nu a putut fi mai transparentă: israelienii au fost nevoiți să-i accepte pe acești evrei negri ca imigranți, deoarece practicau iudaismul, iar Israelul este patria evreiască pentru evreii din întreaga lume, si respingându-i în funcție de rasa lor ar fi un dezastru în relațiile publice, deoarece evreii adoră să se prezinte ca fiind cei mai „inclusivi” și „toleranți” oameni din lume. Așa că au permis acestor etiopieni să imigreze în Israel, dar le-au sterilizat în secret farmaceutic femeile, astfel încât să nu creeze mai mulți evrei negri în Israel, care ar putea înlocui în viitor evreii Ashkenazi care acum domină Israelul.

etiope28

Pentru evrei, negrii sunt pioni utili pe tabla de șah în strategia lor de dominare în toate țările albe, dar nu, desigur, în Israel. Aceștia promovează și ridică artificial negrii în societate înaintea albilor, astfel încât albii să devină subordonați negrilor. De asemenea, încurajează amestecarea raselor, în special între bărbații negri și femeile albe, deoarece evreii știu că oamenii de rasă mixtă nu sunt loiali față de o rasă sau alta, și, prin urmare, sunt ușor de manipulat și dominat de către Stat. SURSA Washingtondaily

******

1315284350_0

Ricky Aragai a venit in Israel din Etiopia cand avea 10 ani. Un autocolant pe frunte l-a identificat în absența documentelor originale. „De îndată ce a pășit ìn Israel, ne-am aruncat pe pământ să-l sărutăm. Emoția a fost incredibilă. Eram aproape de Ierusalimul de aur”, spune Ricky. El spune că nu este ușor să te adaptezi într-o nouă țară, limbă și mentalitate. Cu atât mai puțin dacă este una în permanent conflict belic. Cei aproape 15.000 de etiopieni ai operației Solomon (1991) și mulți alții din Operațiunea Moise (1984) au părăsit Lumea a treia să cadă deodată în prima. Visul lui Ricky s-a împlinit pe 24 mai 1991 odată cu aterizarea pe aeroportul Ben Gurion. Nu era singur. Alți 14.324 de evrei au fost evacuați într-una dintre cele mai spectaculoase operațiuni din Israel. Mosad, Sojnut (agenția responsabilă cu sosirea evreilor din Diaspora) și armata au executat misiunea care a schimbat viața lui Ricky, a părinților săi și a doi frați mici. Treizeci și patru de avioane au aterizat în Adis Ababa, capitala instabilă în care mii de evrei au așteptat luni lungi și chiar ani.
Avioanele erau fără locuri. Nimic frapant pentru oamenii care au urcat pentru prima dată la ceea ce au numit „Pasărea de oțel”. „Păreau că au sosit de pe Lună. Nu știam ce este modernitatea. Am călătorit cu de două ori mai mulți pasageri”, spunea atunci oficialul Moshe Leshem.

simon

Simon, un tânar etiopian fara multe sperante

De asemenea, Simon Ziuv (25 de ani) zâmbește, dar de neputință. La cinci ani, a fost îmbarcat cu părinții și cei șapte frați într-un avion. „Ne-au promis Ierusalimul, dar părinții mei au primit ceva diferit. Uneori, ei spun că ar fi fost mai bine să rămânem în sat și să nu venim în prima lume”, ne spune el, adăugând că șomajul dintre cei 122.000 de falashas (etiopieni) ai Israelului este rotund 12%, de două ori mai mare decât media. Există, de asemenea, mai multă delincvență juvenilă. 42% obțin absolvirea școlii, în contrast cu 64% din restul evreilor din Israel. Un studiu recent confirmă eșecul tinerilor etiopieni în sistemul de învățământ. „Nu-mi place să mă plâng pentru că cineva trebuie să lupte pentru destinul său, dar în acest cartier majoritatea crește fără speranțe de succes”, spune Simon pentru ELMUNDO.es.

În Etiopia, tatăl era venerat. Când intra în casă copiii se ridicau din respect. În Israel, regele este fiul. Fără limbă, etiopienii depindeau de copiii lor pentru a cumpăra pâine. O schimbare drastică care a distrus familiile. Ne-am plimbat cu Simon în Kiriat Moshe, unde părinții lui și-au cumpărat o casă cu ajutor de stat. „Îmi place Israelul, dar există și cazuri de rasism aici”, denunță el.

Ethiopian-immigrants-arrive-in-Israel

Fiecare val de migrație are stereotipul său care, de obicei, se termină cu o glumă. Fiecare trib și eticheta sa. Cel al etiopienilor este că sunt oameni buni. Poate în exces. Într-o țară în care toată lumea reclamă ceva și protestează împotriva a ceva, ei ies în evidență ca persoane prea îmblânzite pentru a câștiga lupte. SURSA ELMUNDO.es.

https://karensmithdotblog.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.