Rusia are deja soluția Gretei Thunberg – De ce nu sunt interesați activiștii climatici?


Editor ER: Deși acest lucru nu are legătură cu reciclarea radioactivă, Tim Kirby vorbește mai jos – despre modul în care Rusia a tratat deșeurile nucleare toxice, cititorii ar putea fi, de asemenea, interesați de acest articol din Sputnik News din octombrie trecut, intitulat Oamenii de știință ruși descoperă bacteriile care neutralizează deșeurile nucleare. Pe tema despre care vorbește Kirby, vă recomandăm și acest articol RT de acum exact 5 (!) ani, intitulat Fără deșeuri nucleare: combustibilul viitorului produs la fabrica subterană de înaltă tehnologie din Rusia. Să ascultam creativitatea rusă, care rezolvă problemele pentru restul dintre noi.

******

Rusia are soluția la Greta Thunberg

Mainstream și Social Media au explodat după discursul pasionat al Gretei Thunberg la ONU. Cuvintele Gretei erau fie îndrăznețe și provocatoare, fie istericalele unui copil răsfățat (ER: un copil autist) în funcție de poziția sa. Și, în calitate de cineva care trăiește în Rusia, trebuie spus că discursul ei a ajuns la fel de profund ofensiv din punct de vedere cultural și extrem de irațional din punct de vedere al ecologismului, deoarece cel puțin o dezvoltare care zguduie Pământul spre un viitor ecologic în Rusia.

Unele dintre afirmațiile comentariilor lui Thunberg (ca fiica unor părinți înstăriți și de succes din Europa de Vest, care au călătorit pe o navă mare sponsorizată pentru a-i susține discursul) sunt surprinzător ofensatoare pentru o majoritate solidă în fosta Uniune Sovietică.

Poate că, într-o bună zi, oamenii vor „suferi” și „vor muri” din cauza problemelor climatice, dar în prezent este delir să facă această afirmație și o palmă pe fața oricui trece prin suferințe reale. Cum ar putea o mizerie imaginară datorată mediului creat într-o minte adolescentă (autistă – ER) într-un turn de fildeș, să se compare cu pierderea inocenței suferite de o întreagă generație de vorbitori de rusă care au trebuit să lupte, să îndure sărăcie, înfometare și în unele cazuri conflict militar în timpul prăbușirii URSS? Cantitatea de naivitate și Eurocentrism necesare pentru a crede cu adevărat în această cosmoviziune este uimitoare.

Cealaltă afirmație că lipsa acțiunilor climatice a politicienilor i-a „furat” copilăria ar putea fi, în cel mai bun caz, privită ca umor negru, întrucât, până în ziua de azi, copiii își pierd copilăria în obuzele de artilerie din Donbass. De asemenea, este de la sine înțeles că, în timpul vieții noastre, copiii de pe toată planeta și-au pierdut inocența în locuri precum Rwanda, Irak, Afganistan, Serbia etc., și sunt sigur că supraviețuitorii ar fi încântați să aibă „Schimbările climatice” ca unică problemă în viața lor.

Nu este nimic nou a dicta comportamentul corect al Occidentului miliardelor și nu ar trebui să surprindă prea mult faptul că istoria Rusiei (sau a altor non-europene) nu este luată în considerare niciodată. În Rusia există însă cel puțin două evoluții acum, de care ecologiștii ar trebui să țina cont, chiar dacă urăsc această țară pentru „a da Statelor Unite Trump”.

Când vine vorba de producerea energiei (cauza principală a poluării / emisiilor de carbon), energia nucleară este rege, iar tronul regelui se află în Rusia. Rata întoarcerii energiei la energia nucleară este de departe cel mai bun din orice avem de oferit astăzi. Nu numai că produce o cantitate masivă de electricitate plecând de la materialele combustibile, dar o face la modul curat. Dacă toți trebuie să ieșim și să cumpărăm mașini electrice moderne, nu ar fi de folos să avem mijloacele pentru ca această energie electrică să fie ieftină și curată? Arderea cărbunelui contrazice scopul de a avea o mașină electrică, iar lucruri precum etanolul și energia solară sunt o glumă, mai ales când observăm o nouă dezvoltare a energiei nucleare care vine din Rusia.

Sursa

Rosatom a dezvoltat un mijloc de a elimina posibil deșeurile toxice în întregime prin mutarea (reciclarea) materialului nuclear între diferite tipuri de reactoare în ceea ce numesc un sistem de energie nucleară cu două componente. În esență, uraniul este folosit de un singur reactor, apoi după utilizare poate fi pus într-un al doilea reactor, apoi din nou în primul pentru a repeta procesul.

Sursa

Merită să repetăm pentru a fi clar … rușii au un mod de a reutiliza combustibilul nuclear! Electricitatea aici este abundentă și ieftină acum și va continua să fie așa, datorită utilizării perfecționate uraniului prin “Dual-Component System’s”. În esență, uraniul este folosit de un singur reactor, apoi după utilizare poate fi pus într-un al doilea reactor, apoi din nou în primul pentru a repeta procesul.

S-ar putea ca viitoarea „criză energetică” să fie deja evitată, deoarece va apărea o energie ieftină aparent interminabilă, iar dacă reciclarea ne poate garanta capacitatea de a reutiliza materialele ieftin și eficient (ceea ce se întâmplă deja în Rusia, cu cooperarea Germaniei), atunci umanitatea are o viitor luminos, confortabil.

Unu ar crede că activiștii pentru mediu și climă, precum Greta Thunberg, ar fi absolut încântați de această veste și, totuși, există o tăcere asurzitoare, pentru că ei: A) nu le pasă de ceea ce fac untermenschen în țările lor blestemate, sau B) emoțiile lor îi orbesc irațional la opțiunea unui viitor nuclear, deoarece puterea atomică este înfricoșătoare. La urma urmei, a creat Ghouls in Fallout.

Nu se poate afirma suficient că oamenii sunt foarte iraționali și emoționali. O mare parte din convingerile noastre politice centrale se bazează mai degrabă pe sentimente și nu pe rațiune, și atât Rusia, cât și energia nucleară se simt rău în echipa de schimbări climatice. Chiar dacă pare un câștigător evident, fuziunea nucleară nu se potrivește cu viziunea lor ideologică a aspectului ecologic.

Văd case mici, biciclete, veganism și panouri solare, nu cum este viața în ziua de azi cu noi si elegante centrale nucleare nemaipomenite. Mai ales când tehnologia pentru ei provine de la slavii troglodiți cu credințele lor politice înapoiate.

Mai mult, recunoașterea faptului că un răspuns real la întrebările ecologice ale viitorului ar putea fi deja aici este foarte rău pentru cariera de activist a unuia. Este mult mai bine pentru ei ca aceștia să aibă întotdeauna pe acel boogeyman al unei eco-apocalipse care se vede la orizont, fie că este vorba de încălzirea globală, de răcire globală sau doar de schimbările climatice.

SURSA europereloaded.com

https://karensmithdotblog.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în CLIMA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.