Viceprimarul Bădulescu, nou răspuns pentru evrei:


Să vă întoarceți de unde ați venit

„Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit, să mă lăsați să am eu grijă de morții neamului meu”, a răspuns viceprimarul Bădulescu, după ce șeful Centrului pentru Combaterea Antisemitismului a criticat intenția amplasării unui bust al lui Antonescu în Capitală.

Săptămâna trecută, viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, pentru Newsweek România, că vrea să propună amplasarea unui bust al mareșalului Antonescu în București, după ce a fost acuzat de antisemitism. Anterior, Bădulescu a criticat propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie amplasat în centrul Bucureștiului, pentru că ar fi un loc „încărcat de românism”.

După aceste declarații, directorul Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA) din România a a criticat, într-o scrisoare adresată comunității internaționale, intenția viceprimarului Bădulescu. Totodată, MCA România i-a cerut primarului Gabriela Firea un punct de vedere oficial față de reacțiile viceprimarului.

De asemenea, Institutul pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel” i-a cerut demisia lui Aurelian Bădulescu.

„Ultimul bust al mareșalului Antonescu a fost înlăturat din curtea unei biserici din București după patru ani de proteste ale centrului, în 2006. Este extrem de deranjant că, 13 ani mai târziu, viceprimarul Bucureștiului ia poziție împotriv amplasării Muzeului Holocaustului în centrul orașului, în timp ce susține amplasarea unui bust al unui criminal de război. Promovarea și propunerea unui proiect care onorează memoria unui criminal de război nu ofensează doar memoria victimelor Holocaustului, unele dintre ele încă în viață, ci încalcă și legea. Faptul că un viceprimar abuzează de poziția sa pentru a-și asuma un proiect care onorează memoria unui criminal de război, ignorând deliberat legea, arată o realitate deranjantă, tristă și inacceptabilă: dacă Consiliul General al Municipiului București aprobă un asemenea proiect, România regresează cu 20 de ani în ceea ce privește asumarea crimelor comise în timpului celui de-Al Doilea Război Mondial împotriva evreilor și romilor”, se arată într-o scrisoare deschisă a lui Maximilian Marco Katz, directorul MCA România, adresată comunității internaționale.

Scrisoarea MCA România

În replică, viceprimarul Aurelian Bădulescu, care s-a prezentat drept „cetățean român creștin-ortodox”, a ținut să-i atragă atenția directorului MCA că nu a scris în limba română și să „se întoarcă de unde a venit”.

„Nu știu cine și ce vă aduce prin România, dar este evident că sunteți străin de acest neam și, pe cale de consecință, de istoria poporului român. (…) Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit și să mă lăsați să am eu grijă de morții neamului meu. (…) Nu vă voi saluta cu deosebită considerație, așa cum este normal, pentru că nu vă bucurați de considerația mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros că oameni ca dvs. sunt preocupați de subiecte pe care domnia voastră le tratează, sigur, în calitate de musafir în țara mea”, este răspunsul pe care viceprimarul Bădulescu l-a adresat comunității evreiești.

Răspunsul lui Aurelian Bădulescu 

În două rânduri, consilierii generali nu au aprobat sediul pentru Muzeul Holocaustului în centrul orașului.

Aflați de ce nu are România un Muzeu al Holocaustului în numărul de mâine al Newsweek România. 

05.04.2019

https://newsweek.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (alogeni). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Viceprimarul Bădulescu, nou răspuns pentru evrei:

  1. Mihai zice:

    Un om cu caracter.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.