”Opoziția a lăsat școlile și spitalele fără bani de curent, gaze și apă”


Consilierii locali ai PNL și USR au făcut alianță  împotriva copiilor și bolnavilor din Sectorul 1, acuză  reprezentanții Primăriei, după ce pentru a treia oară consecutiv, consilierii locali ai opoziției nu au fost de acord cu rectificarea bugetului.

daniel tudorache 1 MEDALION 720x403 Dan Tudorache: ”Opoziția a lăsat școlile și spitalele fără bani de curent, gaze și apă”În ședința de marți, consilierii locali ai PNL și USR au respins proiectul de rectificare bugetară înscris pe ordinea de zi. Oficialii Primăriei conduse de Dan Tudorache trec în revistă consecințele votului negativ,  în domeniile educație și sănătate:

  • majoritatea unităților de învățământ din Sectorul 1 au rămas fără bani pentru plata facturilor la curent, gaze, apă;
  • copiii care frecventează mai multe grădinițe din Sectorul 1, printre care Grădinița nr. 42, nr. 44, nr. 203 și nr. 206 vor rămâne în frig la iarnă întrucât a fost blocată achiziționarea de centrale termice noi;
  • toți copiii cu rezultate bune la învățătură nu-și vor mai primi bursele de performanță, de merit și de studiu;
  • de asemenea, elevii care provin din familii cu venituri reduse nu-și vor mai primi bursele sociale;
  • copiii din toate cele 34 de grădinițe de stat din Sectorul 1 nu vor mai beneficia gratuit, în acest an școlar, de cursuri de limbi străine și  programe de dezvoltare personală. Prin respingerea proiectului de rectificare bugetară, a fost lăsat fără finanțare proiectul educațional “Grădinița pentru toți”;
  • Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” nu își vor mai primi banii pentru plata facturilor la utilități. În proiectul de rectificare bugetară erau alocați în acest scop peste 1.200.000 lei pentru cele două spitale. În plus, aproximativ 800.000 lei erau prevăzuți pentru buna desfășurare a activității celor două unități sanitare din Sectorul 1.

Reacționând pe acest subiect, edilul Dan Tudorache a lansat un apel în direcția consilierilor locali din cele două formațiuni din Opoziție. ”Sectorul 1 se confruntă cu o situație fără precedent: pentru a treia oară consecutiv, consilierii opoziției votează împotriva intereselor copiilor și bolnavilor. Deși sunt membri în consiliile de administrație ale unităților de învățământ și cunosc foarte bine problemele cu care acestea se confruntă, consilierii PNL și USR au ales să le ignore, lăsând școlile și spitalele fără bani de curent, gaze și apă. Fac, încă o dată, un apel către toți consilierii locali să lase politica la ușa primăriei și să acționeze în interesul cetățenilor și nu împotriva lor”,  declară primarul Sectorului 1.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA ( USR, PLUS,PDL,PNL), ROMANIA(politic). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.