Peste 70 de mii de refugiați, în urma operațiunilor Turciei în Siria


Refugiați

Peste 70 de mii de sirieni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele după declanșarea operațiunii militare “Izvorul Păcii” de către forțele armate turcești.

. Peste 70 de mii au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza escaladării acțiunilor militare în nordul Siriei, a declarat în cadrul briefing vineri purtătorul de cuvânt al Programul alimentar mondial al ONU (PAM), Herve Verhoosel.

„PAM este îngrijorată de posibilele consecințe ale evenimentelor din nord-estul Siriei și urmărește cu atenție evoluția situației. De la începutul escaladării violențelor a fost înregistată o migrare masivă a populației. Potrivit informațiilor de ultimă oră, peste 70 de mii de persoane din provincia Hasakah și Rakka și-au părăsit locuințele”, a declarat oficialul.

Potrivit lui Verhoosel, în prezent la sediul local al PAM din localitatea Qamishli continuă să activeze 32 de colaboratori ai organizației, pentru care au fost luate măsuri suplimentare de siguranță.

Anterior, Oficiul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite a publicat o declarație în care avertizează cu privire la o posibilă sporire a numărului de refugiaților în legătură cu operațiunea militară declanșată de Turcia în nordul Siriei.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite, Rupert Colville, a declarat că de la începutul operațiunii militare a forțelor armate turcești au decedat șapte civili, inclusiv două femei și un copil. Un alt copil a fost rănit.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL (la zi). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.