Conservatorii polonezi au câștigat alegerile. Partidul lui Jaroslaw Kaczynski a obținut majoritate absolută în Parlament cu 43,6% din voturi, potrivit exit-pollurilor


Conservatorii polonezi au câștigat alegerile. Partidul lui Jaroslaw Kaczynski a obținut majoritate absolută în Parlament cu 43,6% din voturi, potrivit exit-pollurilor

Bravo polonezilor! Romanii in 26 mai au votat cu curu…

Partidul Lege și Justiție a câștigat alegerile din Polonia, în alegerile parlamentare de duminică, obținând 43,6% din voturi, potrivit exit-pollurilor publicate după încheierea votului, la ora locală 9.00 p.m., relatează politico.eu.
Voturile atrase de partidul Lege și Justiție sunt cu mult mai multe comparativ cu cele obținute de Coaliția Civică, de 27,4%. La o distanță și mai mare se  află Stânga, o grupare care reunește partidele de stânga, cu 11,9%, conservatorii din Coaliția Poloneză, cu 9,6%, și partidul de dreapta Confederația, cu 6,4%.
Potrivit distribuirii provizorii a celor 460 de locuri din Seim, camera inferioară a Parlamentului, PiS ar dispune de 239 de locuri, suficiente pentru a forma o majoritate absolută. Coaliția civică ar obține 130 de locuri, Stânga 43, Coaliția Poloneză 34 și Confederația 13 locuri. Minoritatea germană are un loc.
În urmă cu patru ani, partidul conservator Lege și Justiție a obținut prima majoritate absolută din camera inferioară de la revenirea la democrație, în 1991.

 

Acest articol a fost publicat în EUROPA DE EST. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.