Guvernul lui Iohannis pregătește disponibilizări.


Orban anunță reducerea numărului de structuri birocratice, oficii, agenții, autorități de toate felurile

Guvernul lui Iohannis pregătește disponibilizări. Orban anunță reducerea numărului de structuri birocratice, oficii, agenții, autorități de toate felurile

După ce au oprit PSD „să facă rău României”, liberalii se pregătesc să guverneze. Iar printre primele măsuri anunțate, de diverse voci din PNL, se numără restructurările, adică, așa cum recunoaște liderul partidului, disponibilizarea unor bugetari. Curățenia de toamnă a liberalilor se va face ținând cont de profesionalismul, meritocrația, precum și pe evaluarea obiectivă a activității fiecărui angajat din instituțiile publice, transmite Ludovic Orban.
„Prima măsură și cea mai importantă măsură va fi refacerea capacităților administrative ale statului prin atragerea și promovarea în interiorul acestor instituții a oamenilor competenți, pe baza profesionalismului, meritocrației, precum și evaluarea obiectivă a activității fiecărui angajat din instituțiile publice. Un guvern mult mai suplu, 15, maximum 16 ministere, reducerea numărului de structuri birocratice, oficii, agenții, autorități de toate felurile. Lucrurile sunt fundamentale, pentru că nicio politică publică nu poți să o pui în practică dacă nu ai corpul funcționarilor care să participe la implementarea ei”, a declarat Ludovic Orban, liderul PNL.
„Reducerea numărului de structuri birocratice, oficii, agenții, autorități de toate felurile”, așa cum s-a exprimat Orban, ar putea duce, implicit, la disponibilizarea unor bugetari care lucrează în aceste instituții.
De asemenea, Ludovic Orban a declarat: „Vom stimula creșterea salariilor în domeniul privat printr-o dinamică a creșterii investițiilor, dar și printr-o atitudine antreprenorială față de mediul de afaceri, pentru a încuraja investiții private, fie a unor investitori autohtoni, fie investiții străine. România se poate dezvolta pe bază de investiții, de inovare, de cercetare, de creștere a competitivității, punerea întregului sistem public în slujba dezvoltării economice”.
Acest articol a fost publicat în POLITICA ( USR, PLUS,PDL,PNL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.