Se deschide luni: prima alimentară de stat, la București


S-a deschis primul magazin alimentar de stat în București din programul Casa de Comerț Agroalimentar „Unirea”

Este vorba despre primul magazin alimentar al Casei de Comerț Agroalimentar ”Unirea” din Capitală: este cel de-al doilea din lanțul de 60 de magazine propuse spre a fi deschise în acest sistem.

 Petre Daea, ministrul Agriculturii, a explicat că magazinul din București, situat foarte aproape de Piața Universității, pe strada Biserica Enei, ca avea toată gama de produse românești atestate tradițional, de la vin până la sarmale.

”După extinderea acestui magazin, vor urma altele în Slatina, Craiova, Pitești, Alexandria, Timișoara, iar, până la finele anului, vor fi astfel de magazine cu produse tradiționale provenite de la micii producători în fiecare reședință de județ”, a precizat Daea.

Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” şi-a propus să înfiinţeze la nivel naţional o reţea de 60 de magazine cu produse tradiţionale provenite de la micii producători români. Adrian Izvoranu, preşedintele Casei, declara la finele lunii iulie că produsele care se vor regăsi în aceste magazine vor fi atât produse proaspete, cât şi conservate, informează incont.stirileprotv.ro.

Micilor producători, Casa de Comerț le pune la dispoziție centre de colectare a produselor, inclusive unele mobile, precum și o rețea de distribuție.

Potrivit lui Izvoranu, adaosul practicat de Casa de Comerț va fi de cel mult 30% din prețul de achiziție de producători. Astfel, agricultorii vor primi un ”preț corect” pentru munca depusă, iar consumatorii, ”un preț convenabil”.

Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE, PRODUSE ROMANESTI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Se deschide luni: prima alimentară de stat, la București

 1. Citadela zice:

  Si cine o sa te creada mai Daeia ca este ceva de capul lor. Pina nu cercetam indeaproape produsele ca nu sunt fake, nu le degustam, analizam, vedem preturile comparativ cu calitatea.
  Exista extrem de multa inselatorie si minciuna, povesti, si manipulari din partea asa zisor producatori. Oborul ii plin de cocalari sau bunicute angajate de acesti cocalari ca sa pozeze in mici producatori reali
  Trebuie mare atentie!

  ..si oricum trebuie redus consumul de mezeluri , carnuri si brinzeturi, deoarece este DEJA FOARTE clar ca duc la boli ingrozitoare!
  Doamne Fereste-ne!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.