Dragnea sună mobilizarea din pușcărie


Fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a cerut tuturor membrilor PSD să se angreneze în campania electorală pentru președinție. Acesta le-a transmis că nemulțumirea oamenilor față de măsurile antipopulare pe care le vor lua cei din PNL vor fi în avantajul candidatului PSD.

dragnea Dragnea sună mobilizarea din pușcărie

Fostul președinte al PSD este convins că partidul are șanse să câstige alegerile

Liviu Dragnea încearcă să coordoneze Partidul Social Democrat chiar și după gratii. Acesta a sunat mobilizarea întregii mașinării PSD pentru implicarea în campania electorală, obiectivul principal fiind câștigarea alegerilor prezidențiale. ”Dragnea a spus că, în situația de acum, trebuie să ne angrenăm toți în campania electorală și că trebuie să ne mobilizăm cu toții nu ca să intrăm în turul 2, ci ca să câștigăm prezidențialele. Pe valul acesta de nemulțumiri și acum, cu ceea ce declară noua coaliție din opoziție aflată la semiguvernare, cu siguranță vom avea șanse mai mari. Mesajul este de unitate și de luptă în această campanie om cu om. Vorbesc de două ori pe săptămână cu Liviu Dragnea, atunci când poate să mă sune. S-au mobilizat toți parlamentarii PSD, dar nu știam că în ultima secundă o să avem trădători suplimentari de la noi. La așa ceva nu ne-am așteptat, nu luasem în calcul, iar dacă nu aveam această trădare din interior moțiunea nu trecea. Milioane de români și-au pus speranța în ceea ce facem noi. Nici nu a pus bine mâna pe guvern Orban și deja a anunțat public că va comasa ministere și că vor dispărea zeci de mii de funcționari publici. Pregătesc tot felul de măsuri radicale, iar noi suntem convinși că vor îngheța pensiile și salariile și vor majora impozitele pe care noi le-am scăzut. Este obligația lor să strângă oameni pentru aprobarea Guvernului. PSD a intrat în opoziție în momentul în care moțiunea a fost votată. Noi nu vom participa, iar ei trebuie să strângă cvorumul și numărul de semnături. Iar acum se ceartă deja între ei ca disperații și vedem pe ce mâini va intra guvernarea și țara”, ne-a declarat Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD.

Primul mesaj nu a avut efect

Liviu Dragnea le-a mai transmis un mesaj, de data aceasta parlamentarilor, înainte de votul moțiunii de cenzură, care nu a avut efect. ”Sustineți Guvernul! Cu toate forțele! Indiferent de nemulțumirile personale! Avem această obligație în fața milioanelor de români care ne-au votat. Și nu putem să cedem țara unor neaveniți care se pregătesc să distrugă tot ce am construit bun pentru oameni! Și sper că toată lumea să înțeleagă exact asta”, le-a transmis Dragnea. Trădătorii PSD, deputații Marius Bota și Gabriel Petrea și senatorul Ion Talpeș, au fost excluși din partid, însă unii erau chiar pe picior de plecare. Este cazul deputatului Gabriel Petrea, fost președinte al Tineretului Social Democrat, care a trecut deja la ProRomânia. ”Eu am plecat de la TSD, de pe o poziție care-mi asigura un loc în viitorul Parlament, dar am ales să fac asta pentru a trage un semnal de alarmă, pentru că mergând zi de zi și întâlnindu-mă cu tinerii nu aveam ce să le mai răspund, nu știam ce să le mai spun. Uitați-vă câți tineri ies în campanie alături de candidatul PSD, uitați-vă câți cred în victorie și câți cred în candidat. Adică dacă nici membri de partid nu cred în tine, ce pretenție să mai ai de la votanți? A fost o soluție greșită și care va avea rezultate pe măsură (…) Majoritatea celor din partid știau că voi vota moțiunea și au încercat să-mi spună să stau, să nu plec. I-am întrebat: bun, stau, dar ce facem în continuare? Nimeni nu a știut să-mi spună ce vom face în continuare”, a declarat deputatul Gabriel Petrea.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA (PSD). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.