Vin imigranții! Statul român se obligă să le dea locuințe sociale


România se pregătește pentru preluarea imigranților din țările arabe, pe care îi va caza în locuințe sociale și le va oferi ajutoare financiare. Mai mult, autoritățile din teritoriu vor fi obligate să se ocupe de nevoile fiecărui imigrant, care va fi sprijinit să se integreze.

imigra Vin imigranții! Statul român se obligă să le dea locuințe sociale

Statul va finanța studii privind integrarea imigranților în România

România are o nouă lege privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecție internațională sau un drept de ședere în țară. Actul normativ creează o protecție și o grijă față de imigranți, care vor avea, obligatoriu, locuințe de la stat și bani pentru un trai decent. Astfel, potrivit legislației, străinii care au dobândit protecție internațională în România au acces la locuințe sociale în condițiile stabilite de Legea locuinței nr.114/1996. Totodată, aceștia au acces la asistență medicală în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în aceleași condiții stabilite de lege pentru cetățenii români. Autoritățile administrației publice locale au obligația de a sprijini accesul străinilor la asistență socială, medicală și la educație, în condițiile legii, prin funcționari anume desemnați și pregătiți în aceste domenii. Agențiile de ocupare a forței de muncă sunt obligate, la rândul lor, să întocmească un plan individual de mediere pentru fiecare imigrant și să-l înregistreze ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Odată înregistrați, imigranții vor beneficia de drepturi bănești cu titlu de primă de activare, primă de mobilitate sau primă de relocare, reglementate prin Legea 76/2002. Timp de un an, imigranții cărora nu li se alocă o lucuință socială vor primi de la statul român bani pentru închirierea unei locuințe.

Opinia publică, sensibilizată prin campanii

Imigranții care solicită includerea în programele de integrare vor beneficia de activități de consiliere și sprijin, de sesiuni de acomodare culturală, activități educative și recreaționale, de ajutor nerambursabil acordat în condițiile Legii 122/2006, precum și de un ajutor material. Perioada de implementare a programului de integrare este de 12 luni, dar ea poate fi prelungită, la cerere, cu încă 6 luni. În vederea integrării în sistemul de învățământ românesc, minorii care au dobândit protecție internațională în România beneficiază pe durata unui an școlar de un curs pregătitor de învățare a limbii române, intensiv și gratuit, frecventarea cursului putând continua și pe parcursului anului școlar următor, după caz. Și străinii adulți care au dobândit protecție internațională în România vor beneficia de cursuri pregătitoare de învățare a limbii române, intensive și gratuite, organizate de structurile specializate ale Ministerului Educației. Inspectoratul General pentru Imigrări va putea promova campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice în problema imigranților.

https://www.national.ro

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-REFUGIATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Vin imigranții! Statul român se obligă să le dea locuințe sociale

 1. Gabriela zice:

  Amaratii nostri dorm prin boscheti, dar noi asiguram cazare leprelor care vin sa le intretinem noi, Chiar isi imagineaza cineva ca astia au chef de munca? Nu inteleg de ce dracu nu se duc in tzarile cu aceeasi religie si aceleasi neamuri! Dar cum sa islamizam Europa daca nu vin la noi? Parca ne-a spalat cineva creierele!

  Apreciază

 2. cornelmera zice:

  A fost intrebat poporul,daca este de acord,se stie ce comportament au prin vestul Europei,mai ales in Suedia…nu avem noi destula bataie de cap cu doua natiuni conlocuitoare,mai ales una refractara la munca si educatie?Nu o sa fie bine deloc…

  Apreciază

  • acelasi om zice:

   Cum sunt vazuti imigrantii in Romania, asa sunt vazuti romanii in Europa…sa le acordam aceeasi sansa pe care au primit-o romanii in Europa, zic…

   Apreciază

 3. Ioan zice:

  De ce nu-I primeste Arabia Saudita sau Emiratele , pentru ca migrantii ca sunt suniti ca si ei. Acolo nu vor avea probleme de intergrare, sau poate nu vor sa-i faca partasi la bunastarea lor ce are ca izvor petrolul si relatia cu USA. By he way, ce se mai aude despre asasinatul de la ambasada Arabiei Saudite din Turcia unde a disparut in valize jurnalistul saudit care si-a permis sa critice casa regala Saudita.?
  Ii sanctioneaza USA pe aliatii lor, sau libertatea presei si drepturile omului sunt doar praf in ochii prostilor? ” Statele mari se comporta ca gangsterii , iar cele mici ca prostituatele.”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.