Tismăneanu ameninţă, iar Luiza Şora scrie că sîntem „un popor incult”


Obrăznicia şi tupeul golănesc au devenit principalele arme în apărarea lui Mihai Şora după dezvăluirile publicate de „Evenimentul zilei” şi „Cotidianul” în legătură cu trecutul stalinist al lui Mihai Şora şi aşa-zisa sa disidenţă din cabinetul Anei Pauker.

S-a ajuns pînă acolo, încît Vladimir Tismăneanu, odrasla unui dintre cei mai nenorociţi stalinişti care au instalat comunismul în România, să ameninţe în stînga şi-n dreapta, uitînd că el însuşi a fost cel care a aruncat primele zoaie pe imaginea lui Mihai Şora, într-un interviu din 2014 pentru Radio România Internaţional, în care vorbea tocmai despre „comuniştii români expulzaţi din Franţa”, dîndu-l ca exemplu chiar pe Mihai Şora, pe care acum zice că-l apără:

Acum, pe pagina sa de Facebook, acelaşi Vladimir Tismăneanu îl consideră „un om de o cinste exemplară”, despre care nimeni nu ar avea voie să scrie: „A-l murdări este un gest obscen”! Şi nici asta nu e de ajuns, zice ameninţătorul Tismăneanu, ar fi nevoie de „apropabarea noastră” (???), de „consimţămîntul nostru” (???), căci, altfel, „Să nu se mire pîngăritorii de mînia noastră” (???):

Acest pulifrici (Dicţionar de argou al limbii române, 2007: „pulifrici= individ neînsemnat”), fiul cominternistului Leonid Tisminețki, are impresia că numele său a fost spălat de „Petrov” şi îşi permite să ameninţe? Aici s-a ajuns? Iar Mihai Şora are impresia că astfel de „avocaţi” îi fac un serviciu? Atunci, halal să-i fie!

NEVASTA LUI ŞORA: „POPORUL ACESTA, GREU ÎNCERCAT ŞI INCULT, DEVERTEBRAT ŞI IDIOTIZAT”

Colac peste pupăză, în apărarea lui Mihai Şora a sărit şi Luiza Palanciuc ŞORA, cea care, în 2014, desigur, din dragoste, a devenit soţia sa, cînd filosoful împlinea 94 de ani. Tot pe Facebook, Luiza Şora, într-un mod lamentabil şi obraznic, crede şi ea că cuvîntul (sic!) ei are greutatea necesară pentru a acoperi apropierea lui Mihai Şora de Ana Pauker. Palanciuca nu se limitează însă la apărarea firească a soţului său, ci adresează jigniri grosolane la adresa poporului român, scriind: „Vor mai trece cîţiva ani pînă cînd poporul acesta, greu încercat şi incult, va înţelege cu adevărat cine este Mihai Şora”! Într-o altă postare, tot Palanciuca mai scrie: „Este un spirit pe care POPORUL ACESTA DEVERTEBRAT ŞI IDIOTIZAT nu-l poate cuprinde”! Ia, citiţi:

Ne oprim aici, stăpînindu-ne cu greu cuvintele pe care le-ar merita din plin Palanciuca, dar vă lăsăm pe voi, stimaţi cititori, să-i adresaţi mesajele cuvenite uneia care îşi permite să vorbească în acest fel despre poporul român. Noi, pentru a le potoli instinctele primitive, mai publicăm o dată nota lui Barbu Brezianu, în care reproduce o discuţie cu marele dramaturg Eugen Ionesco:

Adică, în transliterare: „Mă întreabă ce cred despre Șora. – Nimic bine! – În 1940 și ceva era la Paris, era comunist și m-a îndemnat să colaborez cu românii iar Rodicăi i-a propus chiar să lucreze la Ambasadă. Firește că a refuzat. Este un suspect. Să afle toată lumea. Să nu fie ascunsă atitudinea lui de atunci. De la mine să se știe. Cînd a vrut sa revină în Franța nu i s-a mai dat voie. A fost turnător.

Aşteptăm cu interes şi apărările lui Mihai Şora, venite din partea domnilor Sandy Bătăuşul, Gabriel Liiceanu, Nicolae Dide, Mălin Bot şi Andrei Pleşu. Pentru un tablou deplin al liderului mişcării #Rezist.

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(miscarea rezist), ROMANIA-INTELECTUALITATE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.