Petre Caluian: ”A la guerre comme à la guerre…”


Nu știu… intreb: există vreo posibilitate ca PSD – ca partid agresat și amenințat de președintele statului, să sesizate oficial CNCD, Avocatul poporuluI, CCR, impotriva președintelui pentru instigări fasciste la adresa lor, a membrilor și simpatizanților și a unei importante părți din cetățenii României care votează și se regăsesc in politicile social-democraților, fiind deci identificați ca „pesediști”?

Intreb pentru că nu e puțin lucru atacul fascistoid al lui Johannis și acoliților săi. Și nu trebuie sub nici un pretext lăsat să treacă mai departe ca și când nu s-ar fi intâmpat nimic, ca președintele statului, care nu numai că incalcă Constituția țării din poziția care-l obligă prin jurământ de credință să o apere, dar și instigă, prin discursuri fasciste, la acțiuni violente, de lichidare fizică, impotriva partidului majoritar și a contracandidatului său direct la funcția supremă in stat. Gândiți din această perspectivă.

PSD nu trebuie să lase lucrurile așa. Este obligat să ia apărarea „poporului pesedist” – care inseamnă totuși, câteva multe milioane de cetățeni, căruia impostorul de la Cotroceni le-a declarat in mod cât se poate de explicit război. PSD are datoria, dacă vrea să recupereze in fața propriului electorat atacat atât de violent de președintele statului, să treacă „de indată” (asta spre deruta galauter-ului) la contraofensivă, fiind de acum in legitimă apărare. Au mijloacele să o facă, au susținerea unor miloane de oameni, au acum și motivația. Altfel, după anii ăștia in care PSD a preferat să-și bage capul in nisip fără să-i fi dat dat o replică devastatoare impostorului de la Cotroceni când trebuia eliminat imediat ce a scos capul din tranșee, să continui cu aceeași politică a struțului, să-i ignori asaltul neconstituțional, fărădelegile și anarho-guvernarea acestui idiot util și infumurat cu aere de Împărat, inseamnă să te sinucizi cu tot cu cetățenii luați la țintă la indemnul acestui impostor care respiră a fascism prin toți porii..

Este obligatorie sesizarea instituțiilor responsabile cu apărarea Constituției cu privire la faptele grave ale președintelui, care deși a primit motivarea deciziei Curții, fiind notificat in acest sens, să semneze „de indată” numirea noilor miniștri propuși de guvernul Dăncilă – deci din ACEASTĂ postură, de președinte al statului aflat in afara limitelor Constituției – Johannis orchestrează doborârea guvernului legitim impreună cu partidele politice complice (conform propriilor declarații) și instigă la război civil. Pentru astfel de fapte, președintele statului TREBUIE inlăturat imediat de la Cotroceni prin toate mijloacele permise de legile României.

Cum din păcate legea penală din România nu are prevăzute sancțiuni pentru incălcarea Constituției de către inalții demnitari ai statului aflați sub jurământ și cum incălcarea premeditată și repetată a legii fundamentale fiind o incălcare implicită a jurământului de credință, pe cale de consecință logică, aceasta trebuie convertită automat in infracțiune de TRĂDARE și sancționată conform legilor statului român.

Gândiți-vă numai că președintele țării este și comandatul suprem al Armatei. Ori militarii care incalcă jurământul militar sunt trimiși in fața Curții Marțiale și riscă ani grei de inchisoare pe timp de pace sau plutonul de execuție pe timp de război.

Și atunci inalții funcționari ai statului, incepând cu președintele Republicii – dar mai ales cu el – aflați sub jurământ de credință față de Țară, Popor și Constituție, de ce nu răspund in fața unei legi speciale pentru incălcarea jurământului? Pentru că tot au un statut special și privilegii dincolo de omul obișnuit, care aduc cu ele nu doar avantaje dar și responsabilități pe care ei ori le ignoră sau mai grav, acționează impotriva lor.
Ia să-i vedeți cât de responsabili și loiali jurământului vor deveni dintr-o dată când știu care e alternativa.

De asta iși și permite președintele statului să facă pe ea de Constituție și pe jurământul de credință, ba să mai dea și cu tifla poporului pe care a jurat să-l slujească, nu să-l dezbine și să-l stăpânească.

Constituția României

art. 82

Validarea mandatului şi depunerea jurământului

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Autor: Petre Caluian

Petre Caluian Facebook

 

Acest articol a fost publicat în politica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.