Exista ratiuni pentru a mai depune bani in banci?


Elita capitalista mondiala, condusa de o echipa de infractori finaciari internationali va vor goli conturile in banci.

Imagini pentru banci

Vom putea fi surprinsi, daca intr-o zi vom realiza ca nu mai avem nici un ban in contul de la banca, pe care l-am alimentat pentru a putea supravietuii la virsta cind nu vom mai putea realiza un venit corespunzator? In nici un caz, pentru ca acest scenariu ni se pregateste si chiar sintem anuntati de venirea lui.

Ministrul de Finante olandez, Jeroen Dijsselbloem, cu o expresie faciala specifica unei tari in care drogurile sint la liber si cu o privire amenintatoare, aidoma celor ce le-au ingurgitat, anunta public cu citeva zile in urma, ca “ceea ce se intimpla cu bancile din Cipru si sistemul implementat de UE, pentru a controla bancile din zona, este o schema care se va aplica in viitor la toate bancile din UE”. Ceea ce inseamna ca atunci cind nu vor mai fi bani suficienti pentru mai marii UE, vor “apela” la conturile dumneavoastra din bancile din zona si exista posibilitatea de a se extinde actiunea, dar in nici un caz , acolo unde isi tin ei banii, in pradisurile financiare,de genul Cayman Islands, Virgine Islands, etc.

De ce am mai pune bani in banca in acest moment, care ar fi ratiunea de a o face? Pentru dobinda? Merita riscul de a o face, pentru a primi 2% dobinda sau chiar mai putin? Acesti bani ii putem economisii daca facem cumparaturi rationale si cautam sa cumparam la un prêt mai avantajos orice produs pe care il achizitionam. Dar depunind banii in banci, exista oricind posibioitatea de a pierede peste 40% din ei, fiind confiscati de bancile marilor sacali internationali capitalisti, care atunci cind nu mai pot face bani si nu pot crea locuri de munca, trebuie sa gaseasca pe cineva pentru a le suporta luxul si averile din pardisurile financiare.

Din ce vor fi mai multe banci in situatie dificila, generate de ele insile, cu atit va fi mai mare riscul ca bani dumneavoastra sa fie acaparati de aceste elita, iar numarul bancilor in insolventa va creste in urmatoarea perioada exponential. Doreste cineva sa isi ia riscul de a imbogatii pe cei ce si-au batut joc de economia mondiala, de familiile lor si de viata a sute de milioane de oameni ai planetei?

Nu mai exista si nu are cum sa mai existe incredere in sistemul financiar atita timp cit acesti praduitori internationali vorbesc de Cipru, dar nu vorbesc de cele peste 230 de paradisuri financiare, de Elvetia si UBS si multe alte locuri unde isi ascund banii.

Oamenii depun banii la banca pentru ca se gindesc la siguranta, dar uite ca nu este deloc sigur si daca ei se feresc de hotii, care ar putea sa le sparga casa, acum au dat de hotii care, legal le confisca banii din banci.

Cu ce au fost diferite bancile cipriote de celelalte banci din sistemul capitalist in modul cum au actionat pe piata financiara internationala si la ele acasa? Aceste banci cipriote s-au aliniat aceluias mecanism bancar capitalist, prin care au dorit sa speculeze diferite situatii, asa cum au facut bancile din UE si America. Bancile cipriote au creat un adevart cazino, ele imprumutind bani bancilor grecesti, care in final au esuat. Aceste banci nu au facut decit sa se alineze sistemului financiar capitalist global, care a transformat activitatea acestor banci in cazinouri.

Aceste banci capitaliste au stiut si stiu, ca pierzind bani si ajungind in faza de faliment, statul le va oferii o mina de ajutor, dar cu banii celor ce ii jupoaie acum, iar daca cistiga, aceste banci devin fabulos de bogate , sfidind pe cei ce au participat la imbogatirea lor, adica pe contribuabili.

Cipru, reprezinta o schimbare a regulilor jocului, dupa ce acesti trisori care conduc UE si finantele mondiale, au furat cu nerusinare, necerind niciodata transparenta la ei acasa.

Acelasi Ministru al Finantelor olandez si in acelasi timp, Presedintele Eurogrup, Jeroen D., care a instrumentat “cazul Cipru”, spunea cu citeva zile in urma ca, “ din acest moment, atunci cind va fi o problema intr-o banca din UE, voi pune intrebarea: poate banca sa se recapitalizeze cu fonduri proprii ?”. Dar nu aceasi intrebare a promovat-o in cazul lui Deutsche Bank sau Societe Generale, unde fraudele au fost si sint in continuare de zeci de miliarde de dolari. Tot acest ministru cu fata de reclama la marijuana, spunea ca “oamenii trebuie sa inteleaga faptul ca exista un risc al depunerilor pe care trebuie sa si-l ia cind depun banii in banci.” Detinatorii de conturi din Cirpu au aflat deja care este riscul si anume, el poate fi de 40% din suma depusa.

Mai isi poate lua cineva riscul depunerii banilor in bancile tarilor UE sau in intregul sistem bancar capitalist?

Predecesorul acesti olandez “zburator”- Jeroen D., a fost Jean Claude Junker, care spunea cu ceva timp in urma, mai précis pe 15 Aprilie 2011, ca “trebuie sa minti oamenii pentru a pastra piata financiara calma.” Ce mai putem spune despre ce ne doresc aceste parasute politice de la piata si cum ne privesc ei pe noi?

Tot in acest sens, economistul sef al bancii germane Commerzbank, a devaluit recent in Handelsblatt , ca “liderii UE si BCE se gindesc la impunerea unei taxe de 15% pentru Itaila”, care tot in opinia lui “ar duce guvernul Italian la o datorie cu mult peste nivelul critic de 100% din PIB-ul peninsular”.

Trecind in Noua Zeelanda, pentru a vedea ca este un mod de gindire capitalist prin care acesti lideri din cadrul sistemului, atunci cind nu le mai ajung banii, devalizeaza in mod “legal” conturile celor ce au depus bani in ele, ministru de finante din aceasta tara, a declarat cu citeva saptamini in urma, ca cei ce au conturi in bancile neo zeelandeze, ar trebui sa fie informati ca in cazul unei caderi a unei banci sau mai multe din insula, ei vor trebui sa suporte o pieredere din conturile proprii, considerind pierederea ca un risc asumat de depunatori.” Ooops, nu stiam acest lucru!

Un comentariu interesant gasim in Daily Mail, zilele trecute, legate de situatia cipriota,in care se spune ca “oamenii care jefuiesc femeile in virsta pe strada, sau sparg masinile blindate care duc bani la banca, sint categorisiti ca fiind hoti, dar cind Germania conduce cruciada furtului de miliarde de dolari din economiile cipriote depozitate in conturile bancare din bancile insulare, pentru a salva euro a nu stiu cita suta oara si pentru a-si face jocul pe piata internationala, acest lucru este considerat nu numai legal,dar si ca o masura de salvare si o necessitate”. Pai cam asa vine treaba , atunci cind vorbim de gospodina Merkel, cu un taior strins pe ea de se rup nasturii, careia ii lipseste doar picul de mustata de sub nas pentru a semana cu un idol al ei.

Oferirea unei cautiuni financiare de 10 miliarde de euro Ciprului, este cel mai urit gest financiar intilnit vreodata si el arata si mai urit cind este vorba de “parteneri economici zonali”.

Foarte multi specialisti, cred ca UE si BCE va lasa pina la urma Cipru sa cada, pentru a lasa impresia unui model si a unui nou standard financiar care trebuie respectat, pentru ca celelalte tari din sudul si sud estul Europei sa devina sclavii Germaniei.

Ceea ce este interesant , este faptul ca BCE este plina de datori neprformante, care au fost categorisite de ei ca fiind collaterale (sau garantii), ale unor imprumuturi, dar care nu mai au valoare,deci BCE este O BANCA INSOLVENTA in acest moment, iar cind aceste garantii sau colaterale vor iesii la suprafata si asta curind, BCE va incepe sa tipareasca bani, dar indiferent cit ar tiparii, nu ii mai ajuta, pentru ca suma necesara de tiparit duce la implozia sistemului financiar al UE, fara nici o discutie.

In acest moment, mai mult de jumatate din banii depusi in bancile europene nu sint asigurati si bancherii stiu de ce. Daca banii neasigurati vor fi mutati de depunatori lor in alta directie, suma de bani care va fi ceruta pentru “repararea pagubei bancii”, va fi cu mult mai mare, ceea ce inseamna ca va trebui sa evitam marile banci si depunerile de bani acolo, datorita in special expunerii lor majore la riscul derivativelor, care pot cadea in orice clipa.

Se poate intimpla acelasi lucru in SUA? Sa tinem cont ca ideea de a taxa bogatia si limita de 100.000 de euro, peste care se impune taxarea, a fost generata in Cipru de FMI, cu acordul lui Merkel si altor asa zisi lideri din UE. Mai trebuie sa spunem ca FMI este dominata in totalitate de SUA si sediul acestei institutii sinistre este la foarte mica distanta de Casa Alba, in Washington, D.C.

Deci acum vine intrebarea: daca SUA a gasit prin mina ei lunga FMI, ca este corect ce au facut in Cipru, nu vad nici o problema ca ei sa respecte jocul si sa se adreseze direct bancilor lor si in final paradisurilor financiare, in care isi tin banii superbogatii lumii. Este greu de crezut ca o vor face, dar evolutia va fi interesanta.

Am mai scris despre grila de preturi practicata de companiile de asigurari auto americane si factorii care o influenteaza si am aratat ca in acest moment un factor important pentru incadrarea clientului intr-o anumita grupa de pret, este situatia lui bancara si volumul datoriilor, dar mai ales situatia neplatii datoriilor la timp, care ii poate duce rata de asigurare auto la un pret mult mai mare. Eu sint convins ca va veni un timp, cind insasi rovigneta anuala care se atasazeaza la numarul de inmatriculare a autoturismului, nu va mai putea fi procurata, daca avem datoriile neplatite catre banci. Acest sistem este activ in Canada, referitor la datoriile din amenzi de circulatie si parcare, dar se va extinde cu siguranta , pentru ca acesti bancheri nu sint dispusi sa piarda ci numai sa fure, iar cind pierd , cineva trebuie sa le acopere “gaurile” si anume contribuabilii.

Acesta este capitalismul “modern” care se incearca cu “success” si in Romania, sub privirile a milioane de romanii inmarmuriti in fata vitrinelor magazinelor si fara locuri de munca si care ar putea oricind sa isi vada economiile bancare create cu greu si sacrificii, ducindu-se pe apa Simbetei.

Oricum, ar trebui sa reflectam daca acest sistem capitalist ni se potriveste si il dorim si mai ales sa ne gindim la alternative, care exista, dar important este sa stim ce dorim.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.