Merkel admite că multiculturalismul german e un „eșec total”


Merkel admite că multiculturalismul german e un „eșec total”

[Nota editorului: Afirmațiile Angelei Merkel reliefate în acest text au fost făcute de fapt în 2010, iar ActiveNews le-a relatat din nou, dintr-o regretabilă eroare, pe care o regretăm].

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut că încercarea sa de a crea o societate multiculturală a „eșuat”, migranții nereușind se integreze în cultura germană. Declarația sa vine în contextul în care societatea germană este divizată de dezbaterile pe tema migrației și a islamului.
În fața unei adunări formate din tineri membri creștin-democrați (CDU), șefa guvernului german a spus că a permite oamenilor din medii culturale diferite să trăiască cot la cot, fără o astfel de integrare, a fost o greșeală uriașă, potrivit Reuters, care notează că aproximativ patru milioane de musulmani trăiesc în Germania.
„Această abordare (multiculturală) a eșuat, a eșuat total”, a declarat Merkel în cadrul întâlnirii de la Potsdam.
Merkel se confruntă cu presiuni din cadrul CDU pentru a adopta o linie mai dură în ceea ce privește migranții, care nu dau semne  că se pot adapta societății germane. Afirmațiile sale par menite acum să liniștească temerile privind poziția inflexibilă a cancelarului, cunoscută pentru abordările globaliste.
Declarația Angelei Merkel survine la câteva săptămâni după ce fostul director al serviciului de informații externe din Germania, August Hanning, a sugerat că Merkel a creat o „criză de securitate” în Germania cu politica sa privind migranții.
În timp ce Merkel recunoaște cu greu că politica sa a dat greș, Ursula von der Leyen (CDU) a sugerat că țara ar trebui să permită mai mulți lucrători străini pentru a suplimenta lipsa de muncă calificată a țării.
După ce Merkel a anulat controalele la frontiere, în 2015, Germania a preluat peste 1,5 milioane de migranți într-un singur an.
Conform statisticilor guvernului german, criminalitatea din Germania a crescut cu 10 la sută între anii 2015 și 2016, când țara a început să accepte un număr tot mai mare de migranți, majoritatea tineri. Peste 90% din această creștere a criminalității a fost atribuită refugiaților, a informat Reuters.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(Germania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.