Bombă în relația România – SUA: Documentele adopției în cazul Sorina – falsificate?!


Ridicarea fetiței de la Baia de Aramă

Documentele adopției în cazul Sorina ar fi fost falsificate, ”expertiza grafoscopică a dat verdictul” – informația a fost difuzată pe baza unor surse din IGPR.

O adevărată bombă a explodat în această seară, amenințând chiar relația româno – americană. Postul România TV afirmă că

documentele adopției în cazul Sorina ar fi fost falsificate, aceasta reieșind chiar din expertiza specialiștilor în grafoscopie de la institutul criminalistic al IGPR.

”Experți în grafoscopie au dat verdictul și susțin că semnăturile asistentului maternal, care a crescut-o șapte ani pe Sorina, au fost falsificate”, transmite și DC News, care afirmă că ”Magistrații au decis astfel deschiderea procesului”.

”În aceste condiții Tribunalul Municipiului București ar fi decis redeschiderea procesului în cazul adopției Sorinei, la trei luni după ce a fost dusă în America de către noii ei părinți”, transmite și România TV.

Sursele citate arată că potrivit legii adopției, reprezentanții DGASPC ”erau obligați să meargă la familia Șărămăt și să o informeze că Sorina urma să fie adoptată”, doar în acest caz, asistenții maternali putând solicita adoptarea copilului pe care îl au în grijă.

”Procedura nu a avut loc, iar, pentru a se acoperi formal în dosar, ar fi fost făcute declarații false prin care asistenta maternală refuză adopția”, arată DC News.

În aceste condiții, următorul termen în proces este la finalul lunii noiembrie.

Problema existenței acestui fals ridică serioase probleme privind relația cu SUA – deoarece oficiali americani s-au implicat în caz, solicitând urgentarea trimiterii micuței Sorina în SUA.

”Micuţo, îmi pare rău că nu ţi se poate face dreptate în această ţară plină de scursuri, laşi, ipocriţi, securişti, nemernici şi infractori din Justiţia românească”, scria atunci jurnalista Sorina Matei, completînd ”Ambasada Americii – plină de mari belele, fundaţii, partide, finanţări şi mari caractere, serviciile de informaţii- Vasilică de la STS cu slugile lui pe ordin să-ţi ia paşaportul, ONGurile, USR/Plus şi mafia adopţiilor cred că vor mai avea dureri de cap”.

Cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu îi transmitea lui Traian Băsescu, care cerea la rândul spu trimiterea fetiței în SUA, un mesaj cu viză directă: ”Aveți ceva din spate? Știți ceva despre parteneriatul strategic româno-american și despre comisiile mixte înființate pentru studiul adopțiilor internaționale ale copiilor?”

Dar bomba adevărată o aruncă Ion Cristoiu: ”Nu ştiu dacă tot acest tărăboi cu adopţia nu îşi are originea într-o vizită făcută recent de Ana Birchall în SUA”, a spus Cristoiu.

”Urmăriți filmul – cine s-a dus în SUA recent, ce demnitar român?”. După câteva încercări nereușite al realizatoarei, Cristoiu i-a șoptit: ”ministrul Justiției?”… Aaah, doamna Birchall, da, a înțeles realizatoarea.  ”Când te duci acolo, ca demnitar, prima chestiune e legată de adopții internaționale”, a spus Cristoiu, spunând, pe scurt, că ”e un lobby uriaș, e problema actuală”.

Deci, greșesc cu ceva dacă afirm că UN FALS dovedit este o adevărată BOMBĂ în relația SUA – România? Oare cum vor reacționa Cristoiu, Ciutacu, Sorina Matei, Mirel Curea etc?…

 

Evan Răutu

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(cazuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.