Ne-am vandut viata sigura pentru o cola!


Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Azi Uzina este istorie, In 1989 avea 18.000 de muncitori din 250.000 cit avea Ploiestiul. Acesti oameni aveau o viata sigura, un  loc de munca stabil. Azi in majoritate slugaresc strainii prin UE.

A trebuit sa vina lovitura de stat din ’89,capitalistii din vest nu mai suportau ca poporul roman sa traiasca liber de sclavagismul lor. 

Ne-au adus exact ca la triburile din Africa margele si oglinzi ( cola, mc.donads, haine rupte in cur moderne, celebrii curcani congelati umpluti cu hormoni si chimicale, etc.) iar noi ne uitam ca la soare si bucurosi ca ne-am eliberat de „dictator” ne-am vandut tot ce aveam mai de pret, adica viata noastra. Are gust bun cola? Are, dar oare a meritat sa ne distrugem viata pentru ea? 

Nu avem decit o singura sansa sa intoarcem istoria. Schimbarea sistemului capitalist cu cel socialist-nationalist. 

Uzina de Utilaj Petrolier 1 Mai Ploiești își dă zilele acestea ultima suflare. Locul care a fost casă, masă și familie pentru 18 000 de angajați va fi pus la pământ pentru a face loc unui centru comercial, Ploiești Value Center. Nu mai are rost să ne întrebăm ”de ce” nu a putut fi readusă la viață după 1989 și care au fost interesele din spatele privatizării.

Cert este că, anul trecut, celei mai mari uzine de utilaj petrolier din Europa de Sud-Est i-a fost aprinsă lumânarea, odată cu intrarea în insolvență. Câteva luni mai târziu un dezvoltator anunța că pe locul fostei fabrici va răsări un mall.

Uzina care se întinde pe o suprafață suficientă pentru a construi 10 Case ale Poporului a unit destine, a crescut copii, a legat prietenii și a asigurat pensia a mii de persoane. Peste câțiva ani însă, ploieștenii care își vor întoarce capul de pe podul de la Gara de Sud, vor vedea în locul clădirii emblematice pe care încă stă scris ”Upetrom” un mamut din sticlă și oțel.

Acest articol a fost publicat în Romania ( Lupul Dacic). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ne-am vandut viata sigura pentru o cola!

 1. Leonte Licu zice:

  Acești criminali care au pus la pământ Uzina @ 1 Mai “ Ploiești vor plăti in mod categoric cu varf și îndesat!!! Era o bijuterie cu osmeni cu o înaltă calificare și cu produse petroliere vândute pe toate meridianele globului!!!!
  Jigodii care au preluat puterea și au distrus toată economia românească, in veci sa fie blestemati!!!!!

  Apreciază

 2. Citadela zice:

  “Nu avem decit o singura sansa sa intoarcem istoria. Schimbarea sistemului capitalist cu cel socialist-nationalist. “

  Din pacate nici o schimbare social-politica nu va aduce industria inapoi. Orice incercare de a forta nota va duce la o agravare si o degradare si mai profunda. Promisiunile unora de a readuce munca inapoi sunt facute exclusiv cu scopul politic de a calma lumea si a i pregati treptat pentru lumea Gretei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.