Dilema europeană: Să ai mai mulți bebeluși sau să aduci mai mulți africani?


Odată cu prăbușirea populațiilor, europenii se confruntă cu o alegere dificilă: vechea supraviețuire rasială plictisitoare sau înlocuirea etnică la modă cu cei care nu sunt albi?

Rata natalității în Europa este printre cele mai scăzute din lume. La 1,59 pe an, nașterile actuale ale Uniunii Europene sunt prea mici pentru a-și menține supraviețuirea. Și deși natalitatea a scăzut, populația generală a Europei continuă să crească din cauza imigrației în masă.

Pentru generația mai tânără din Europa, ocuparea forței de muncă este inexistentă sau atât de prost plătită încât nu le permite mijloacele de a se întreține, cu atât mai puțin o viitoare familie. Dar declinul natalității în Europa nu este deloc rezultatul insecurității în muncă: există o cauză mult mai profundă.

Francesco Giubilei

Francesco Giubilei, editor al revistei Future Nation, un lider de gândire conservator, 27 de ani, din Italia și Europa, spune că această criză se datorează în principal factorilor culturali și sociali. Părinții săi, din generația 68 anti-tradiționalistă, îi învață pe tinerii de astăzi că are o valoare intrinsecă mică a-și construi o familie. Consecința a fost o generație care își planifică viața fără nicio aspirație de-a avea copii. În plus, tinerii europeni se mută din zonele rurale în orașele mari în căutarea de oportunități de studiu și de muncă. Acest lucru a contribuit să ducă vieți atomizate separate de comunitate. Tinerii din ziua de azi simt că nu aparțin nicăieri, așa că de ce ar trebui să lase ceva pentru o generație viitoare?

„Există o lipsă totală de perspectivă în modul în care generația mea abordează viața. Ei nu văd un viitor pentru ei dincolo de momentul prezent „, a spus Giubilei. „În plus, există și factorul suplimentar că zonele noastre rurale provinciale dispar în orașele noastre. Tinerii noștri se mută să studieze sau să creeze oportunități de muncă într-un oraș, dar familia nu este inclusă în această ecuație. Mulți dintre ei ajung să trăind vieți individualiste fără o direcție adecvată dincolo de cariera lor.”

Pentru politicieni, criza semnificativă a tinerilor europeni nu este o problemă demnă de abordat. Ei văd că scăderea natalității este un rezultat natural al economiilor post-industrializate, în care oamenii care trăiesc vieți confortabile nu simt nevoia să aibă copii. Iar importul unei noi generații de tineri din străinătate pare o soluție convenabilă pentru o populație europeană îmbătrânită care nu se poate susține.

Wolfgang Kaschuba

Așa cum a avertizat  recent cercetătorul german în domeniul migrației, Wolfgang Kaschuba, care lucrează la Institutul de Investigatie Empirică de Integrare si Migratie din Berlin„Dacă germanii doresc să-și păstreze bunăstarea economică, avem nevoie de aproximativ jumătate milion de imigranți în fiecare an. Trebuie să ne asigurăm că societatea noastră rămâne tânără, deoarece îmbătrânește dramatic.”

În rândul politicienilor europeni, doar populiștii au contestat această problemă. În acest sens, au câștigat popularitate în rândul oamenilor nemulțumiți, harnici și ai clasei de mijloc.

Acești lideri noi nu au niciun motiv să folosească cuvintele „imigrație de înlocuire” pentru a descrie modul în care elitele conducătoare preferă să abordeze declinul natalității. Spre deosebire de Statele Unite, unde astfel de dispute rămân controversate, pe conservatorii europeni i-a luat curentul principal.

Thierry Baudet

Liderul Forumului Conservator olandez pentru Democrație, Thierry Baudet, a declarat pentru The American Conservative„Nu este o teorie a conspirației, este o stare de credință a liderilor europeni”. El a menționat că „este important să nu înlocuim populația europeană cu străini”.

Francesca Donato

În mod similar, o membră a Parlamentului European pentru partidul Ligii anti-imigranți din Italia, Francesca Donato, a declarat pentru The American Conservative„Nu suntem în favoarea înlocuirii populației italiene cu străini. Vrem să ne păstrăm identitatea, cultura și istoria națională.” Ea a precizat că, deși „multiculturalismul este binevenit, nu ar trebui să se traducă într-o înlocuire completă”.

Santiago Abascal

Liderul partidului spaniol Vox, Santiago Abascal, a susținut că imigrația este un eufemism politic pentru traficul de forță de muncă ieftină în Europa, astfel încât companiile multinaționale și interesele financiare își pot spori profiturile: „Establishment susține că sistemul trebuie menținut în fața unei populațiicare îmbătrânește, dar imigrația în masă face ca munca să devină din ce în ce mai precară.”
Potrivit lui Abascal, criza refugiaților din 2015 a fost folosită ca pretext pentru a promova ambițiile economice ale birocraților de la Bruxelles, în detrimentul populației active a Europei, în special a tineretului.

Baudet susține, de asemenea, că politicienii Establishment-ului fac presiuni pentru imigrare, deoarece favorizează o cosmoviziune globalizată sub care vor dispărea identitățile naționale: „Ei cred sincer că trebuie să depășim identitățile religioase și naționale pentru a deveni cetățeni globali”. Baudet consideră că astfel de politici ar fi dezastruoase, nu numai pentru că riscă să cufunde Europa într-un „conflict imens”, ci și riscă să creeze o „fuga de creiere” din Africa și Orientul Mijlociu.

Soluția acestei probleme, spun mulți dintre acești lideri conservatori, este de a oferi motivație și asistență tinerilor europeni pentru a avea propriii lor copii. Abascal folosește Ungaria ca model, unde, sub primul ministru Viktor Orbán, familiile care au trei sau mai mulți copii primesc subvenții guvernamentale pentru a cumpăra case și nu mai trebuie să plătească impozitul pe venit. Statul finanțează gradinite gratuite, ceea ce le permite femeilor să reintre în forța de muncă, fără a-și face griji pentru cheltuielile de îngrijire a copilului. În plus, Ungaria a înscris creștinismul în constituția sa pentru a crea o identitate religioasă puternică, oferind tineretului său un sens de direcție și semnificație.

Problema natalității scăzute, în cele din urmă, se află pe plan intern, în cultura și viața socială a Europei. O generație tânără care nu aspiră să aibă familie și care se îndepărtează tot mai mult de orice simț al comunității a condus o mare parte a crizei. Încă nu s-a văzut dacă Europa poate fi salvată și reînviată.

Alessandra Bocchi este o jurnalistă independentă care se concentrează pe politica externă din Africa de Nord, Europa și Statele Unite. Ea a acoperit protestele din Hong Kong. Urmăriți-o pe Twitter @AlessaBocchi.

SURSA kenzocaspi.wordpress.com

https://karensmithdotblog.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dilema europeană: Să ai mai mulți bebeluși sau să aduci mai mulți africani?

  1. Citadela zice:

    Haha, cica este “ O stare de credinta a liderilor europeni”

    Ia sa isi bage in locuintele lor cite 20 de ciori africane, sa locuiasca cu ele, sa vedem ce credinta or sa mai aibe dupa citeva zile.hahaha

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.