Fondurile europene ale lui Barna, voturi zburate din coșul USR


Dat ca mare favorit la turul 2 al alegerilor prezidențiale, Dan Barna nu mai prinde nici măcar podiumul sondajelor de opinie. Liderul USR a rămas cu milioanele de euro din combinațiile cu fonduri europene, dar a pierdut masiv din voturile electoratului. Ultima cercetare de piață a IMAS, la comanda Europa FM, îl azvârle pe soțul directoarei de la Petrom tocmai pe locul 4, cu mari emoții să nu fie ajuns din urmă și de Theodor Paleologu!

barna 2 1 Fondurile europene ale lui Barna, voturi zburate din coșul USRÎn mod normal, useriștii vor spune că sondajul IMAS nu este relevant. Așa ar fi fost, dacă nu era comandat de Europa FM, un post de radio apropiat de viziunea politică „sălvătoristă”, ca să nu spunem mai mult de atât. Tocmai faptul că acest crucișător al undelor radio „quality” (ca la ziare) nu mai crede în Dan Barna este semnul că soarta hulpavului candidat la prezidențiale a fost deja pecetluită. Cu vânătorul ăsta de bani publici în frunte, USR are garanția că nu va pupa turul 2 nici la localele și parlamentarele de anul viitor!

La IMAS se numără din doi în patru

Dar să-l lăsăm pe Dan Barna în plata Domnului și a hienelor din USR, că are cin’ să-l bată! Interesante sunt, totuși, scorurile la care au ajuns sociologii de la IMAS. Înțeleg că Iohannis trebuie să câștige alegerile astea, o să le și câștige, dar prea vor unii să-l facă învingător chiar din primul tur. Serios, băieți, nu-i păcat de banii cheltuiți cu alegerile astea, hai măcar și-un tur 2, chiar dacă noi toți știm că va fi de formă; dă prea de porc să vină Santa Klaus din primul tur! Între locul 1 și ceilalți contracandidați prăpastia e atât de mare că Donald Trump n-ar recupera un asemenea handicap.Cu locul 1 acaparat deja de echipajul Iohannis, singura luptă interesantă se dă pentru poziția secundă. E una onorifică, fără premiere și golită de orice speranță, dar dă bine la CV. Atât! Aici avem meciuri grele, se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare și scorul e foarte strâns. Realizat în perioada 8-28 octombrie, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani, sondajul IMAS dă o eroare de +/- 3,1%. Actualul locatar cu viză de flotant de la Cotroceni este urmărit (prin binoclu, au avut grijă specialiștii IMAS) de Mircea Diaconu, candidatul alianței Pro România – ALDE. Actorul care a jucat și ca europarlamentar pe la Bruxelles este preferat de 16,7% dintre români. În mod cert sunt ăia de mai cred în Buletin de București. Pe trei vine Viorica Dăncilă (15,1%), la un procent și ceva în urmă, dar cu marja de eroare a IMAS-ului, mare cât Titanicul, nu se pune. Între cei doi se va da bătălia finală, ne zic sociologii. Să avem prelungiri, ca să fie și ceva suspans în scrutinul ăsta, ce naiba! Chiar dacă pare a avea un avans liniștit, Dan Barna nu trebuie să se culce pe cele 12,6 procente pe care i le dă IMAS. Theodor Paleologu, cu 6,9%, vine tare din urmă și-i poate face figura pe ultima sută de metri.

https://www.national.ro

Acest articol a fost publicat în POLITICA(DanBarna). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Fondurile europene ale lui Barna, voturi zburate din coșul USR

  1. dpserban zice:

    Vă mai aduceți aminte de sondajul de la europene care „a bătut” toate celelalte sondaje, făcut de Dan Dungaciu, Președintele ISPRI (LARICS), care a generat o întreagă furtună media și un mare deranj între ISPRI și Președintele Academiei Române? Să mai avem puțină răbdare! Poate ne spune dl. Dan Dungaciu peste câteva zile cine va fi Președintele României.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.